F Horrorant Weekly: Hostel: Part 3, Retreat, Grave Encounters, Wake Wood - FilmBoy Horrorant Weekly: Hostel: Part 3, Retreat, Grave Encounters, Wake Wood - FilmBoy
  • Latest News

    Horrorant Weekly: Hostel: Part 3, Retreat, Grave Encounters, Wake Wood

    Τώρα που τα επεισόδια του Horror Trailer Park απέκτησαν καθημερινή 'εκπομπή' στο νέο μέλος του FilmBoy Network, το FilmBoy ξεκίνησε μια νέα στήλη από την οποία θα βλέπουμε κάθε Τετάρτη τα τέσσερα σπουδαιότερα review/preview ταινιών τρόμου, όπως παρουσιάστηκαν στο Horrorant.


    Hostel: Part 3 review

    Αν τα δύο προηγούμενα Hostel του Eli Roth ήταν Ευρωπαϊκά horror, το Hostel: Part III θα ήταν το κλασικό soft αμερικάνικο remake που ‘γυάλιζε’ το στόρι με πλούσιες τοποθεσίες, σιλικονάτες γυναίκες και άφθονο neon. 

    To Hostel και το Hostel II γυρίστηκαν και εξελισσόταν στη Τσεχία και, όπως όλοι γνωρίζουμε από την κινηματογραφική παιδεία μας, οι Αμερικάνοι θεωρούν κάθε Ανατολικοευρωπαϊκή χώρα ένα άθλιο, βρώμικο και πάμπτωχο μέρος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.



    Retreat review

    Είναι απίστευτα δύσκολο να κάνεις μια ταινία με τρεις ηθοποιούς κλεισμένους σε ένα σπίτι και να μπορέσεις να προσδώσεις την ένταση και την κλειστοφοβική αίσθηση που πρέπει.

    Ίσως ο σκηνοθέτης του The Thing να πρέπει να πάρει μαθήματα από τον Carl Tibbetts, πρωτοεμφανιζόμενο σκηνοθέτη του Retreat.

    Το Retreat είναι ξεκάθαρα μια ταινία που δίνει βάρος στο να πει μια ιστορία και όχι στη δράση.

     
    Grave Encounters review

    Το να κρίνεις άσχημα τα νεότερα παράγωγα ενός είδους που κάποτε έκαναν την έκπληξη και έφεραν στοιχεία καινούργια στον χώρο του τρόμου – μιλάω φυσικά για τα found footage horror – θα έχανε τη σημασία του αν δεν υπήρχαν και περιπτώσεις που αναγνώριζες την καλή προσπάθεια.

    Πολύ σπάνια όμως έρχεται η στιγμή που μπορείς να πεις με σιγουριά – και χωρίς να φοβάσαι μη θεωρηθείς ιερόσυλος – ότι ένα φιλμ είναι αντάξιο των προκατόχων του (βλ. Blair Witch Project, Cloverfield).
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

     
    Wake Wood review

    Τα τελευταία δύο χρόνια η θρυλική εταιρία Hammer Films έχει επιστρέψει στην παραγωγή ταινιών τρόμου, με την προσδοκία να επανακτήσει τη χαμένη της αίγλη και να συνεχίσει την επιτυχημένη της πορεία στο χώρο και κατά τη νέα χιλιετία.

    Στο διάστημα της μεγάλης επιστροφής της είναι υπεύθυνη για το αξιοπρεπές remake Let Me In (2010), το ατμοσφαιρικό αλλά άνοστο The Resident (2011) και άλλα.

    Μία από τις παραγωγές που δέχτηκαν το «άγγιγμα» της Hammer είναι και το Wake Wood του David Keating.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Horrorant Weekly: Hostel: Part 3, Retreat, Grave Encounters, Wake Wood Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top