F Η Universal προχωράει στο Wanted 2 χωρίς την Angelina Jolie - FilmBoy Η Universal προχωράει στο Wanted 2 χωρίς την Angelina Jolie - FilmBoy
  • Latest News

    Η Universal προχωράει στο Wanted 2 χωρίς την Angelina Jolie

    Γράφει ο Κώστας Τσώκος.

    Το Wanted ήταν εισπρακτικά μια απ'τις μεγάλες επιτυχίες των τελευταίων χρόνων, αφού με ένα μπάτζετ $75 εκατομμυρίων απέφερε παγκοσμίως $341.

    Βέβαια, δεν είχε σχεδόν καμία σχέση με το κόμικ αν εξαιρέσουμε τον τίτλο, κανά δυο ονόματα χαρακτήρων και λίγους διαλόγους.

     
    Και το λέω αυτό γιατί το κόμικ είχε μεν κάποιες υπερβολές που δύσκολα μεταφέρονταν στο πανί (όπως ο ...Shithead!) αλλά και πάλι συγκριτικά η ταινία παραείχε κατεβασμένους τους τόνους σε βία και φανταστικά στοιχεία.

    Το sequel ήταν να πάρει μπρος, με τον συγγραφέα του κόμικ Mark Millar να προσπαθεί με τους παραγωγούς να γράψει μια νέα ιστορία για την ταινία, αλλά ...



    ...χωρίς να γίνει και sequel στο κόμικ.

    Αρχικά ήταν να αναστήσουν την Fox, τον χαρακτήρα της Angelina Jolie μαζί με τον Exterminator (ο Konstantin Khabenski των Nightwatch/Daywatch) κάτι που ήθελε και ο σκηνοθέτης Timur Bekmambetov.

    Ειδικά για την Jolie όμως θα ήταν το λιγότερο παρατραβηγμένο και θα γίνονταν προφανώς για λόγους marketing.

     
    Άλλωστε η προώθηση του Wanted βασίστηκε πολύ στην εικόνα της άλλοτε ...Lara Croft, μιας και δύσκολα γνώριζε ο κόσμος το κόμικ και για να κάνει επιτυχία αυτή η ταινία έπρεπε με κάποιο τρόπο να τραβήξουν και το mainstream κοινό.

    Η ίδια πάντως είχε δηλώσει ότι:


    "...Προσπάθησαν να με επαναφέρουν αλλά γνώμη μου είναι πως αν πεθαίνεις σε μια ταινία, είναι οριστικό.
    Αλλιώς δεν μου φαίνεται και τόσο ενδιαφέρον."

    Η παραγωγή όμως κάπου κόλλησε και μπήκε στον πάγο, με τον πρωταγωνιστή James McAvoy να δηλώνει ότι μάλλον δεν θα γίνει και τον Bekmambetov να ασχολείται με το Abraham Linkoln: Vampire Hunter.

    Αρκετά όμως με τους προλόγους, γιατί μόλις μάθαμε ότι η Universal προσέλαβε τους σεναριογράφους Derek Haas και Michael Brandt για να δουλέψουν πάνω στο σενάριο του 2ου φιλμ. 


    Δεν ξέρω αν θα τα πιάσουν όλα απ'την αρχή ή αν θα συνεχίσουν το προσχέδιο του Evan Spiliotopoulos, πάντως σε πρόσφατες δηλώσεις του o Haas είπε τα εξής:
    "Είμαστε ενθουσιασμένοι μιας και πάντα λατρεύαμε τον κόσμο του Wanted και μας άρεσε που δουλέψαμε με την Universal και τον Timur Bekmambetov.
    Τα γεγονότα της 2ου φιλμ θα εκτυλίσσονται μετά το πρώτο, όπου θα δούμε ύστερα από κάποια χρόνια τον Wesley (James McAvoy) να είναι έτοιμος για έναν ακόμα γύρο βίας.

    Το σενάριο μας δεν θα αφορά ούτε τη Fox ούτε το Loom of Fate (σ.σ.:εκείνη η περίεργη συσκευή που εντόπιζε τους στόχους των δολοφόνων).
    Όχι άμεσα τουλάχιστον."

    Για τον McAvoy δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα αν θα επιστρέψει, ούτε και για τον Bekmambetov (του οποίου το όνομα γλωσσοδέτη έχω βαρεθεί να γράφω σε αυτό το post!) αλλά απ'όσο ξέρω ο ηθοποιός έχει συμβόλαιο που τον δεσμέυει για τουλάχιστον δύο ακόμη ταινίες.

    Ο συγγραφέας του κόμικ, Mark Millar πριν κάποιο διάστημα πάλι είχε ισχυριστεί ότι ελλείψει Αντζελίνας θα βλέπαμε κάποιον άλλον, καινούριο κουλ χαρακτήρα με την πιθανότητα να εμφανιζόντουσαν και οι υπόλοιπες αδελφότητες δολοφόνων απ'το κόμικ.

    Μιας και η Fox κανονικά ήταν μαύρη, θα μπορούσε λέτε να παίξει καμιά Zoe Saldana τον ρόλο αλλά σαν νέος χαρακτήρας;

    Ημερομηνία κυκλοφορίας δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα και περιμένουμε αν όλα αυτά αποδειχθούν αληθινά, τι σόι χαρακτήρα θα βάλουν.
    Και αν εμφανιστούν οι συμμορίες, τι προφίλ θα χουν.

    Εγώ αμφιβάλω αλλά μακάρι να δούμε μια ταινία που θα είναι το κόμικ και όχι μια τύπου Matrix περιπέτεια, βασισμένη σε αυτό.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Η Universal προχωράει στο Wanted 2 χωρίς την Angelina Jolie Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top