F Το Scream 5 είναι πιθανό και χωρίς τον Wes Craven! - FilmBoy Το Scream 5 είναι πιθανό και χωρίς τον Wes Craven! - FilmBoy
  • Latest News

    Το Scream 5 είναι πιθανό και χωρίς τον Wes Craven!

    Γράφει ο Κώστας Τσώκος.

    Θα αναρωτιέστε τι απέγινε αυτό το Scream 5.

    Το αργοπορημένο sequel Scream 4 είχε γυριστεί εξαρχής σαν το πρώτο μέρος μιας νέας τριλογίας, αν και στο φινάλε φαίνονταν να κλείνουν όλα τα θέματα.

    Οι εισπράξεις πάλι ήταν κατώτερες του αναμενόμενου με άνοιγμα μόλις $18,6 εκατομμύρια και σύνολο για την Αμερική 38 από ένα budget των 40 - μάλλον πήγαν να το δουν μόνο οι πραγματικοί φαν και στο σημερινό κοινό δεν είχε τίποτα να πει.

    Τη λύση σε αυτές τις περιπτώσεις τη δίνουν πάντα οι εισπράξεις εκτός Αμερικής, οι οποίες ήταν τελικά πάνω απ'το διπλάσιο του budget.

    Παρ'όλα αυτά οι παραγωγοί Bob και Harvey Weinstein ενώ είχαν δηλώσει σίγουροι πως θα υπάρξει sequel, για καιρό δεν είχαν αναφέρει κάτι νεότερο οπότε όλοι υποθέσαμε ότι το Scream 5 θα μπει στον πάγο.

    Μέχρι που ο Wes Craven ερωτηθείς πρόσφατα απ'το Movieweb, έκανε κάποιες δηλώσεις:



    "Ναι,οι πιθανότητες είναι πως θα υπάρξει και Scream 5.Είναι κάτι που και ο Bob Weinstein θέλει να πραγματοποιήσει και συνήθως ο Bob, αυτό που θέλει το κάνει."

    Βέβαια σύμφωνα με αυτά που δήλωσε στο Shock Till You Drop δεν είναι σίγουρο αν θα επιστρέψει:

    "Το αν θα είμαι εγώ μέρος αυτού δεν το ξέρω, θα κοιτάξω πρώτα πάλι και το συμβόλαιο μου.Αν μου δείξουν κάτι πραγματικά θαυμάσιο, φυσικά και θέλω να πάρω μέρος.
    Ο Bob δεν με έχει πάρει ακόμη τηλέφωνο, αν και δεν μπορώ να περιμένω κάτι τέτοιο μέχρι να'ρθει κάποιος σεναριογράφος με μια καλή ιδέα.Όταν συμβεί αυτό θα αποφασίσω και το αν θα υπογράψω."

    Πως σκέφτεται όμως ο Wes, ποιες είναι οι δικές του ιδέες και τι έχει απογίνει ο σεναριογράφος Kevin Williamson;

    "Δεν μπορώ να σας πω τι ακριβώς σκέφτομαι για το Scream 5.Θα έπρεπε να σας σκοτώσω αν το έκανα αυτό!
    Όσον αφορά το τέλος του προηγούμενου, είναι καλύτερο να έχεις ένα φινάλε όπου δεν ξέρεις πως θα μπορούσαν να συνεχιστούν τα πράγματα.Προτιμήσαμε να αφήσουμε το κοινό να μαντέψει παρά να του πετάξουμε στα μούτρα, εμφανή στοιχεία."

    Όσον αφορά τον τρόπο που επινόησε τις ταινίες και τη συνεργασία με τον Kevin Williamson:

    "Οι περισσότεροι νομίζουν ότι σκέφτομαι τις ιδέες και τις στέλνω στο στούντιο, αλλά με το Scream δεν συμβαίνει ακριβώς αυτό.Ο Kevin Williamson ήταν ο εξαρχής ο σεναριογράφος σε όλες τις ταινίες ή τουλάχιστον στην αρχική σύλληψη τους."

    Αυτό που ξέρουμε εμείς είναι ότι ο ίδιος ο Williamson δεν τα πήγαινε καλά με τον Bob Weinstein.
    Πιθανότατα γι'αυτό στα δύο τελευταία Scream ενώ έγραφε τα σενάρια, στο τέλος αποχωρούσε και αναλάμβανε ο Ehren Kruger.

    "Οι επαφές του Kevin με τον Bob κρατάνε από παλιά.Τυπικά αυτό που συμβαίνει είναι πως είτε ο ένας είτε ο άλλος σκέφτονται μια ιδέα, την ανταλλάσουν και κοιτάνε μετά πως θα την αναπτύξουν σε ένα ολοκληρωμένο πρότζεκτ. 
    Μετά με καλούν στο τηλέφωνο και κανονίζουμε με τον Kevin για δείπνο όπου συζητάμε για κάποια ιδέα και πολλές φορές ακόμα, υπάρχει έτοιμο και ένα πρώτο προσχέδιο.Κάπου εκεί αρχίζω και πιστεύω ότι έχουμε κάτι στα χέρια μας οπότε και υπογράφω. 
    Έτσι έγινε και με την τελευταία ταινία και έτσι γίνεται συνήθως.
    Πριν απ'όλα αυτά όμως δεν θέλω να νιώθω μέρος της δημιουργικής διαδικασίας, αν δεν υπάρχει ένα σενάριο πρώτα.Άρα υπεύθυνος για την σύλληψη της αρχικής ιδέας είναι πάντα ο Kevin και νομίζω ο Bob συμφωνεί σε αυτό."

    Ενδιαφέρον λοιπόν που ακούσαμε και γι'αυτά αν και δεν μας ξεκαθαρίστηκε που 'κόλλαγαν' συνήθως ο Williamson με τον Weinstein.
    Και ο Wes μάλλον θα περιμένει μια καλή ιδέα για το πως θα τραβηχτεί τελικά το σενάριο για άλλες δυο ταινίες, όπως ήταν και η αρχική σύλληψη.

    Κάτι μου λέει πάντως ότι ίσως συνεχίσουν και με άλλο σκηνοθέτη μιας και οι τελευταίες δουλειές του Craven πήγαν άπατες εισπρακτικά και καλλιτεχνικά (θέλει κανείς να μιλήσει για τα Cursed και ...My Soul To Take;), με μια μικρή μόνο εξαίρεση για το καλούτσικο Red Eye.

    Ας κάνουν ότι νομίζουν.
    Για μένα το Scream 4 ότι είχε να πει το είπε.

    Τα έχωσε καλά σε torture porn horrors (Saw, Hostel) και remakes αλλά σαν Scream δεν είχε να πει και πολλά παραπάνω δυστυχώς.
    Με εξαίρεση δυο τρεις σκηνές, ήταν πάλι πιο πολύ κωμωδία και δεν είχε πολύ σασπένς.

    Εκτός αν αποφασίσουν να σκοτώσουν επιτέλους κάποιους εκ των Dewey, Sidney, Gale ή δούμε την Sidney μετά απ'όσα τράβηξε να τρελαίνεται.
    Πραγματικά είναι ν'απορείς, πως έχει αντέξει ακόμη αυτή η κοπέλα.

    Εσείς τι θα προτιμούσατε;
    Να βγει κι άλλο Scream και αν ναι, με Wes Craven ή χωρίς;
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Το Scream 5 είναι πιθανό και χωρίς τον Wes Craven! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top