F Ο Jose Padilha μιλάει για το νέο Robocop και θέλει τον Michael Fassbender - FilmBoy Ο Jose Padilha μιλάει για το νέο Robocop και θέλει τον Michael Fassbender - FilmBoy
  • Latest News

    Ο Jose Padilha μιλάει για το νέο Robocop και θέλει τον Michael Fassbender

    Γράφει ο Κώστας Τσώκος.

    Πάνε ήδη δύο μήνες απ'την τελευταία φορά που σας ενημερώσαμε για το remake/reboot του μπάτσου-μηχανή.

    Ο άγνωστος Jose Padilha έχει πάρει από καιρό τη θέση του Aronofsky αλλά δεν έχουν διαρεύσει ακόμη πληροφορίες ούτε για την τελική επιλογή του casting (τι έγινε με Chris Pine;), ούτε για την υπόθεση.

    Έτσι είχαμε μείνει να υποθέτουμε ότι θα δούμε μια ευκολοχώνευτη version, μέχρι που ο Padilha έκανε κάποιες δηλώσεις στο ολλανδικό κινηματογραφικό site Film1 και μας έδωσε κάποια στοιχεία για το τι εκδοχή θέλει να δώσει στο στόρι.




    "Αγαπώ την οξυδέρκεια και τον πολιτικό τόνο του Robocop και νομίζω ότι μια τέτοια ταινία είναι επιτακτική ανάγκη στους καιρούς που διανύουμε.
    Δεν έχω καμία πρόθεση να επαναλάβω απλώς μια ταινία που ο Paul Verhoeven έκανε, με τόσο δυνατό και έντονο τρόπο μάλιστα.
    Αντ'αυτού θα προσπαθήσω να δημιουργήσω μια ταινία που θα έχει να κάνει με θέματα τα οποία ο Verhoeven δεν ανέπτυξε ιδιαίτερα.

    Αν είσαι ένας άνθρωπος που γίνεται ρομπότ, πως το καταφέρνεις αυτό;
    Ποια είναι η ανεπτυγμένη διαφορά μεταξύ ανθρώπων και ρομπότ;
    Τι είναι η ελεύθερη βούληση και τι σημαίνει να την χάνεις;
    Αυτά είναι κάποια απ'τα θέματα που θα'θελα να εξερευνήσω."

    Ένα καλό πρώτο στοιχείο που έχουμε λοιπόν είναι ότι ο σκηνοθέτης φαίνεται τελικά να ασχολείται σοβαρά με το πρότζεκτ.
    Πολλά όμως από αυτά που ανέφερε τα έχουμε δει και στην ταινία του Verhoeven.

    O Jose δεν μας τελείωσε όμως ακόμη, καθώς με αφορμή την ταινία του Elite Squad 2:The Enemy Within, μίλησε στο βραζιλιάνικο κανάλι Globo 1 αποκαλύπτοντας λίγα πράγματα ακόμα:

    "Αυτή τη στιγμή γράφω το σενάριο και προσπαθούμε για κάτι παραπάνω από 15 μέρες με το συνεργάτη μου εδώ στο Ρίο, να το βελτιώσουμε.
    Και μάλιστα αυτή τη Παρασκευή θα ταξιδέψω πίσω στο L.A. για να συζητήσουμε με το στούντιο για την βερσιόν μου και ίσως προχωρήσουμε με τη διαδικασία επιλογής του casting.

    Γυρίσματα θέλουμε να ξεκινήσουμε το Φλεβάρη ή το Μάρτη, αλλά ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα στην αμερικανική κινηματογραφική βιομηχανία και το πιεσμένο πρόγραμμα των ηθοποιών."

    Δήλωσε επίσης ποιον ηθοποίο θα προτιμούσε για το ρόλο:

    "Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να μιλάμε αλλά υπάρχουν μερικοί ηθοποιοί που μ'αρέσουν.
    Μου αρέσει πραγματικά ο Michael Fassbender, με τον οποίο θα ήθελα να συνομιλήσω και θα το κάνω.
    Υπάρχει δηλαδή μια πιθανότητα αλλά υπάρχουν και πολλοί ακόμη μεγάλοι ηθοποιοί που θα μπορούσαν να υποδυθούν τον Robocop."

    Τελειώνοντας, μάς επιβεβαίωσε ότι το καινούριο φιλμ θα εκτυλίσσεται κι αυτό στην πόλη του Detroit, όπως και η original ταινία.

    Μπορεί η νεκραναστημένη MGM να έχει μαζί με τον Bond προτεραιότητα της και τον Robocop, αλλά πολύ φοβάμαι ότι περισσότερο θα επικεντρωθούν στον χαρακτήρα του ρομποτόμπατσου παρά στον συνδυασμό 'παράξενης' σάτιρας του κόσμου που ζει, όπως τα είχαμε δει και στο πρώτο φιλμ, με την κάπως κόμικ αισθητική.

    Τώρα αν αυτό θα ναι φταίξιμο του Padilha ή χεράκι του στούντιο, θα το δούμε.
    Αρκεί να μην είναι ένα ακόμα κενό εφετζίδικο blockbuster.

    Για να δικαιολογηθεί πάντως αυτό το remake και να μην λένε ότι είναι μια ανούσια αντιγραφή του πρώτου, θα πρέπει να μπουν νέα στοιχεία.
    Και η αλήθεια είναι ότι πέρα από την μηχανή, ο χαρακτήρας του αστυνομικού ως ανθρώπου θέλει λίγη ανάπτυξη ακόμα πέρα απ'τα σποραδικά φλασμπάκ.

    Βλέποντας και το trailer του Elite Squad που γύρισε ο Padilha το 2007 και φέρνει λίγο σε City of God, ευελπιστώ σε μια σοβαρή εκδοχή που θα συμπληρώνει κάπως την διαχρονική ταινία του 1987.

    Μένει μόνο να μάθουμε για το σενάριο και το cast.
    Για το οποίο, keep Fassbender close or ...YOU'RE UNDER ARREST!
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο Jose Padilha μιλάει για το νέο Robocop και θέλει τον Michael Fassbender Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top