F Daylight - FilmBoy Daylight - FilmBoy
  • Latest News

    Daylight

    Όποιος έχει δει έστω και λίγα θρίλερ στη ζωή του, γνωρίζει ότι όταν βάζεις στο αυτοκίνητό σου  αγνώστους που κάνουν οτοστόπ, δεν τελειώνει καλά η μέρα σου.

    Άλλη μια ευκαιρία για να το καταλάβετε σας δίνει το Daylight του David Barker, ένα indie θρίλερ που εμφανίστηκε σε 1 αίθουσα της Αμερικής στις 15 Ιουλίου και έχει πάρα πολύ καλές κριτικές (σε αντίθεση με Imdb rating).

    Και αν έχετε ξανακούσει κάτι παρόμοιο (...καμιά κατοσταριά φορές) μη βιάζεστε γιατί σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου 'το Daylight δεν έχει καμία σχέση με τα exploitation φιλμ που γνωρίζουμε, αλλά είναι ένα ισχυρό, σοκαριστικό δείγμα δυναμικού κινηματογράφου, που συνδυάζει τον ερωτισμό και τη τρυφερότητα με το βασανιστικό βάρος της εγκυμοσύνης και της απαγωγής.'

    Αν και μάλλον δεν έχουν μεγάλη σχέση, δεν αντιστέκομαι στον πειρασμό να το παρομοιάσω με έναν πιο horror Κυνόδοντα.

    Ένα ζευγάρι Ευρωπαίων ...




    ...που περιμένουν παιδί, ο Daniel (Aidan Redmond, I Sell The Dead) και η Irene (Alexandra Meierhans), κάνουν μια λάθος στροφή στην ύπαιθρο της Νέας Αγγλίας ενώ κατευθύνονται σε έναν γάμο και κάνουν κι άλλο λάθος να πάρουν έναν hitchhiker μαζί τους.

    Το ένα οδηγεί στο άλλο και το ζευγάρι καταλήγοι βίαια σε ένα απομονωμένο σπίτι μαζί με τον hitchhiker (Ivan Martin, Monogamy) και άλλους δύο συνεργούς (Michael Godere και Brian Bickerstaff).

    Για να αποφύγει την επερχόμενη σφαγή τους, ο Daniel πείθει τους απαγωγείς τους ότι ο πατέρας της Irene είναι εύπορος και ότι θα πληρώσει πολλά για την ασφαλή επιστροφή της κόρης του. 


    Έτσι, ενώ ο ένας απαγωγέας οδηγεί τον Daniel μακρυά για να διαπραγματευτούν τα λύτρα, η έγκυος Irene μένει με τους δύο σαλεμένους κακούς, των οποίων οι ξαφνικές εναλλαγές της διάθεσής τους κρατάει την όμηρο και τους θεατές σε μια διαρκή ...ανησυχία.

    Το κάπως πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι η πρωταγωνίστρια ήταν πράγματι έγκυος κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων...
    Αν είδατε το trailer, καταλαβαίνετε τί εννοώ.

    Πάντως, ο σκηνοθέτης David Barker φαίνεται να έκανε κάτι πιο ενδιαφέρον και επισφαλής από την ευρεία σάτιρα του Haneke στο Funny Games ή τον πόλεμο των τάξεων στις πιο σύγχρονες ταινίες ομηρείας όπως το Kidnapped και το Los Bastardos, αν και το trailer ομολογώ ότι σε αποπροσανατολίζει εντελώς.

    Το Daylight είναι ένα low budget ανεξάρτητο σοβαρό horror του είδους που λατρεύουν οι mainstream κριτικοί και που συνήθως αποφεύγουν οι horror fans. 


    Μήπως όμως αυτή τη φορά οι δεύτεροι κάνουν λάθος;


    Daylight trailer by FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Daylight Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top