F Small Town Murder Songs - FilmBoy Small Town Murder Songs - FilmBoy
  • Latest News

    Small Town Murder Songs

    Ίσως πρέπει να ρίχνουμε πιο συχνά τα μάτια μας στον ανεξάρτητο Καναδικό κινηματογράφο αφού κατά καιρούς υπάρχουν σημαντικά διαμαντάκια – όπως για παράδειγμα το Tucker & Dale vs. Evil που τελικά βρήκε διανομή για το Σεπτέμβριο και πολλά άλλα.

    Εξάλλου, στο Toronto του Καναδά λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο ένα από σημαντικότερα κινηματογραφικά φεστιβάλ στον κόσμο.

    Σύμφωνα με το σύνολο των κριτικών και κρίνοντας από το trailer, ένα τέτοιο διαμαντάκι είναι το Small Town Murder Songs, η 2η ταινία μεγάλου μήκους του νεαρού Ed Gass-Donnelly.

    Μια ...Κοεν-ική αστυνομική country ταινία με ιδιαίτερη σπουδή στην ατμόσφαιρα και τους χαρακτήρες και όχι τόσο  στο 'ποιος-έκανε-το-έγκλημα'  στόρι.

    Ο Walter (ο γεννημένος στη Σουηδία Peter Stormare, πασίγνωστη φάτσα κακού σε ...



    ...πάμπολλες ταινίες, με τελευταία παρουσία στο Henry's Crime) είναι ο αρχηγός της αστυνομίας σε μια μικρή πόλη του Οντάριο, όπου το πιο βίαιο γεγονός που έχει συμβεί είναι τσακωμοι μεθυσμένων σε μπαρ.

    Ο ίδιος ήταν ένας βίαιος άνθρωπος κάποτε, αλλά η αγάπη του για μια καλή γυναίκα (Martha Plimpton) και μια πρωτόγνωρη πίστη στο Θεό τον έχουν αλλάξει προς το καλύτερο.

    Η όχι;

    Το γυμνό σώμα μιας νεαρής κοπέλας βρίσκεται στα προάστεια της πόλης και ο Walter σύντομα βρίσκει έναν ύποπτο για τον βιασμό και τη δολοφονία της. 


    Το πρόβλημα είναι ότι ο ύποπτος είναι ένας ντόπιος, o Steve (Stephen Eric McIntyre, Horsemen)  που, όχι μόνο μοιράζεται ένα βίαιο παρελθόν με τον Walter, αλλά ζει και με την πρώην του, τη Rita (Jill Hennessy).

    Καθώς η έρευνα προχωράει, οι διαπιστώσεις και τα κίνητρά του εξετάζονται εξονυχιστικά από έναν ξένο ντετέκτιβ και τα θεμέλια της νεόκτιστης ειρηνικής ζωής του θα αρχίσουν να τρίζουν.

    Μπορεί αυτός ο προσφάτως βαπτισμένος άνθρωπος του Θεού να αντισταθεί στους πειρασμούς του παρελθόντος και την έλξη για βία και να συνεχίσει τη πορεία του προς τη λύτρωση;

    Το Small Town Murder Songs έχει καλές κριτικές συνολικά και εμφανίστηκε στο φεστιβάλ του Toronto πέρυσι το Σεπτέμβριο, ενώ προβλήθηκε σε λίγες αίθουσες της Αμερικής στις 3 Ιουνίου 2011.



    Small Town Murder Songs trailer by FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Small Town Murder Songs Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top