F Ο John Cusack ως Edgar Alan Poe στις πρώτες εικόνες του The Raven - FilmBoy Ο John Cusack ως Edgar Alan Poe στις πρώτες εικόνες του The Raven - FilmBoy
  • Latest News

    Ο John Cusack ως Edgar Alan Poe στις πρώτες εικόνες του The Raven

    Γράφει ο Αργύρης Σταματόπουλος.

    Όπως θα έχετε καταλάβει ήδη, αρέσκομαι σε ένα συγκεκριμένο είδος πτηνού με μαύρα μεγάλα φτερά, κοφτερά νύχια και ράμφος και… μυστικιστικές διαστάσεις.

    Αυτή τη φορά όμως δε θα αναφερθώ σε κάποια gothic φιγούρα που γυρνά από τον τάφο.

    Ο λόγος για την ταινία The Raven με τον John Cusack, βασισμένη στον μεγάλο Αμερικάνο λογοτέχνη και ποιητή Edgar Allan Poe (διαβάζεται «Πόου» και όχι «Πόε» που λένε όλοι!).

    Ο τίτλος της ταινίας είναι tribute στο πασίγνωστο ποίημα του Poe ‘The Raven’ (Το Κοράκι), μια από της πιο αναγνωρίσιμες δουλειές του, που ...


    ...κυκλοφόρησε το 1845.

    Το filming ξεκίνησε στις 9 Νοεμβρίου 2010 στο Βελιγράδι και τη Βουδαπέστη, και η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 9 Μαρτίου 2012, από την Relativity Media και την Rogue Pictures.

    Αυτές τις μέρες κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο οι πρώτες εικόνες που απεικονίζουν τον Cusack ως Poe με την κατάλληλη ένδυση της εποχής, καθώς και τον Luke Evans ως επιθεωρητή Emmet Fields και δύναμαι να πω ότι με έβαλαν στο κλίμα περίπου (δείτε τες παρακάτω).

    Αν και θυμίζει στο παρουσιαστικό λίγο Edward Norton στο ‘Illusionist’, ο Cusack είναι πολύ ωραίος με το μουσάκι και τα μαύρα ρούχα του 19ου αιώνα. 
    Φαίνεται να έχει μια gothic ατμόσφαιρα, ίσως λίγο από τα έργα του Poe, λίγο από το From Hell με τον Johnny Depp (μιας και ο Poe στη ζωή του έμοιαζε κάπως με τον κινηματογραφικό Frederick Abberline)…

    Εκτός από τους Cusack και Evans, το cast συμπληρώνουν οι Alice Eve, Kevin McNally, Oliver Jackson-Cohen και Brendan Gleeson.
     
    Αρχικά για τους ρόλους των Poe και Fields, είχαν ληφθεί υπόψη οι Ewan McGregor και Jeremy Renner αντίστοιχα, αλλά δεν έφτασαν το τελικό cast, με τον δεύτερο να εγκαταλείπει προφανώς για να εκτελέσει μια πιο… επικίνδυνη αποστολή!

    Το σενάριο έρχεται από τους Hannah Shakespeare και Ben Livingston, ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο James McTeigue, που μας έφερε τα V for Vendetta και Ninja Assassin.

    Για την υπόθεση δεν έχουν διευκρινιστεί πολλά, μόνο το ότι στην Βαλτιμόρη του 1849 (τη χρονιά που ο Poe πέθανε), ένας serial killer θα σκοτώνει τα θύματα του σύμφωνα με τις ιστορίες του Poe, ρίχνοντας παράλληλα hints για το πώς θα δράσει μετά, οπότε ο ποιητής μαζί με τον επιθεωρητή Fields θα πρέπει να τον ανακαλύψουν.

    Αν και η υπόθεση είναι προφανώς μυθοπλασία, σύμφωνα με τον James McTeigue υπάρχουν αληθινά στοιχεία από τη ζωή του Poe, καθώς επίσης δήλωσε: 



    «Ήταν μια βασανισμένη φιγούρα και αυτό εννοείται στην ταινία. 
    Εν τέλει γίνεται ένας από τους χαρακτήρες στη δική του ιστορία.»

    Για το story ο McTeigue δήλωσε ότι: «Είναι ένα αμάλγαμα των ιστοριών του Poe και του ‘Seven’ (…)».

    Και μόνο από αυτή τη δήλωση, ο σκηνοθέτης μας ψήνει άγρια για να δώσουμε του χρόνου το 10ευρω στον κινηματογράφο της περιοχής μας, αλλά ταυτόχρονα σηκώνει και τον πήχη του αποτελέσματος, και για μας, και για τον ίδιο.

    Κάποιο πρώιμο υλικό ή μερικές σκηνές από την ταινία θα προβληθούν στο φετινό Comic-Con του San Diego, οπότε οι πρώτες εντυπώσεις θα έρθουν από κει.

    Εμείς δεν έχουμε παρά να περιμένουμε το πρώτο trailer, όταν κυκλοφορήσει (δεν έχουμε ακόμα ημερομηνία) για να πάρουμε μια γεύση από το τι θα δούμε.

    Και φυσικά που θα το δείτε καλύτερα, βρε?
    Μόνο στο FilmBoy!!


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο John Cusack ως Edgar Alan Poe στις πρώτες εικόνες του The Raven Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top