F Harry Potter Day: Ξεκίνημα με videos, clips, featurettes - FilmBoy Harry Potter Day: Ξεκίνημα με videos, clips, featurettes - FilmBoy
  • Latest News

    Harry Potter Day: Ξεκίνημα με videos, clips, featurettes

    Γράφει ο Αργύρης Σταματόπουλος.

    Δέκα χρόνια πέρασαν από τότε που ο μικρός μάγος Harry Potter ήρθε στις ζωές και στις οθόνες μας, έγνεψε με το ραβδί του και δημιούργησε αυτό το παγκόσμιο φαινόμενο.

    Δέκα χρόνια και επτά ταινίες.

    Μαζί με τον Harry μεγάλωσαν και οι πρωταγωνιστές Daniel Radcliffe, Emma Watson και Rupert Grint, και στην ηλικία αλλά και στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

    Και τώρα με το τελευταίο μέρος της σειράς των ταινιών εν όψει, Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2 (ο Χάρρυ Πόττερ και οι Κλήροι του Θανάτου - Μέρος 2ο), η Warner Bros μας υπόσχεται το πιο επικό φινάλε για το major blockbuster του φετινού καλοκαιριού.

    Τα featurette videos έχουν κατακλύσει ...



    ...το ίντερνετ, με το Youtube να κρατά τα ηνία, με σκηνές δράσης από την ταινία σε σπιντάτα βίντεο κλιπ, όπως η μάχη στο Hogwarts, το Gringotts ή το Room of Requirement.







     

    Σε αυτά τα κλιπάκια βλέπουμε παράλληλα πρωταγωνιστές και δημιουργούς, όπως ο σκηνοθέτης David Yates και οι παραγωγοί David Heyman και David Barron, να μιλούν το εγχείρημα, για το story, για την προσέγγιση, για τους χαρακτήρες και για τα γυρίσματα.

    Ο David Yates λέει: «…είναι μια πολύ πιο φαντασμαγορική ταινία δράσης…», ενώ ο παραγωγός David Barron δηλώνει ότι είναι «…η μεγαλύτερη συναισθηματική κλιμάκωση που θα μπορούσατε να ευχηθείτε!»

    Επίσης στο ‘Horcruxes featurette’, το cast μας βάζει λίγο στην υπόθεση της ταινίας, για τη συνέχεια της αναζήτησης των τριών ηρώων, για τους Πεμπτουσιωτές του Voldemort, που αποτελούν τα κομμάτια της ψυχής και της ύπαρξης του, και την σημασία που έχουν αυτά τα αντικείμενα για τις δυο πλευρές, και για τον Harry και για τον Voldemort.




     

    Ο David Yates λέει ότι: «…ήθελα να εξερευνήσω την τρωτή πλευρά του Voldemort, τον φόβο του, το άγχος του, τα πράγματα που τον κάνουν το τέρας που είναι…»

    Δηλώσεις έχουμε και από τη βραβευμένη ηθοποιό Helena Bonham Carter (Bellatrix Lestrange),  η οποία αναφέρεται στο κομμάτι των γυρισμάτων που πρέπει να παίξει την Ερμιόνη που είναι μεταμφιεσμένη σε Bellatrix: 

    «…την φιλμάραμε (E. Watson), το αντέγραψα και έκανα πολλές σημειώσεις για το πώς να είμαι Ερμιόνη… » και πιο χιουμοριστικά «Πάντα ήθελα να παίξω την Ερμιόνη (…), δεν ξέρω γιατί δεν με ρώτησαν εξαρχής!»

    Εκτός όμως από το ταλέντο των ηθοποιών και του σκηνοθέτη είναι και η δουλειά των τεχνικών που κάνει τη διαφορά, όπως οι make-up artists που επιμελούνται φανταστικούς χαρακτήρες όπως οι goblins. 





    Σύμφωνα με τον Nick Dudman, make-up & creature FX Supervisor, 175 άνθρωποι ντυμένοι goblins θα φοράνε πλήρες μακιγιάζ, θα περνάνε από ειδικούς για φακούς επαφής και ψεύτικα δόντια.

    Σχετικά με τη διαδικασία αυτή ο Yates εγκωμίασε τον Dudman

    «Οι περισσότεροι, όταν είπα ότι θέλω εκατό goblins, πέσανε στα γόνατα, αλλά ο Nick ανταποκρίθηκε στην πρόκληση με θαυμαστό τρόπο.»

    Στο ίδιο βίντεο ο Warwick Davis, που υποδύεται τον Griphook (αλλά και τον καθηγητή Filius Flitwick), μιλάει και για το ρόλο του ως ο πρώην υπάλληλος της τράπεζας Gringotts, πετώντας hints όπως «…αν κάνετε παρέα με ένα goblin, προσοχή! Μην τον εμπιστεύεστε!»

    Σε ανάλογο featurette video έχουμε και την αναφορά στα σκηνικά όπως ολόκληρο το κτίριο του Hogwarts το οποίο το χρησιμοποιείτο όλα αυτά τα χρόνια στις ταινίες, για να καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς στην τελική μάχη. 



    Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II... by FilmBoy-gr


    Ο παραγωγός David Heyman δηλώνει; «..είναι ένα περίεργο συναίσθημα, γιατί το είδα να χτίζεται και το είδα να γκρεμίζεται…»

    Ο Yates παράλληλα μας δίνει ένα μικρό spoiler, με τη μονομαχία του Harry και του Voldemort, ενώ στο βιβλίο να γίνεται στη μεγάλη αίθουσα, ο ίδιος να τη βάζει σε όλο το σχολείο, με τους δυο τους να τρέχουν στο κτίριο και να μονομαχούν, για να δώσει την αίσθηση της πάλης.

    Ειρωνεία?

    Το σλόγκαν “It all ends” προφανώς δεν έχει να κάνει μόνο με το story αλλά και με το οριστικό τέλος των πάντων σε σχέση με την ταινία, αφού το πρωτεύον σκηνικό που για δέκα χρόνια φιλοξενούσε την καθημερινή ζωή του νεαρού μάγου και των φίλων του, είναι τώρα κομμάτια!

    Όλα αυτά, λοιπόν, δε μένει παρά να τα δούμε on screen από τις 14 Ιουλίου και έπειτα, όπου και θα αρχίσει να προβάλλεται η ταινία στις ελληνικές αίθουσες.

    Και θα κλείσω με τη δήλωση-υπόσχεση της νεότερης, διασημότερης και πλουσιότερης από μένα Emma Watson


    «…είναι όντως ένα πολύ έντονο τέλος!...»


    Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II... by FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Harry Potter Day: Ξεκίνημα με videos, clips, featurettes Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top