F Αγγλόφωνο trailer του Tekken: Blood Vengeance & μια αναδρομή στις ταινίες - FilmBoy Αγγλόφωνο trailer του Tekken: Blood Vengeance & μια αναδρομή στις ταινίες - FilmBoy
  • Latest News

    Αγγλόφωνο trailer του Tekken: Blood Vengeance & μια αναδρομή στις ταινίες

    Γράφει ο Αργύρης Σταματόπουλος.

    Σερφάρω αμέριμνος το ίντερνετ ‘οραματιζόμενος το παρελθόν και αναπολώντας το μέλλον’, όταν ξαφνικά πέφτω πάνω στο νέο trailer του Tekken: Blood Vengeance.

    Μα για κάτσε, λέω, έχει δεν έχει ούτε ένα μήνα που έσκασε το teaser.

    Ωστόσο πάτησα το play και μπορώ να πω μετά παρρησίας ότι ήταν το καλύτερο ενάμιση λεπτό της ημέρας.

    Η μουσική του trailer σε βάζει κατευθείαν στο πνεύμα.
    Οι χαρακτήρες που αποκαλύφτηκαν στο teaser τώρα έχουν διαλόγους και μάλιστα στα αγγλικά, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι η Namco έχει βάλει στόχο ένα ευρύ κοινό θεατών, όχι μόνο fans, μιας και δεν είναι όλοι μυημένοι στη μανία και λατρεία των anime και μπορεί να μην αρέσκονται στους γιαπωνέζικους διαλόγους με αγγλικούς υπότιτλους.

    Υπεύθυνοι για αυτή τη δουλειά είναι ο σκηνοθέτης Youichi Mouri, που σκηνοθέτησε τα cinematic openings για τα Tekken 5 και 6, ο σεναριογράφος Dai Saito, ίσως πιο γνωστός στους anim-όφιλους για τα Ghost In The Shell: Stand Alone Complex και Cowboy Beebop, και η εταιρεία παραγωγής Digital Frontier, γνωστή για τις anime ταινίες της Appleseed και Appleseed Ex Machina.

    Το αποτέλεσμα προβλέπεται εκπληκτικό, παίρνοντας μια γεύση από το υλικό που κυκλοφορεί.
    Αν και αυτό θα το ανακαλύψει το αμερικάνικο κοινό στις 26 Ιουλίου.

    Δείτε το στη συνέχεια και θα πούμε περισσότερα μετά το trailer.





    Tekken Blood Vengeance trailer by FilmBoy-gr


    Εγώ λέω μέχρι τότε να πνίξω την αβάσταχτη αναμονή στην κονσόλα…

    Πάνω-πάνω-πάνω-χι-χι-χι-χι-χι = κλωτσιά ελικοπτεράκι
    Πίσω-κάτω-μπροστά-όμικρον-δέλτα-δέλτα = πιάσιμο από πίσω και τίναγμα
    Εεεεεε… μχχχχχχχχ… φτου… πως το κάνουν τώρα αυτό…?
     

    Άσ’ το. 
    Καλύτερα να παρακολουθώ παρά να χτυπιέμαι τζάμπα.
    Ας ‘πλακώσω’ καλύτερα το πληκτρολόγιο μου κι ας κάνω καμιά αναδρομή.

    Δεν ξέρω αν οι δημιουργοί της σειράς παιχνιδιών είχαν υπόψην τους ή έστω είχαν ελπίδες ότι το Tekken θα είχε τέτοια επιτυχία με την πάροδο των χρόνων, αλλά εγώ σίγουρα εκτίμησα πολύ τη δουλειά τους όλες αυτές τις ατέλειωτες ώρες, αυτά τα μερόνυχτα μπροστά στο Playstation να ρίχνω ξύλο μετά μουσικής.

    Αναμφίβολα το Tekken είναι από τα καλύτερα και πιο καινοτόμα βιντεοπαιχνίδια των τελευταίων ενάμιση-δύο δεκαετιών.

    Κι επειδή η επιτυχία πρέπει να μοιράζεται και να εξαπλώνεται, είπαν να δοκιμάσουν να διασκευάσουν την όλη ιστορία, χωρίς αυτή τη φορά ο θεατής να χρειάζεται gamepad, αλλά μόνο το τηλεκοντρόλ του/της.

    Έτσι μέχρι στιγμής μετράμε δύο ταινίες που φέρουν τον τίτλο Tekken και περιμένουμε (ανυπόμονα) την τρίτη, που πιθανόν να είναι κι η καλύτερη.


    Το 1998 λοιπόν, σκάει μύτη στα βίντεο κλαμπ το Tekken: The Motion Picture, ένα γιαπωνέζικο (πως αλλιώς?) original video animation ή OVA για τους πιο κατέχοντες την ορολογία, βασισμένο στο story των δυο πρώτων παιχνιδιών της σειράς.

    Ο αδίστακτος και σκληρός Heihachi Mishima πετάει τον πιτσιρίκο γιο του Kazuya από έναν γκρεμό για να διαπιστώσει αν είναι άξιος να λέγεται γιος του και να τον διαδεχτεί κάποτε (στο μακρύτερο μακρινό ίσως μέλλον) στην εταιρία του.

    Ο Kazuya επιβιώνει από την πτώση και προκειμένου να σκαρφαλώσει πάνω, προσφέρει την ψυχή του στο δαίμονα.

    Είκοσι χρόνια αργότερα, ο Kazuya θα επιστρέψει να πάρει εκδίκηση από τον πατέρα του, εξοπλισμένος με φονικά ένστικτα και γροθιές και πολύ μίσος για το γονιό του, λαμβάνοντας μέρος στο πρωτάθλημα ‘The King of Iron Fist’ (‘Ο Βασιλιάς της Σιδερένιας Γροθιάς’) που διοργανώνει ο Heihachi.

    Στο δρόμο του θα συναντήσει την Jun Kazama, μια ακτιβίστρια που ερευνά παράνομες δουλείες της εταιρίας Mishima Zaibatsu, η οποία θα βάλει αμέτη μωχαμέτη να τον απαλλάξει από την επιρροή του δαίμονα στο μυαλό του και να τον βγάλει από τον στραβό το δρόμο.

    Δευτεραγωνιστικό ρόλο στην ταινία έχουν επίσης οι γνωστοί χαρακτήρες του franchise: Lei Wulong, Jack-2, Lee Chaolan, Nina Williams, Anna Williams, Michelle Chang, Dr. Boskonovich, αλλά και σε cameo εμφανίσεις ήταν οι επίσης πολύ γνωστοί χαρακτήρες της σειράς: Bruce Irvin, Paul Phoenix, Baek Doo San, Marshall Law, Yoshimitsu, P. Jack, King, Armor King, Ganryu και ο Jin Kazama σε πολύ νεαρή ηλικία.


    Η ταινία ήταν η λύση για κάθε κριτικό, fan ή σχετικό με το αντικείμενο, όταν αυτός ή αυτή είχε οικονομικές δυσχέρειες, συζυγικά ή γκομενικά προβλήματα, πανάκριβο χαλασμένο ή τρακαρισμένο αμάξι, ώστε να ξεσπάσει κάπου δημιουργικά τα νεύρα του.

    Τα αρνητικά σχόλια έπεφταν το ένα μετά το άλλο, με το πιο επιεικές να την χαρακτηρίζει ούτε καν μέτρια.

    Η αλήθεια είναι ότι προσπαθεί να συνδυάσει βιντεοκλιπίστικους ρυθμούς για να δώσει έμφαση στις σκηνές δράσης, συνάμα με μια ανάλυση των κύριων χαρακτήρων και της ψυχολογίας/ψυχοσύνθεσης τους, χωρίς όμως να το καταφέρνει τόσο.

    Πέρα από τον Kazuya, που είναι ο κεντρικός ήρωας της ιστορίας και προσπαθεί να αποδώσει όλες τις πτυχές της προσωπικότητας του, οι υπόλοιποι χαρακτήρες που γίνεται απόπειρα να αναπτυχθούν λίγο παραπάνω, όπως ο ετεροθαλής αδελφός Lee, οι εκρηκτικά άσπονδες αδελφές Nina και Anna ή η τραγική φιγούρα Michelle, μένουν ατελείς.

    Η πλοκή μοιάζει να θέλει κατευθείαν να φτάσει στην τελική αναμέτρηση πατέρα και γιου, από τα πρώτα λεπτά της ταινίας, σαν να σου λέει «Αφού λίγο πολύ ξέρεις τι θα γίνει από τα παιχνίδια, άιντε να πάμε παρακάτω…».

    Φαίνεται σαν να είναι μια πρόχειρη δουλειά που έγινε για το θεαθήναι ή για να δούνε τι ψάρια θα πιάσουν από το βίντεο/dvd.

    Το κοινό που θα την έβλεπε πιο άνετα θα ήταν ένα παιδικό κοινό που θα έδινε πιο πολύ βάση στις σκηνές πολεμικών τεχνών σε συνδυασμό με το rock/metal soundtrack που προστέθηκε στην αμερικάνικη έκδοση.


    Και μετά το Tekken: The Motion Picture, μεταπηδάμε 12 χρόνια μετά, στο παρόν, όπου κυκλοφορεί το live action ‘Tekken’.

    Αναμενόμενο, από μένα προσωπικά, πολύ καιρό πριν, με κύριο γνώρισμα την περιέργεια αλλά και τη λαχτάρα, αφού θα πρωταγωνιστούσε ο χρόνια αγαπημένος μου Tekken χαρακτήρας, Jin Kazama (αφού οι ελπίδες μου να τον δω σε ένα sequel του anime είχαν πέσει στο κενό), έψαχνα ανυπόμονα τα βίντεο κλαμπ και τα torrent sites για να το πετύχω.

    Πήρα όμως μια ιδέα όταν διάβασα στο wikipedia πως η ταινία είχε κάνει μία και μόνο κινηματογραφική προβολή στην Αμερική το 2009 μόνο και μόνο για να βρει διανομέα.

    Τον επόμενο χρόνο ξεκίνησε η προβολή του στην ανατολική και νότια Ασία, αλλά δεν ήταν αρκετή για να σώσει την κατάσταση.

    Το story θέλει τον κόσμο να έχει καταρρεύσει από εμφύλιους πολέμους και τα κράτη διοικούνται όχι από κυβερνήσεις αλλά από εταιρείες.

    Η πιο δυνατή από αυτές είναι η Tekken Corporation του Heihachi Mishima (Cary Hiroyuki Tagawa) που ελέγχει τη Βόρεια Αμερική.

    Προς ‘άρτον και θεάματα’ ο Heihachi διοργανώνει το πρωτάθλημα ‘The King of Iron Fist’, όπου λαμβάνουν μέρος μαχητές που εκπροσωπούν τις υπόλοιπες κυρίαρχες ανά τον κόσμο εταιρίες.

    Μετά το θάνατο της μητέρας του, Jun (Tamlyn Tomita), από πυρά της εταιρείας Tekken, ο νεαρός μαχητής του δρόμου, Jin Kazama (Jon Foo), θα λάβει μέρος στο Iron Fist, ως η επιλογή του λαού, με σκοπό να εκδικηθεί τον Heihachi για το θάνατο της.

    Δεν υπολογίζει όμως το φιλόδοξο γιο του Heihachi, Kazuya Mishima (Ian Anthony Dale, The Hangover), που έχει τους δικούς του σκοπούς, αλλά και τους δεσμούς που εν αγνοία του τον συνδέουν με αυτά τα δύο άτομα.

    Εμφανίζονται επίσης σε ρόλους αγαπημένων χαρακτήρων του franchise οι: Kelly Overton (Christie Monteiro), Luke Goss (Steve Fox), Gary Daniels (Bryan Fury), Cung Le (Marshall Law), Candice Hillebrand (Nina Williams), Marian Zapico (Anna Williams), Darin Henson (Raven), Lateef Crowder (Eddie Gordo), Gary Ray Stearns (Yoshimitsu), Anton Kasabov (Sergei Dragunov) και Roger Huerta (Miguel Caballero Rojo).


    *Trivia:
    Ο Jon Foo έκανε τον Ryu στο short film ‘Street Fighter: Legacy’.
    Ο Ian Anthony Dale έκανε τον Scorpion στα ‘Mortal Kombat: Rebirth’ και Mortal Kombat: Legacy’.
    Ο Cary Hiroyuki Tagawa έκανε τον Shang Tsung στο Mortal Kombat του 1995.
    Ο Luke Goss έκανε τον Jared Nomak στο Blade II και τον πρίγκιπα Nuada στο Hellboy II: The Golden Army.
    Ο Lateef Crowder έκανε τον Baraka στο ‘Mortal Kombat: Rebirth’.
    Ο Gary Daniels έκανε τον Kenshiro στο The Fist of the North Star και τον The Brit στο The Expendables.


     

    Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες και το διόλου ευκαταφρόνητο για B-movie budget των 35 εκατομμυρίων, ούτε αυτό το Tekken κατάφερε να συγκινήσει ιδιαίτερα.

    Η απογοήτευση ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα και αυτών που καταπιάστηκαν με το project και περίμεναν να βγάλουν κάνα φράγκο απ’ αυτό και αυτών που μπήκαν στη διαδικασία να το δουν και να γνωμοδοτήσουν πάνω σε αυτό.

    Η υποκριτική των Foo, Dale και Daniels, αν και αξιοπρεπής, χάνεται μέσα στην αδυναμία της πλοκής να εντάξει και να συνδυάσει τα άπαντα μέσα σε μιάμιση ώρα, δράση, ροή, διαλόγους, συναισθήματα, flashbacks, εξέλιξη.

    Όποιος νοσταλγεί τις παλιές βιντεοταινίες δράσης και πολεμικών τεχνών 80’s-90’s με τις ονοματάρες της εποχής, Cynthia Rothrock, Lorenzo Lamas, Jean-Claude Van Dame, Michael Dudikoff και πολλούς άλλους, του τη συστήνω με καλή πρόθεση, καθόσον οι έντονες και πορωτικές σκηνές δράσης και καράτε είναι το μόνο ατού που έχει η ταινία για να αντισταθμίσει το χαμηλό επίπεδο της και να περάσει το κατώφλι του dvd player σας ή του pc σας.

    Είπαμε: μιλάμε πάντα για B-movie, οπότε μην περιμένετε να κατέβει η Industrial Light & Magic, η DreamWorks και η E.A. στην οθόνη σας.

    Μη τα θέλουμε κι όλα δικά μας!


    Και καταλήγουμε στο αμέσως προσεχές μέλλον, όπου το Tekken: Blood Vengeance έρχεται να μας λυτρώσει τις οθόνες.

    Το trailer ενεφανίσθη (δείτε το ξανά παραπάνω) και γέμισε με ελπίδα και προσμονή τους Tekken fans ανά τον πλανήτη.

    Το κεφάλι πίσω από τη σειρά Tekken, Katsuhiro Harada, δήλωσε κατηγορηματικά ότι το Blood Vengeance δεν σχετίζεται στο ελάχιστο με την ταινία του 2010:

    «Δεν προσπαθούμε να διορθώσουμε αυτά τα λάθη.
    Οι fans μας ζητούν μια 3D ταινία.
    Αυτή είναι η απάντηση μας σ’ αυτούς…»

    Το Tekken: Blood Vengeance θα είναι ένα 3D CGI ‘suspense action film’, η ιστορία του οποίου θα διαδραματίζεται ανάμεσα στα παιχνίδια Tekken 5 και Tekken 6 (όπου προφανώς ο Jin Kazama έχει μόλις αναλάβει την Mishima Zaibatsu, σκοτώνοντας πριν τον προπάππου του, Jinpachi Mishima, ενώ ο Kazuya Mishima τον θεωρεί εμπόδιο στα σχέδια του να κατακτήσει τον κόσμο – δική μου εκτίμηση βάσει των εν λόγω videogames).

    Το teaser, το καινούριο trailer και οι promotional cgi render εικόνες που κυκλοφορούν αποκαλύπτουν τους χαρακτήρες Jin Kazama, Kazuya Mishima, Ling Xiaoyu, Alisa Bosconovich, Nina Williams, Anna Williams, Panda καθώς και έναν νέο, προφανώς original, χαρακτήρα.

    Επίσης η Xiaoyu ακούγεται στο βίντεο να λέει για «Ντέβιλ Τζιν».
    Εννοεί ‘Devil Gene’ (το δαιμονικό γονίδιο στο αίμα του Kazuya και του Jin) ή ‘Devil Jin’ (την γ@μ@τη δαιμονική εναλλακτική μορφή του Jin Kazama στα Tekken 5 και 6);
    Θα το μάθουμε…

    Η Namco προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τους ίδιους voice actors με τα παιχνίδια και πιθανόν ο κάθε χαρακτήρας να μιλάει στην μητρική του γλώσσα.

    Τώρα πως θα μιλάει ο Jin γιαπωνέζικα και η Nina αγγλικά και θα συνεννοούνται άπταιστα, μόνο το crew της Namco το ξέρουν (αν και το νέο αγγλικό trailer έρχεται να ισορροπήσει λίγο την κατάσταση). 


    Και φαίνεται επίσης η Namco να παίζει στο μυαλό της την ιδέα, αν η ταινία έχει την επιτυχία για την οποία την προορίζουν, να σχεδιάσουν, γιατί όχι, μια τηλεοπτική σειρά.

    *Trivia:
    Καλά, τα trailer κυκλοφορούν παντού στο διαδίκτυο (αν και μόνο στο FilmBoy συνοδεύονται από τέτοια μοναδικά previews), ωστόσο αν είστε fans και θέλετε ωραία screenshots και character renders μπορείτε να δοκιμάσετε ΕΔΩ.

    Είδατε πως σας προσέχουμε!

    Έτσι λοιπόν έχουν τα πράγματα από αυτό το μέτωπο.
    Μακάρι να είναι το Blood Vengeance όπως το περιμένουμε, για να ευχαριστηθούμε τους ήρωες να ρίχνουν ξύλο μόνοι τους, το ίδιο όσο τους ευχαριστιόμαστε να ρίχνουν ξύλο όταν τους βάζουμε εμείς.

    Όσοι συμφωνείτε ή διαφωνείτε, είστε πάντα ευπρόσδεκτοι να στέλνετε τα καλόβουλα σχόλια σας, γιατί για τους άλλους … high punch, mid kick, elbow uppercut, corkscrew kick, flying fist, break, headlock, roundhouse kick… KAPOW!!!



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Αγγλόφωνο trailer του Tekken: Blood Vengeance & μια αναδρομή στις ταινίες Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top