F There Be Dragons - FilmBoy There Be Dragons - FilmBoy
  • Latest News

    There Be Dragons

    Μια περίπλοκη ιστορική αφήγηση που αγγίζει θέματα όπως αυτά του πολέμου, της θρησκευτικής πίστης, της Opus Dei, της προδοσίας, της σχέσης πατέρα και γιου και του θανάτου, ακούγεται σαν ένα ενδιαφέρον μυθιστόρημα και θα μπορούσε να γίνει μια αξιοπρεπέστατη ταινία.

    Αν είσαι πολύ αισιόδοξος θα μπορούσες να την κάνεις να μοιάζει με το Da Vinci Code...

    Τελικά όμως, αν πιστέψουμε τις πολύ κακές κριτικές, η νέα ταινία του Roland Joffe το μόνο που μπορεί να γίνει καλά είναι computer game.

    Το There Be Dragons είναι ένα βιογραφικό δράμα γυρισμένο στην Ισπανία και την Αργεντινή, από τον σκηνοθέτη του παραπλανητικού θρίλερ Captivity αν θυμάστε...με την Elisha Cuthbert.

    Και λέω παραπλανητικό γιατί θυμάμαι ότι είχαν κυκλοφόρησει poster που απεικόνιζαν σκληρά βασανηστήρια, τόσο σκληρά που αποσύρθηκαν από την πόλη του L.A με απόφαση του Δημάρχου, αλλά τελικά το πιο σκληρό βασανιστήριο στη ταινία ήταν ο ήχος από τα χιόνια της τηλεόρασης που έπαιζε ...




    ...σε μια κοπέλα σε ένα δωμάτιο!

    Νόμιζες ότι θα έβλεπες ένα slasher σκληρό θρίλερ και τελικά ήταν μια ταινία χωρίς βασανιστήρια (εκτός κι αν η διαπασόν της TV και το ότι άλλαζες ρούχα με το ζόρι είναι κάτι απάνθρωπο).

    Το χειρότερο targetting στην ιστορία του Hollywood!

    Στο There Be Dragons, ο δημοσιογράφος Ρόμπερτ (Dougray Scott) κάνει έρευνες στη σημερινή εποχή για έναν υποψήφιο για αγιοποίηση, τον Josemaria  Escriva (Charlie Cox) και προσπαθεί να βρει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη ζωή του.

    Όταν μία πηγή τον οδηγεί στον πατέρα του (Wes Bentley, Jonah Hex) με τον οποίο είχε αποξενωθεί, ο Ρόμπερτ θα πρέπει να βάλει στην άκρη τις διαφορές του και να βρει με ποιον τρόπο συνδεόταν ο πατέρας του με τον Josemaria. 


    Τότε η ταινία μεταφέρεται στο παρελθόν - πριν, μετά και κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου - όπου οι δύο άντρες μεγάλωσαν μαζί αλλά ακολούθησαν διαφορετικούς δρόμους.

    Ο πατέρας του πολέμησε στον πόλεμο κι ερωτεύτηκε την Ίλντιγκο (Olga Kurylenko, Centurion), ενώ ο Josemaria ασχολήθηκε με την εξέγερση εναντίων των ιερέων της Καθολικής Εκκλησίας και την απειλή του θανάτου.

    Μέσα από το ταξίδι αυτό μαθαίνουμε τις μορφές της ίδρυσης της Opus Dei από τον Josemaria Escriva (πραγματικό ιδρυτή της θρησκευτικοπολιτικής οργάνωσης) και την επιμονή του για συγχώρεση όλων.

     Όσο όμως προχωράει η ιστορία, μαθαίνουμε και την τύχη της σχέσης του δημοσιογράφου με τον πατέρα του και το αν ποτέ αυτή η σχέση θα αποκατασταθείμετά από μια καταστροφική αποκάλυψη.

    Όμορφες τοποθεσίες, βαρύ δράμα και ενδιαφέρουσα ιστορία αλλά κανένα συναίσθημα από τους πρωταγωνιστές.

    Αυτή είναι πάνω κάτω η σούμα των κακών κριτικών του There Be Dragons, που προβλήθηκε στην Αμερική στις 6 Μαίου σε λίγες αίθουσες.



    There Be Dragons trailer by FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: There Be Dragons Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top