F Οι Πειρατές της Καραιβικής: Σε Άγνωστα Νερά - Pirates of the Caribbean: On Strange - FilmBoy Οι Πειρατές της Καραιβικής: Σε Άγνωστα Νερά - Pirates of the Caribbean: On Strange - FilmBoy
  • Latest News

    Οι Πειρατές της Καραιβικής: Σε Άγνωστα Νερά - Pirates of the Caribbean: On Strange

    Το τέταρτο φιλμ σε ένα franchise συχνά μπορεί να είναι το πιο κρίσιμο, ειδικά μάλιστα όταν το franchise αυτό είχε ένα μεγάλο διάστημα αποχής μετά το τρίτο φιλμ – ρωτήστε τους οπαδούς των Die Hard, Indiana Jones, Alien και Scream.

    Η εξήγηση είναι σχετικά απλή.

    Οι σκηνοθέτες αναλαμβάνουν τη διπλή υποχρέωση να διατηρήσουν το ύφος του πρώτου αλλά να προσφέρουν και κάτι νέο και συναρπαστικό για να προσελκύσουν νέους οπαδούς, ενώ στα πρώτα sequel μπορούν απλά να συνεχίσουν την ιστορία.

    Επίσης, το 4ο φιλμ πρέπει να κάνει αρκετά χρήματα για να τραβήξει τα βλέμματα και σίγουρα περισσότερα από το 3ο που παραδοσιακά είναι αποδεκτό να κάνει τα λιγότερα.

    Ανεξάρτητα από το αν είναι καλό η όχι, το Pirates of the Caribbean: On Strange Tides θα φέρει πολλά λεφτά στη Walt Disney, οπότε αυτό δεν είναι το θέμα στη προκειμένη περίπτωση.

    Άλλωστε την εβδομάδα που ανοίγει, στην Αμερική δε βγαίνει ...




    ...κανένα άλλο blockbuster, για ευνόητους λόγους.

    Στο συγκεκριμένο νούμερο 4 του Rob Marshall, το ερώτημα είναι κατά πόσο θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα των δυο προηγουμένων sequel, για τα οποία άλλωστε έχει πέσει αισθητά η δημοτικότητα της σειράς.

    Προσωπικά, θα ήθελα να δω τον Jack Sparrow να ωριμάζει και λίγο.

    Ο γοητευτικός απατεωνάκος με το gay-all-the-way κούνημα Captain Jack Sparrow (Johnny Depp) βρίσκεται πάλι στη λάθος πλευρά του νόμου αλλά μετά από μια περιπετειώδης απόδραση θα βρεθεί αντιμέτωπος με το παλιό αίσθημα, την Angelica (Penelope Cruz, έγκυος στα γυρίσματα) που θα τον οδηγήσει σε μια αναζήτηση για το Σιντριβάνι της Νιότης. 


    Στη πορεία θα κυνηγιέται με τον πατέρα της Angelica, τον Μαυρογένη (Ian McShane) που κι αυτός αναζητά το Σιντριβάνι και θα συναντηθεί με έναν παλιό εχθρό και κατά συνθήκη σύμμαχο, τον Captain Barbossa (Geoffrey Rush).

    Η Disney προσδοκά να είναι αυτή η αρχή μιας νέας τριλογίας με πολλά νέα στοιχεία, γι’αυτό και σκηνοθετεί ο Rob Marshall (Nine) αντί του Gore Verbinski που είχε πάρει εργολαβία και τα τρία προηγούμενα.

    Έχω μεγάλη πίστη στον Verbinski και δε σας κρύβω ότι χάρηκα ιδιαίτερα όταν έμαθα ότι θα απεμπλακεί από το συγκεκριμένο franchise, γιατί θέλω να τον δω να ασχολείται με άλλα project σαν το άψογο The Ring ή το απολαυστικό The Mexican – και επιβεβαιώνομαι με το Rango που φαίνεται να είναι το καλύτερο animation εδώ και χρόνια.

    Όσο για το Pirates of the Caribbean: On Strange Tides, δε νομίζω να φτάσει τα $309 εκατομμύρια του At World’s End ακόμα και με το ακριβότερο εισιτήριο λόγω 3D.

    Προβλήθηκε στις Καννες προχθές αλλά ο κόσμος περιμένει τη παγκόσμια πρεμιέρα του – και στην Ελλάδα – στις 19 Μαΐου.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Οι Πειρατές της Καραιβικής: Σε Άγνωστα Νερά - Pirates of the Caribbean: On Strange Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top