F Εκτός Καννών ο Lars von Trier για τις ανόητες δηλώσεις του (video) - FilmBoy Εκτός Καννών ο Lars von Trier για τις ανόητες δηλώσεις του (video) - FilmBoy
  • Latest News

    Εκτός Καννών ο Lars von Trier για τις ανόητες δηλώσεις του (video)

    Το FilmBoy αποκαλεί τον σκηνοθέτη Lars von Trier ΄τρελό Δανό' μετά το Antichrist και από χθες νιώθουμε δικαιωμένοι, αν και το αυτοκαταστροφικός του ταιριάζει καλύτερα.

    Προχθές, και μετά την προβολή της νέας του ταινίας με τίτλο Melancholia στις Κάννες, ο Δανός αμφιλεγόμενος δημιουργός έκατσε σε ένα δωμάτιο με δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο για τη καθιερωμένη συνέντευξη τύπου.

    Ο Lars von Trier είναι γνωστός για τις άγριες απαντήσεις του και τα τρελά πράγματα που λέει, αλλά αυτή τη φορά το έφτασε πολύ μακριά και είπε κάτι που ...μοιάζει με την καταδίκη της καριέρας του.

    Τί είπε ο τρελός Δανός;

    ...



    ...
    Πολύ απλά ότι είναι Ναζί ο ίδιος και η οικογένεια του, ότι συμπαθεί τον Χίτλερ και οτι οι Εβραίοι είναι ενοχλητικοί!

    Την ίδια στιγμή, δίπλα του καθόταν η Kirsten Dunst που εμβρόντητη τον κοίταζε χωρίς να ξέρει τί να κάνει!

    Δείτε το video στη συνέχεια και θα τα ξαναπούμε αμέσως μετά.









    Στην αρχή οι Κάννες απαίτησαν μια δημόσια συγνώμη αλλά, παρόλο που αυτή ήρθε σχεδόν άμεσα από τον Trier, η επιτροπή των απέκλεισε από το φεστιβάλ χαρακτηρίζοντας τον persona non grata, πιθανότατα για πάντα.

    Καλύτερα να τον πυροβολήσεις τον Lars, παρά να του κόψεις τις Κάννες λέω εγώ.

    Ο Δανός σκηνοθέτης κάνει τις πρεμιέρες των ταινιών του στις Κάννες από το 1984, 11 από τις ταινίες του έχουν συμπεριληφθεί στο επίσημο πρόγραμμα και έχει κερδίσει το Χρυσό Φοίνικα το 2000 με το Dancer in the Dark και το Grand Prix award το 1996 με το Breaking the Waves.

    Ήταν τακτικός θαμώνας στο φεστιβάλ ακόμα και τις χρονιές που δεν είχε ταινία - όλα αυτά μέχρι σήμερα όμως καθώς πλέον, αμφιβάλω αν θα προβληθεί καν η ταινία του στην Αμερική και σε άλλες χώρες.

    Θυμίζω οτι πέρασαν πολλά χρόνια προτού το Hollywood άρει το εμπάργκο στον Mel Gibson εξ αιτίας των αντισιμητικών σχολίων που έκανε σε μια σύλληψή του, και του δώσει φέτος μια ευκαιρία στις Κάννες με το The Beaver.

    Έχω την εντύπωση ότι για τον Lars von Trier θα περάσουν περισσότερα.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Εκτός Καννών ο Lars von Trier για τις ανόητες δηλώσεις του (video) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top