F Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη νέα animation σειρά των Thundercats - FilmBoy Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη νέα animation σειρά των Thundercats - FilmBoy
 • Latest News

  Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη νέα animation σειρά των Thundercats

  Γράφει ο Bustart.

  Για τη νέα σειρά animation με τα Thundercats σας είχαμε ενημερώσει από το Γενάρη εδώ στο FilmBoy και εννοείται πως από τότε παρακολουθούμε την πορεία της νέας σειράς αρκετά στενά.

  Σήμερα λοιπόν ήρθε η στιγμή που θα σας παρουσιάσαμε όλα όσα μαζέψαμε αυτούς τους μήνες με μεγάλο ενθουσιασμό!

  Οι αλλαγές στις οποίες θα προβούν οι παραγωγοί του νέου cartoon δεν είναι και λίγες.

  Για τους νοσταλγούς της σειράς (όπως εγώ) αυτό μπορεί να ακουστεί λίγο κάπως, αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.  

  Οι συντελεστές έχουν δείξει τον απαραίτητο σεβασμό στην παλιά σειρά, προσπαθώντας ταυτόχρονα να την εκσυγχρονίσουν, δημιουργώντας μια καινούργια ιστορία με τους γνωστούς και αγαπημένους χαρακτήρες των Thundercats.   

  Πριν αναλύσουμε λοιπόν τις διαφορές, δείτε πρώτα το trailer που κυκλοφόρησε η Warner Bros. για τη σειρά.


  Το 1ο που διακρίνει κάποιος είναι οι αλλαγές στην εμφάνιση των χαρακτήρων.

  Φυσικά κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο, από τη στιγμή που μιλάμε για μια καινούργια σειρά και όχι απλά για ένα remake.

  Αλλά και η αισθητική εν έτη 2011 είναι τελείως διαφορετική από αυτή των 80’s, με τα anime και manga να φαίνεται να επικρατούν στα περισσότερα καινούργια cartoons.

  Η αλήθεια είναι πως δύσκολα μπορείς να βγάλεις από το μυαλό σου την εικόνα του Lion-o, του Panthro, του Mumm-Ra και των υπόλοιπων χαρακτήρων όπως τους ξέρεις, αλλά μπορώ να πω πως οι δημιουργοί της καινούργιας σειράς, κατάφεραν αυτό που υποσχεθήκαν.

  Ότι βλέποντας τους καινούργιους χαρακτήρες θα σου έρχονται εύκολα στο μυαλό οι κλασσικοί Thundercats.  


  Με μόνη ένσταση, από όσα είδαμε στο trailer, τον Lion-o.
  Οι αλλαγές είναι αρκετές με σημαντικότερη αυτή της ηλικίας, με αποτέλεσμα να δείχνει περισσότερο σε “Thunderkitten”!

  Στη καινούργια σειρά, ο Lion-o θα είναι στα late teens, όπως χαρακτηριστικά αναφέρετε στο επίσημο δελτίο τύπου, ενώ στη θρυλική σειρά των 80’s είναι κανονικά ενήλικας.

  Επίσης σημαντική είναι η διαφορά στα μάτια (στο σχήμα και χρώμα) και στα μαλλιά.

  Γενικά, από όσα είδαμε στο trailer, o Lion-o είναι ένας από τους 2 χαρακτήρες (ο άλλος είναι ο Tygra) που έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές.

  Σίγουρα μια τολμηρή κίνηση από πλευράς Warner να αλλάξει τόσο πολύ τον πιο αναγνωρίσιμο χαρακτήρα της σειράς.
  Μένει να δούμε πως θα το δεχτούν οι παλιοί fans της σειράς.

  Όσον αναφορά το Sword of Omens, δεν είδαμε κάποια σημαντική διαφορά - μερικές πινελιές σίγουρα προστέθηκαν, αλλά η αίσθηση είναι πως βλέπεις το ίδιο ξίφος.

  Λίγο το χρώμα άλλαξε και το σχέδιο του Eye of Thundera όταν βρίσκεται σε κλειστή μορφή.
  Λεπτομέρειες δηλαδή.  


  Νομίζω πως έπραξαν σωστά εδώ οι συντελεστές να μην αλλάξουν και το σχέδιο του Sword of Omens, του 2ου πιο αναγνωρίσιμου στοιχείου του κόσμου των Thundercats.

  Από την άλλη το Claw Shield δεν κατάφερα να το διακρίνω μέσα στο trailer, αν και από ότι διάβασα στο internet ούτε κι αυτό θα διαφέρει ιδιαίτερα ως προς την εμφάνιση του αλλά κι ως προς τη χρήση του.

  Τέλος κάτι που έκανε θετική εντύπωση είναι η παρουσία του Grune the Destroyer στο trailer.

  Πέρα από την αρκετά πιστή μεταφορά του στην νέα σειρά, η παρουσία του στο μικρό αυτό teaser είναι ίσως μια ένδειξη ότι θα δούμε περισσότερο τους δευτερεύοντες χαρακτήρες αυτή τη φορά και όχι μόνο σε μερικά επεισόδια όπως στην original σειρά.

  Ως συνολικό σχόλιο, το νέο look της σειράς στέκεται ικανοποιητικά, για να βγάλουμε όμως πιο ακριβή συμπεράσματα θα πρέπει να δούμε και τους άλλους σημαντικούς χαρακτήρες, όπως τον Muum-Ra και τα μεταλλάγματα, που στο trailer δεν εμφανίστηκαν. 


  Όσον αναφορά τώρα την ιστορία της νέας σειράς έχουν γίνει ήδη γνωστές ορισμένες σημαντικές πληροφορίες.

  Οι παραγωγοί θα προσπαθήσουν να επεκτείνουν ή μάλλον καλύτερα να εμβαθύνουν περισσότερο στην ήδη γνωστή μυθολογία του κόσμου των Thundercats.

  Σίγουρα θα υπάρχει μια κεντρική ιστορία η οποία θα αναπτύσσεται σταδιακά μέσα από τα επεισόδια, μια προσέγγιση που ταιριάζει περισσότερο με live-action σειρές, δείχνοντας ταυτόχρονα τη πρόθεση του studio για μια πιο adult-oriented σειρά.

  Αντίθετα, η original σειρά δεν είχε κάποια κεντρική ιστορία, πέρα φυσικά την (αιώνια) προσπάθεια του Mumm-Ra να καταστρέψει το Ξίφος των Οιωνών και τους Thundercats γενικά.

  Επίσης οι παραγωγοί της σειράς υποσχέθηκαν πως θα εμβαθύνουν περισσότερο και στις διάφορες φυλές του κόσμου των Thundercats, ενώ η ιστορία θα ξεκινήσει επίσης από την αρχή, δηλαδή θα μας δείξουν (πιθανότατα σε καινούρια εκδοχή) πως ο Lion-o θα γίνει (χωρίς μάλιστα να το θέλει) ο άρχοντας των Thundercats.

  Μάλιστα ένας από τους παραγωγούς της σειράς, ο Michael Jelenic, σε πρόσφατη συνέντευξη του ανέφερε συνοπτικά και τις παρακάτω, πολύ ενδιαφέροντες, λεπτομέρειες για το story: 


  - Θα υπάρξει μια εσωτερική διαμάχη μεταξύ δύο πολύ σημαντικών μελών των Thundercats των Lion-o και Tygra, οι οποίοι είναι και αδέλφια!
  Ο ένας από τους δύο (χωρίς να μας αποκαλύψει ποιος) είναι υιοθετημένος.

  - Η Cheetara θα είναι το αντικείμενο του πόθου ενός ερωτικού τριγώνου με τα δύο…αδέλφια(Ουάο!)

  - Επίσης, η Thundera δεν θα είναι ξεχωριστός πλανήτης αλλά μια ανεξάρτητη πολιτεία της Τρίτης Γης.
  Όμως και εδώ η γενέτειρα των Thundercats θα καταστραφεί και θα αναγκαστούν να φύγουν προς αναζήτηση νέας πατρίδας.

  Θα υπάρχουν και στη νέα σειρά οι Monkian και Vultureman!

  Διαβεβαίωσε πως οι παλιοί fans της σειράς, τους οποίους τους αποκάλεσε ThunderDads (πάλι καλά), θα μείνουν ικανοποιημένοι από το τελικό αποτέλεσμα της καινούργιας σειράς.
   

  Αρκετές οι αλλαγές πάντως στις οποίες προέβησαν Warner και Studio4°C, στην προσπάθεια τους να εκσυγχρονίζουν τη σειρά.

  Σίγουρα, εμείς οι παλιοί θα είμαστε επιφυλακτικοί, καθώς έχουμε δει παρόμοιες προσπάθειες να αποτυγχάνουν πλήρως, αλλά νομίζω πως μέχρι στιγμής το χειρίζονται καλά το θέμα.

  Εσείς ThunderDads τι λέτε;
  Σας ικανοποιούν οι αλλαγές αυτές;


  ΥΓ. Όλες οι παραπάνω εικόνες είναι screenshot χαρακτήρων από το trailer σε καλή ανάλυση.

   
  ΥΓ2. Στη συνέχεια θα δείτε μερικές photo από την καινούργια σειρά action figures και από την επανέκδοση ορισμένων original action figures.
  Νομίζω όμως πως η παλιά ήταν all-time classic για να μπορέσει να την ανταγωνιστεί με επιτυχία!


  • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη νέα animation σειρά των Thundercats Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
  Scroll to Top