F Οι Νέες Ταινίες της Εβδομάδας από 26/5/2011 - FilmBoy Οι Νέες Ταινίες της Εβδομάδας από 26/5/2011 - FilmBoy
  • Latest News

    Οι Νέες Ταινίες της Εβδομάδας από 26/5/2011

    Αυτή τη βδομάδα ο νικητής των Καννών έρχεται στις ελληνικές αίθουσες, μαζί με δύο μέτρια remake ...έτσι για να μη πλήξουμε με τη ποιότητα. 


    Το Δέντρο της Ζωής (The Tree of Life), του Terrence Malick.
    Αμέσως μετά τη βράβευση του στις Κάννες με το Χρυσό Φοίνικα, το Tree of Life αναλογίζεται τους αστάθμητους παράγοντες της ζωής, κάνει ερωτήσεις που απασχολούν τη θρησκεία και τους σκεπτόμενους ανθρώπους εδώ και αιώνες και προκαλεί φιλοσοφικές αναζητήσεις και μια έντονη προσωπική ενδοσκόπηση σε όλους μας.

    Brad Pitt, Sean Penn και Jessica Chastain σε μια ταινία που σίγουρα δεν είναι για όλους.
     



    Το Πείραμα (The Experiment) (5/10), του Paul Scheuring.
    Αμερικάνικο remake του γερμανικού Das Experiment (2001), με τον Adrien Brody και τον Forest Whitaker.

    20 τυχαίοι άνθρωποι απομονώνονται σε μια παλαιά φυλακή και χωρίζονται σε δεσμοφύλακες και κρατούμενους, για τις ανάγκες ενός πειράματος που μελετά την ανθρώπινη συμπεριφορά.

    Αντίθετα με το εξαιρετικό original, το remake είναι ρηχό και ανεπαρκή και δε μεταδίδει ούτε στο ελάχιστο τα μηνύματα του γνήσιου. 



    Και Ξαφνικά Σκοτάδι (And Soon the Darkness) (4/10), του Marcos Efron.
    Επίσης αμερικάνικο remake ενός Βρετανικού θρίλερ του 1970, με δύο κορίτσια (Amber Heard και Odette Yustman) που πάνε διακοπές, η μία εξαφανίζεται και η άλλη τη ψάχνει, ενώ η τοπική αστυνομία δεν είναι καθόλου φιλική.

    Απίστευτες σεναριακές υπερβολές, αναξιοποίητα στοιχεία για θρίλερ, κακή ερμηνεία από την Heard και το μόνο καλό είναι τα πλάνα-κάδρα από την εξοχή, τα τοπία που δένουν με την ατμόσφαιρα και κάποιες ενδιαφέρουσες γωνίες λήψεις – ένα γενικά καλογυρισμένο φιλμ που θα ξεχάσετε αμέσως.

    Καλό Σινεμά. 
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Οι Νέες Ταινίες της Εβδομάδας από 26/5/2011 Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top