F SAHFF 2011: Juan con Miedo review - FilmBoy SAHFF 2011: Juan con Miedo review - FilmBoy
  • Latest News

    SAHFF 2011: Juan con Miedo review



    Ένα Ισπανικό καλογυρισμένο τρομακτικό παραμύθι με τα ραμφοειδή σκιάχτρα που κρύβονται στη ντουλάπα ή που τουλάχιστον έτσι μας έλεγαν για να τρώμε το φαγητό μας.

    Κατά τη διάρκεια των διακοπών του στο χωριό του παππού του, στην όμορφη Ισπανική επαρχία, ο μικρός Juan συναντά την επίσης μικρή Maria, ένα μυστήριο κορίτσι που του αφηγείται τρομακτικές ιστορίες για τον τόπο και για ένα εγκαταλειμμένο σπίτι.

    Ο Juan είναι φοβητσιάρης, η Μaria όμως όχι…

    Το Juan con Miedo του Daniel Romero - ένας σκηνοθέτης που προσπαθεί με μικρού μήκους ταινίες να τον προσέξουν εδώ και 5-6 χρόνια και που σίγουρα κάποια στιγμή θα το κάνουν – είναι ένα ενδιαφέρον short διάρκειας 11 λεπτών αλλά μέχρι εκεί.

    Έχει άποψη σκηνοθετικά, κάποια τρικ όπως ...




    ...στην ελαφρώς ευρυγωνική λήψη του χαμόσπιτου (που το κάνει να φαίνεται σαν 3D), ένα εντυπωσιακό ‘τέρας’ βγαλμένο από τα παραμύθια και όχι από το Alien και εξαιρετικό σκηνικό και φωτογραφία.

    Ο σκηνοθέτης έχει τη τύχη να πέσει σε μια πολύ καλή μικρή (Sonia Lazaro) που έχει παίξει σε 5 ταινίες και πολλά σήριαλ ήδη, και την ατυχία να πέσει σε έναν μικρό (Ivan Martin) που κοιτάει συνέχεια τη κάμερα!

    Έχει προβληθεί σε πάμπολλα φεστιβάλ και ο μόνος στόχος του είναι να προσεχθεί ο σκηνοθέτης του ...αλλά όλα τα short γι’αυτό δεν γίνονται;


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: SAHFF 2011: Juan con Miedo review Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top