F Το Άδυτο - Sanctum - FilmBoy Το Άδυτο - Sanctum - FilmBoy
  • Latest News

    Το Άδυτο - Sanctum

    Για το Sanctum, το νέο ...υποβρύχιο action-thriller από τον James Cameron στη θέση του παραγωγού, θα ακούσεις πολλά που θα σε κάνουν να θες να το δεις, εκτός από το όνομα του πιο γνωστού κινηματογραφιστή στον κόσμο.

    Είναι βασισμένο σε αληθινή ιστορία’ (ένας από τους σεναριογράφους είχε παγιδευτεί κάποτε σε μια σπηλιά), ‘γυρισμένο με την ίδια τεχνολογία 3D του Avatar’ και ‘γυρίστηκε σε ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη του πλανήτη’.

    Από την άλλη, θα σας κάνει να μην ξαναπατήσετε το πόδι σας σε σπηλιά.

    Όχι ότι το Descent δεν το έχει κάνει ήδη, αλλά αυτή τη φορά το μοναδικό πλάσμα που παραμονεύει στο σκοτάδι είναι ο ίδιος ο άνθρωπος, και ξέρετε τη γνώμη μου για τις διαβολικές δυνατότητες που έχει το συγκεκριμένο είδος.

    Α, υπάρχει και η τσαντισμένη – γιατί άραγε – μητέρα Φύση.

    Κατά τη διάρκεια εξερεύνησης μιας σειράς από απάτητες σπηλιές στη Νέα Γουινέα, όλα όσα μπορούν να πάνε στραβά, πάνε.
    Όλα.

    Ένας δύτης πνίγεται, ένας τυφώνας κατακλύζει το μέρος προτού προλάβουν οι εξερευνητές να βγουν από τις κατακόμβες, απίστευτης δύναμης ...




    ...τροπική βροχή γεμίζει τις σπηλιές παγιδεύοντας τους μέσα.

    Η μόνη διέξοδος της ομάδας είναι να βουτήξουν όλο και πιο μέσα για να βρουν διέξοδο και το σενάριο, όπως καλά φαντάζεστε, κάνει τα πάντα για να μεγαλώσει την ένταση, αλλά όλα αυτά και σίγουρα καλύτερα τα έχουμε ξαναδεί:
    Η στάθμη του νερού ανεβαίνει συνέχεια, τελειώνουν οι μπαταρίες, ένας από την ομάδα δε ξέρει κολύμπι(!), ...πανικός.

    Ναι, δε μιλάμε για επαγγελματίες αλλά κάθε καρυδιάς ...στεριανό.

    Αρχηγός της ομάδας είναι ο Richard Roxburgh (Legends of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole) που είναι ο μόνος επαγγελματίας δύτης και ένας από τους καλύτερους του κόσμου(!), αλλά και λίγο μαλακάκος στη συμπεριφορά. 


    Ο γιος του (Rhys Wakefield) είναι ένα κακομαθημένο παιδί που δεν εκτιμά όσα έχει.

    Ο χρηματοδότης της αποστολής (Ioan Gruffud) είναι ένας δισεκατομμυριούχος που θέλει τη δόξα χωρίς να βραχεί καθόλου και ο τύπος που θα έφερνε σε ένα τέτοιο μέρος μια κοπέλα (Alice Parkinson) που δεν ξέρει μπάνιο, μόνο και μόνο για να την εντυπωσιάσει.

    Αυτοί που σίγουρα θα το χαρούν είναι οι λάτρεις της κλειστοφοβίας και αυτοί που αρέσκονται στις ανθρωπος-εναντιον-φυση ταινίες.

    Γνωρίζοντας τον Cameron, είναι βέβαιο ότι μπλέχτηκε ενεργά και στη σκηνοθεσία και αυτό είναι ένα καλό.

    Με μια άλλη ανάγνωση όμως, γνωρίζουμε ότι ο Cameron έχει πάρει παραμάσχαλα τη πατέντα του 3D του και γυρνά από studio σε studio προσφέροντας το όνομα του και τη τεχνολογία του.

    Το Sanctum έχει κακές κριτικές στο σύνολο του, έκανε πρεμιέρα στις 4 Φεβρουαρίου (με $9,5 εκατομμύρια άνοιγμα τριήμερου), ενώ στην Ελλάδα θα ξεκινήσει μεθαύριο 10 Φεβρουαρίου από την Odeon.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Το Άδυτο - Sanctum Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top