F Σκηνές που Αγαπήσαμε: Ghostbusters (1984) - FilmBoy Σκηνές που Αγαπήσαμε: Ghostbusters (1984) - FilmBoy
  • Latest News

    Σκηνές που Αγαπήσαμε: Ghostbusters (1984)

    Ταινίες όπως το Ghostbusters του Ivan Reitman είναι αναπόσπαστο κομμάτι της δεκαετίας του ’80 και δε μιλώ μόνο κινηματογραφικά.

    Το φιλμ μας σημάδεψε (στην αρχή της εφηβείας μας) με το τραγούδι του Ray Parker Jr. , τα κουκλάκια που γέμισαν τα παιδικά καταστήματα και τα δισκοπωλεία που είχαν γεμίσει τις βιτρίνες τους με τα εξώφυλλα με το φαντασματάκι...

    Νομίζω ότι το Ghostbusters έγινε την κατάλληλη εποχή.

    Αν είχε γίνει νωρίτερα θα ήταν λιγότερο αστεία και αν γινόταν remake σήμερα (όπως προσπαθούν να κάνουν αλλά ο Bill Murray αντιστέκεται) θα ήταν πιθανώς περισσότερο ανόητη.

    Το Ghostbusters του 1984 έχει το ίδιο κινηματογραφικό μεγαλείο με τις ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου – δεν έχει σημασία πόσες φόρες το έχεις δει, όταν το δείχνει η τηλεόραση κάθεσαι και το ξαναβλέπεις.

    Bill Murray, Dan Aykroyd και Harold Ramis είναι οι απόφοιτοι παραψυχολογίας που...




    ...προσποιούνται ότι ερευνούν παραφυσικά φαινόμενα ( η ταινία αρχίζει με τον Bill Murray να προσπαθεί να ρίξει μια φοιτήτρια πείθοντας την ότι κάνουν τεστ μέντιουμ), μέχρι που τους πετάνε έξω από το πανεπιστήμιο.

    Έτσι, ξεκινούν μια επιχείρηση και γίνονται διάσημοι όταν αιχμαλωτίζουν αληθινά φαντάσματα.

    Φυσικά όλη τη ταινία οδηγεί ο Bill Murray και οι υπόλοιποι, αν και γράψαμε το σενάριο (Ramis, Aykroyd και Rick Moranis), απλά τον συνοδεύουν.

    Στις Σκηνές που Αγαπήσαμε σήμερα υπάρχει bonus.

    Δε θα μπορούσα να μην βάλω το τραγούδι της ταινίας, ολόκληρο μάλιστα, το οποίο ακούγεται στο τέλος της ταινίας...

    Από την άλλη, δε θα μπορούσα να μην ξαναθυμηθώ μαζί σας τον Λουκουμάνθρωπο (Μarshmallow man) στη πιο χαρακτηριστική σκηνή της ταινίας, ένα φαντασμα που θα αναγνωρίσετε ακόμη και σήμερα σε ...κάποια βουλκανιζατέρ της Αθήνας!

    Το χαζοχαμόγελο δεν έφυγε στιγμή από πάνω μου όσο έκοβα το video, σας διαβεβαιώνω.

    Περήφανα λοιπόν - και για το FilmBoy αλλά και για τη γενιά μου που έβγαλε τέτοιες ιστορικές κωμωδίες – σας καλώ να δείτε μαζί μου το τελευταίο 9λεπτο του Ghostbusters του 1984, από τη στιγμή που κάνει την εμφάνιση του ο Λουκουμάνθρωπος (έτσι τον λέγαμε τότε) μέχρι και το φινάλε όπου μπαίνει το τραγούδι (...και το χαζοχαμόγελο έχει φτάσει στα αυτιά)!

    Ίσως η καλύτερη στιγμή στα 2 χρόνια αυτού του blog... 


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Σκηνές που Αγαπήσαμε: Ghostbusters (1984) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top