F 2 Χρόνια FilmBoy! - FilmBoy 2 Χρόνια FilmBoy! - FilmBoy
  • Latest News

    2 Χρόνια FilmBoy!


    Ποιος άνθρωπος στο κόσμο θα ξεχνούσε τα γενέθλια του blog του;
    Εγώ, ο Κωνσταντίνος, το έκανα και αυτό!

    Το FilmBoy έγινε 2 χρόνων ΣΤΙΣ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ και τέσσερις ημέρες μετά, γιορτάζει.
    Αν ήμουν στη θέση του server, θα με κλείδωνα για τιμωρία...

    Το FilmBoy ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2009 με τη μορφή του KostasBlog και ένα template όμορφο μεν (βλ. φώτο κάτω), εντελώς μη λειτουργικό όμως για κινηματογραφικό blog.

    Η λειτουργία του KostasBlog τότε, άρχιζε και τελείωνε στις παρουσιάσεις ταινιών και μόνο προς το τέλος του 2009 μπήκαν τα πρώτα trailer και ειδήσεις, και άλλαξε το template σε αυτό που βλέπετε σήμερα.

    Τα 1α γενέθλια (12/2/2010) βρήκαν το blog ...




    ...να έχει 5.600 επισκέψεις μηνιαίως (και 9.500 page views) και, δε φαντάζεστε τη χαρά μου μιας και το KostasBlog δεν ήταν παρά η δική μου δουλειά, τα δικά μου κείμενα, η δική μου προσπάθεια που ξεκίνησε από το μηδέν.

    Τον Απρίλιο του 2010 ο Γιάννης Πεντσερετζίδης, επαγγελματίας κριτικός κινηματογράφου, άφησε τα σίγουρα για να συμμεριστεί το δικό μου όνειρο, να κάνουμε ένα cine blog στα πρότυπα των αμερικάνικων και η βοήθεια του ήταν μεγάλη.

    Γρήγορα τον κέρδισε η πολιτική αλλά είμαι σίγουρος ότι θα κάνουμε ...άλλες δουλειές μαζί, που ήδη τις μαγειρεύουμε.

    Δειλά δειλά μπήκαν στο KostaBlog κι άλλοι συνεργάτες που ο καθένας έβαλε το λιθαράκι του και κάποιοι συνεχίζουν να το κάνουν. 


    Ειδική μνεία πρέπει να κάνω στον Γιάννη Βουρο εκ Αυστραλίας που ήταν συγκινητικός και οι γνώσεις του στην ιστορία του Ελληνικού κινηματογράφου μας λείπουν πολύ, και στον Κυριάκο (Bustart) στον οποίο χρωστάμε τα logo και τις εξειδικευμένες γνώσεις του στα comic και στις superheroes movies και που με την επιμονή του να γράφει πολύ συχνά θέματα, είναι ανεκτίμητη βοήθεια.

    Τον Αύγουστο του 2010 βαφτιστήκαμε σε FilmBoy.gr , μετά ήρθε η τηλεόραση και το FilmBoy TV και ...τη συνέχεια τη ξέρετε.

    Τα 2α γενέθλια του FilmBoy μας βρίσκουν στις 26.000 επισκέψεις μηνιαίως (και 61.000 page views), 5 φορές παραπάνω από πέρυσι, αλλά το σημαντικότερο για μένα είναι τα 2.200 δικά σας σχόλια.

    Βλέπετε, αυτό ήθελα να κάνω ...ένα blog στο οποίο θα συμμετέχουν όσοι το διαβάζουν και δε θα μένουν στη στείρα ανάγνωση των credit ή στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα.

    Ένα κινηματογραφικό blog όπου θα διαβάζετε original κείμενα και στήλες και όχι τα Δελτία Τύπου των εταιρειών και κατεβατά ονομάτων.

    489 Παρουσιάσεις και κριτικές ταινιών, 378 νέα trailer,  359 ειδήσεις, πάνω από 1.900 poster, paparazzi φωτογραφίες από 26 γυναίκες ηθοποιούς, μόνιμες στήλες, φεστιβάλ, αφιερώματα και πολλά πολλά άλλα έχουν παρελάσει από το FilmBoy αυτό το διάστημα. 

    Αν και δε συμπαθώ τα κλισέ, θέλω να σας ευχαριστήσω όλους σας για τη συμπάθεια, τη συμπαράσταση και τα υπέροχα λόγια σας στα email.

    Θέλω όμως να πω και κάτι για τις ελληνικές εταιρείες διανομής.

    Ασχολούμαι με το FilmBoy πάνω από 5 ώρες καθημερινά (και λίγες λέω).
    Δεν έχω βγάλει ούτε μια δραχμή μέχρι τώρα από το FilmBoy και μόνο έξοδα και αϋπνίες έχω να θυμάμαι.

    Καμία εταιρεία δεν με πλησίασε για να μου δώσει 5 προσκλήσεις για τους αναγνώστες του FilmBoy, κι ας βλέπουν ότι το μόνο που κάνουμε εδώ είναι να προωθούμε τις ταινίες τους, πολλούς μήνες πριν το κάνουν οι ίδιοι.

    Δε παρακαλάω για τίποτα και δεν θα ζητήσω τίποτα από κανέναν ποτέ.
    Αλλά θεωρώ σωστό να γνωρίζετε ότι το FilmBoy δεν έχει τη στήριξη από κανέναν, δε έχει banner-ακια εταιρειών, δεν έχει πληρωμένες καταχωρήσεις, δε προωθεί συγκεκριμένες ταινίες και δεν έχει κουμπί donation (!) όπως κάποιοι άλλοι.

    Δεν είναι μομφή αυτό, ο καθένας κάνει ότι μπορεί και ίσως πρέπει να το κάνω κι εγώ κάποτε, απλά οι αναγνώστες πρέπει να τα ξέρετε αυτά και να γνωρίζετε ότι αυτός ο χώρος είναι αποτέλεσμα ενός ανθρώπου και των συνεργατών του και ότι το μόνο κέρδος μου ως τώρα είναι οι αριθμοί και τα καλά σας λόγια.

    Ευχαριστώ
    Κωνσταντίνος Χατζηπαπάς
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: 2 Χρόνια FilmBoy! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top