F Biutiful - FilmBoy Biutiful - FilmBoy
  • Latest News

    Biutiful

    Το 63ο Φεστιβάλ των Κανών το περασμένο Μάιο ...κούφανε πολλούς κριτικούς αφήνωντας έξω από τα βραβεία του το Biutiful του Alejandro Gonzalez Inarritu.

    Πολλοί χάσανε τα λεφτά τους εκείνη την ημέρα στοιχηματίζοντας ότι ο κατά τα άλλα αγαπημένος σκηνοθέτης του φεστιβάλ (2 φορές νικητής, το 2000 με το Amores Perros και το 2006 με το Babel) θα θριάμβευε ξανά, ή στη χειρότερη ο πρωταγωνιστής του Javier Bardem θα έπαιρνε μια αναγνώριση για την ερμηνεία του.


    Μόνο το δεύτερο έγινε, με τον Bardem να υποδύεται τον Uxbal, έναν τύπο που λειτουργεί παράνομα στη σημερινή Βαρκελώνη.

    Βοηθά ένα γκρούπ Κινέζων μεταναστών να δουλεύουν παράνομα στη χώρα και ένα άλλο Σενεγαλέζων μικροπωλητών να αποφεύγουν τη σύλληψη, αφού δεν πουλά ναρκωτικά πια, αν και κάποτε αυτό ήταν μεγάλο μέρος της ζωής του.

    Έχει μια γυναίκα που είναι πόρνη και υποφέρει από μανιοκατάθλιψη και δυο παιδιά που αγαπάει πάρα πολύ, όταν όμως μαθαίνει ότι δεν έχει πολύ χρόνο ζωής ο ίδιος, ξεκινά ...




    ...ένα μεγάλο συναισθηματικό ταξίδι που παρακολουθούμε με τη κινηματογραφική δεξιοτεχνία του Μεξικανού σκηνοθέτη.

    Αυτό είναι το πρώτο φιλμ που κάνει ο Inarritu χωρίς το σεναριογράφο Guillermo Arriaga, που έγραψε το Amore Perros, το 21 Grams και τη Babel.

    Είναι ένα ολοκαίνουργιο σενάριο του ίδιου του Inarritu που έχει όμως τα ίδια χαρακτηριστικά των ταινιών που του αρέσει να φτιάχνει. 


    Ένα δυνατό, καταθλιπτικό και εσωτερικής αναζήτησης φιλμ που χάρη στη τεχνική του Inarritu και την ερμηνεία του Bardem είχε κερδίσει τη συμπάθεια των κριτικών στις Καννες, έστω κι αν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού το υποδέχθηκαν με μικτές αντιδράσεις.

    Ίσως διακρίνετε αχνές ομοιότητες στη θεματική του με το Hereafter του Clint Eastwood, στο γεγονός ότι και οι δυο πρωταγωνιστές έχουν μια ιδιαίτερη σχέση με τη μετα-θάνατο ζωή, αν και ο χαρακτήρας του Bardem με πιο ιδιαίτερο και σίγουρα όχι glamorous τρόπο.

    Για εντελώς Οσκαρικούς λόγους θα προβληθεί σε ελάχιστες αίθουσες στην Αμερική στις 29 Δεκεμβρίου (για να προλάβει να συμπεριληφθει στις υποψηφιότητες) και ξανά στις 29 Γενάρη 2011.

    Στην Ελλάδα θα το δούμε νωρίτερα, στις 13 Ιανουαρίου από την Odeon.  
      

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Biutiful Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top