F Comic Stories που θέλουμε να δούμε στο Σινεμα: Μερος 2ο - Batman - FilmBoy Comic Stories που θέλουμε να δούμε στο Σινεμα: Μερος 2ο - Batman - FilmBoy
  • Latest News

    Comic Stories που θέλουμε να δούμε στο Σινεμα: Μερος 2ο - Batman

    Γράφει ο Bustart.

    Με μια μικρή καθυστέρηση - είχαμε και το αφιέρωμα για τη τηλεοπτική εκπομπή του Filmboy - συνεχίζουμε σήμερα με το 2ο μέρος του αφιερώματος για τις comic stories - graphic novels που θέλουμε να δούμε στον κινηματογράφο.

    Στο 1ο Μερος ήταν ο Superman, σειρά έχει ο Batman.

    Με τον Σκοτεινό Ιππότη έχουν ασχοληθεί σχεδόν όλοι οι μεγάλοι συγγραφείς και σκιτσογράφοι του χώρου.
    Από τον Allan Moore και τον Frank Miller μέχρι τον Neal Adams και τον Brian Bolland.

    Αρκετοί οι λόγοι που μπορεί να απαριθμήσει κάποιος για να δικαιολογήσει την επιλογή τους αυτή.
    Σίγουρα η ανθρώπινη φύση του Bruce Wayne, που ως άνθρωπος έχει τα πάθη και τις αδυναμίες του.

    Το δύσκολο παρελθόν του ένας δεύτερος λόγος, καθώς και οι λόγοι που τον οδήγησαν τελικά να φορέσει τη στολή του Σκοτεινού Ιππότη.

    Η gothic ατμόσφαιρα που γενικά αποπνέει το franchise του Batman, που εύκολα μπορεί να γίνει η βάση για να γραφούν ιστορίες που απευθύνονται σε πιο ώριμους αναγνώστες.

    Όποιοι πάντως και να ήταν οι λόγοι, το αποτέλεσμα για μας τους αναγνώστες ήταν να διαβάσουμε μερικές εξαιρετικές ιστορίες, από αυτές που σου μένουν μέχρι  και τη τελευταία τους σελίδα.

    Επειδή πραγματικά υπάρχουν πάνω από 20 τουλάχιστον graphic novels που αξίζει κάποιος να διαβάσει, θα επικεντρωθούμε στο παρόν post στις 4 ίσως πιο διάσημες ιστορίες του.

    Να ξαναθυμίσουμε πως το βιβλίο “Batman: Year One” του Frank Miller, που για πολλούς είναι η καλύτερη ιστορία του Σκοτεινού Ιππότη, αποτέλεσε σημαντική πηγή έμπνευσης για τις 2 ταινίες του Nolan.

    Χωρίς κάποια από αυτές να αποτελεί βέβαια μεταφορά του βιβλίου, πολλά στοιχεία και γεγονότα του “Year One” μεταφέρθηκαν από τον Chris Nolan τόσο στη 1η όσο και στη 2η ταινία του.

    Πάμε λοιπόν να δούμε ποιες ιστορίες του Batman θέλουμε να δούμε στη μεγάλη οθόνη.


    Batman: The Dark Knight Returns
    Του Frank Miller 



    Ξεκινάμε με το συγκεκριμένο βιβλίο για έναν σημαντικό λόγο.
    Μετά την ολοκλήρωση και της 3ης ταινίας από τον Chris Nolan, όλα δείχνουν πως θα αποτελέσει παρελθόν από το franchise.

    Επίσης ο ίδιος ο Christian Bale έχει δηλώσει πως θα αποχωρήσει και ίδιος αν φύγει ο Nolan.

    Λαμβάνοντας υπόψη ότι η 3η ταινία θα βγει το 2012, δηλαδή μόλις 7 χρόνια μετά το reboot της σειράς, είναι πολύ νωρίς για ένα καινούργιο reboot από τη Warner / DC.

    Από την άλλη πλευρά ο πήχης ανέβηκε πάρα πολύ μετά τις 2 (και ελπίζουμε και με τη 3η) ταινίες που παρέδωσε ο Nolan, για τον οποιονδήποτε θελήσει να συνεχίσει τη σειρά.

    Θα χρειαστεί να έχει τη φαρέτρα του γεμάτη για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στο δύσκολο έργο να συνεχίσει επιτυχημένα το franchise.

    Τι καλύτερο λοιπόν για τον επίδοξο διάδοχο του Nolan, να έχει στη διάθεση του το 2ο καλύτερο graphic novel που έχει γραφτεί για τον Batman;

    Και μάλιστα η συγκεκριμένη ιστορία θα μπορούσε να αποτελέσει φυσική συνέχεια των 3 μέχρι τότε ταινιών του Nolan;

    Συμφωνείτε μάλλον ε;
    Για να δούμε λοιπόν με περισσότερη λεπτομέρεια το The Dark Knight Returns. 


    Το The Dark Knight Returns αποτελεί ίσως ένα από τα πιο σκληρά κα ρεαλιστικά βιβλία των mainstream comics.

    Ο Frank Miller μας παρουσίασε έναν Bruce Wayne που έχει βγει στη σύνταξη πριν καμιά 10αριά χρόνια, μετά το τραγικό συμβάν του θανάτου του 2ου Robin, και αναγκάζεται να ξαναφορέσει τη στολή του Batman, όταν ολόκληρη η πόλη, και ειδικά η νεολαία έχει παραδοθεί στη διαφθορά, ενώ τα ΜΜΕ και η κοινωνία δείχνει να αποδοκιμάζει πλέον τους ήρωες της.

    Ο Batman παρουσιάζεται από τον Miller, για 1η φορά, στα όρια της τρέλας και πρόθυμο να χρησιμοποιήσει βία για να επιτύχει τους σκοπούς του, ρίχνοντας φως έτσι σε μια άλλη πτυχή του χαρακτήρα του.

    Highlight του βιβλίου σίγουρα η τελική μάχη με την νέμεση του, τον Joker, αλλά και η πολύπλοκη σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ του Batman και του Superman (ο τελευταίος τρώει και μια κλωτσιά στα οπίσθια από τον Cape Crusader!)
     
    Με το βιβλίο αυτό, ο Frank Miller άλλαξε οριστικά τον τρόπο που γραφόταν μέχρι τότε οι ιστορίες των comics, ενώ ακόμα και σήμερα 25 χρόνια μετά εξακολουθεί να σε εκπλήσσει με τον τρόπο γραφής του.

    Κυκλοφορεί και στα ελληνικά και πραγματικά αποτελεί μια πάρα πολύ καλή επιλογή για διάβασμα.

    Δεν αποτελεί την ιδανική επιλογή για να κλείσει θριαμβευτικά (και ολοκληρωμένα) ο κύκλος ταινιών που άνοιξε ο Nolan με το Batman Begins το 2005;
     
    Batman: Arkham Asylum
    Του Grant Morrison και Dave McKean 


    Ακόμα ένα εξαιρετικό αλλά ταυτόχρονα και πολύ διαφορετικό βιβλίο για τον Batman.

    Θα μπορούσε να αποτελέσει ένα spin-off ή stand alone ταινία, εξερευνώντας τους χαρακτήρες τόσο του Batman όσο και του Joker, αλλά και τη σχέση που τους δένει μεταξύ τους τόσο δυνατά.

    Το βιβλίο στηρίζεται σε μια απλή αλλά έξυπνη ιδέα.
    Τι γίνεται όταν οι εχθροί σου, που είναι κλεισμένοι στο άσυλο Arkham πιστεύουν ότι είσαι το ίδιο τρελός με αυτούς;
    Απλό, πηγαίνεις και τους αποδεικνύεις ότι έχουν…δίκαιο!

    Το σενάριο του βιβλίου έχει ως εξής:

    Όταν οι τρελοί του άσυλου Arkham καταλαμβάνουν το κτίριο πιάνουν ως όμηρους τους υπαλλήλους που δουλεύουν εκεί.

    Για να τους ελευθερώσουν ζητάνε να τους ικανοποιήσουν κάποια αιτήματα τους και πρώτο-πρώτο στη λίστα είναι ο Batman.

    Ζητάνε από τον εχθρό τους να μπει και αυτός στο άσυλο γιατί πιστεύουν ότι και η θέση του Batman είναι στο τρελάδικο.

    Ο Bruce δέχεται, μάλιστα εισέρχεται στο άσυλο σχεδόν άοπλος με τον Joker να του επιφυλάσσει ένα θερμό καλωσόρισμα, χωρίς μάλιστα να διαφωνεί ιδιαίτερα με την άποψη τους!

    Άλλωστε κάποιος πάμπλουτος που φοράει μια στολή νυχτερίδας και κυκλοφορεί τις νύχτες, έχει κάποια δόση τρέλας δε συμφωνείται;

    Ο Grant Morrison, συγγραφέας του βιβλίου, περιγράφει εξαιρετικά τη λεπτή αυτή σχέση μεταξύ ηρωισμού και τρέλας, εξετάζοντας με λεπτομέρεια το ψυχολογικό προφίλ των τρελών, δίνοντας μας στο τέλος και μια ακριβή εικόνα για τον ίδιο τον Batman.

    Για όσους θελήσουν να διαβάσουν το βιβλίο να αναφέρουμε πως θεωρείται ίσως το καλύτερο graphic novel του Batman όσον αναφορά το σχεδιαστικό κομμάτι.

    Ο Dave McKean παραδίδει μια κλειστοφοβική, παρανοϊκή εικόνα για το Arkham με την αναμέτρηση του Batman με τον Killer Croc να αποτελεί το highlight του βιβλίου.

    Στο επόμενο post το 2ο μέρος με τις ιστορίες του Batman, για να περάσουμε μετά και στη Marvel με τους X-Men να έχουν την τιμητική τους.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Comic Stories που θέλουμε να δούμε στο Σινεμα: Μερος 2ο - Batman Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top