F Catfish - FilmBoy Catfish - FilmBoy
  • Latest News

    Catfish

    Έχετε παρατηρήσει ότι εδώ στο FilmBoy δεν ασχολούμαστε και πολύ με τα ντοκιμαντέρ (σε αντίθεση με τα ...ψευδό-ντοκιμαντέρ) και ακόμα δεν έχουμε βρει κάποιον που να γράφει γι’αυτά.

    Το Catfish όμως δεν υπήρχε περίπτωση να μην το αναφέραμε.

    Αυτό το ντοκιμαντερίστικου ύφους φιλμ (ακόμα δεν έχω καταλάβει αν είναι ταινία η ντοκ) για τις ιντερνετικές σχέσεις έκανε τους πάντες στο Sundance να μιλάνε γι’αυτό, αλλά να προσέξουν να μη λένε και πολλά.

    Tell your friends, but don’t tell them too much!’ .

    Οι ‘οδηγίες’ αυτές δόθηκαν στο κοινό που παρακολούθησε το Catfish και αν δεις το trailer, καταλαβαίνεις γιατί.

    Η ιστορία ξεκινά χαλαρά με δυο φίλους, τον Henry Joost και τον Ariel Schulman, να αποφασίζουν να κινηματογραφούν τον φίλο και αδερφό του Ariel, τον Nev.

    Ο Nev είναι ένας φωτογράφος που πρόσφατα άρχισε να λαμβάνει πίνακες ζωγραφικής από ένα 8χρονο κορίτσι στην άλλη άκρη της χώρας, με τις δικές του φωτογραφίες.

    Δημιουργεί μια online φιλία με την Abby και τη μητέρα της και σταδιακά και με άλλα μέλη ...




    ...της οικογένειας τους, με σπουδαιότερη τη 19χρονη αδελφή της Abby, τη Megan Faccio.

    Με τη Megan αναπτύσσεται διαδικτιακά ένα ειδύλλιο αλλά έπειτα από online μπέρδεμα, ο Nev αρχίζει και υποπτεύεται διάφορα και οι τρεις φίλοι αποφασίζουν να λύσουν το μυστήριο πηγαίνοντας να συναντήσουν τη Megan.

    Τα 40 τελευταία λεπτά της ταινίας θα σας συνταράξουν συναισθηματικά που θα τρέμετε για μέρες!

    Έτσι λέει το trailer και το μυαλό όλων πάει στο θρίλερ και στα τρομο-ψευδο-ντοκς αλλά... κάτι μου λέει ότι πέφτουμε έξω. 


    Γενικά, οι ερασιτέχνες δημιουργοί του Catfish δεν κατάφεραν πολλά στα τεχνικά θέματα, αφού ούτε η κινηματογράφηση διεκδικεί δάφνες και ακούστηκαν και πολλά λάθη για τον ήχο αλλά η ιστορία και οι ανατροπές τα σβήνουν όλα.

    Πολύ καλές κριτικές και πρεμιέρα στην Αμερική στις 17 Σεπτεμβρίου σε 12 κατάμεστες αίθουσες, για να συνεχίσει σε πολλές περισσότερες αποφέροντας ως τώρα πάνω από 3 εκατομμυριάκια στη Universal που τη πίστεψε.

    Με όλα αυτά, εσείς θα τη χάνατε;

    Δείτε το trailer.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Catfish Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top