F Somewhere - FilmBoy Somewhere - FilmBoy
  • Latest News

    Somewhere

    Μετά το διχαστικό στους κριτικούς Marie Antoinette, η Sofia Coppola επιστρέφει μετά από 4 χρόνια απραξίας, στα κατατόπια του Lost in Translation με το Somewhere, μια ταινία με την οποία θέλει να μας φωτίσει την κενή ζωή ενός movie star στο Los Angeles.

    Όπως λέγεται, η ταινία είναι και μια συγκαλυμμένη μομφή στο τρόπο που έζησε η ίδια τη σχέση της με τον υπερμέγιστο μπαμπά της, Francis Ford Coppola.

    Παρά τη θεματική της ταινίας, το Somewhere μοιάζει περισσότερο με ευρωπαϊκή σινεφίλ και γι’αυτό – αλλά και γιατί δεν έχει βαρύ όνομα στο cast – δε προβλέπεται να τιμηθεί ιδιαίτερα στις αίθουσες αλλά προβλέπω το αντίθετο στις βραβεύσεις στις αρχές του χρόνου.

    Και ίσως ο πρωταγωνιστής Stephen Dorff  να έχει τη στιγμή της καριέρας του εδώ, στο ρόλο ενός νεαρού σταρ του Hollywood ονόματι Johnny Marco που ζει αλλά δεν απολαμβάνει τη ζωή του.

    Κάνει βόλτες με τη θορυβώδη Ferrari του, σεξ με κάθε μέρα και διαφορετική ξανθιά, αυστηρή δίαιτα με μπύρες και τσιγάρα, πάρτι συνεχώς και παρέα με γυναίκες γενικά.

    Παλιοζωή…

    Όλες οι πρώην του λένε ότι είναι τομάρι (αλλά αν τις ξαναφώναζε για άλλη μια νύχτα ...




    ...θα σκουντουφλούσαν ποια θα πρωτοπάει) αλλά βασικά ο Johnny είναι χαμηλών τόνων και θα ήθελε να περνάει απαρατήρητος.

    Δεν είχε καν συνειδητοποιήσει πόσο κενός ήταν μέχρι που η πρώην γυναίκα του φεύγει από την πόλη και τον αναγκάζει να περάσει μέρες με την 11χρονη κόρη του (Elle Fanning). 


    Αν και ποτέ δεν είχε ανεπτυγμένα τα πατρικά ένστικτα, καταφέρνει να την κάνει να περάσει πολύ καλά σε ένα ταξίδι του στην Ιταλία και τελικά έρχονται πιο κοντά, αν και πάλι ξυπνάει με μια Ιταλίδα παρουσιαστρια στο κρεβάτι του (δε ξέρω για σας ...εγώ έχω αρχίσει να τον λυπάμαι!).

    Παίζει ακόμη η Michelle Monaghan την οποία το FilmBoy έχει σταμπάρει από το περσινό Trucker.

    Καλλιτεχνικά πλάνα χωρίς πολλούς διαλόγους αλλά πολλά να εννοούνται, ο κινηματογράφος της Sofia Coppola δεν είναι Hollywood, όσο κι αν είναι παιδί ενός άρχοντα αυτού.

    Πάρα πολύ καλές κριτικές στα ευρωπαϊκά φεστιβάλ που έχει προβληθεί η ταινία, δε θα αργήσει και η Οσκαρική παραφιλολογία.

    Εκεί άλλωστε ποντάρει και η ανεξάρτητη Focus Features και θα το βγάλει σε μικρή διανομή στην Οσκαρική περίοδο της 22ης του Δεκέμβρη, ενώ η Odeon το φέρνει στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα, 4 Νοεμβρίου.

    Δείτε το trailer.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Somewhere Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top