F Ο Καλύτερός τους Ρολος: Milla Jovovich - FilmBoy Ο Καλύτερός τους Ρολος: Milla Jovovich - FilmBoy
  • Latest News

    Ο Καλύτερός τους Ρολος: Milla Jovovich

    Μόνο οι φανατικοί οπαδοί της Milla Jovovich θα μπορούσαν να μαντέψουν ποιον ρόλο θα μπορούσε ένα blog σαν το FilmBoy να προκρίνει ως τον καλύτερο της ρόλο!

    Και μάλιστα, αρκεί μια ατάκα-λέξη για να το εξηγήσω, ειδικά αν τη προφέρεις με τη συγκεκριμένη προφορά.

    Πάμε μαζί: ‘Mul-Ti-pass!

    Ο ρόλος της Alice στο Resident Evil μπορεί να της έδωσε ένα ολόκληρο franchise (και να την σύστησε στο σεναριογράφο, σκηνοθέτη και πλέον σύζυγο της Paul W.S. Anderson), αλλά η ...kung fu εξωγήινη με το πορτοκαλί μαλλί στο The Fifth Element του Luc Besson ήταν αυτός από τον οποίο κέρδισε παγκόσμια αναγνώριση και την έβαλε για πάντα στους πιο cult ρόλους του παγκοσμίου σινεμά.

    Γι’αυτο και στο φετινό Comic-Con ένας φαν άρπαξε το μικρόφωνο στη μέση της παρουσίασης του 4ου Resident Evil και της ζήτησε να επαναλάβει τη διάσημη ατάκα εν μέσω χειροκροτημάτων.

     



    Η Leeloo, με την απίστευτη κόμη και το εξεζητημένο φόρεμα-επίδεσμο του Jean-Paul Gaultier ήταν η προσωποποίηση της αγνότητας και της αθωότητας, ένα alien που ήρθε στη Γη να νικήσει το Κακό και που ήταν φανερά έξω από τα νερά του.

    Ο τρόπος που την υποδύθηκε η Milla όμως είχε μια μαεστρία, μας συγκίνησε και μας έκανε να την αγαπήσουμε, ειδικά με την ασύλληπτη ικανότητα της να μαθαίνει πράγματα και να τα επαναλαμβάνει με στιλιζαρισμένα άχαρο τρόπο.

    Ο Luc Besson δημιούργησε μια νέα γλώσσα με δύσκολες στο ανθρωπινό αυτί λέξεις αλλά όταν αυτές βγαίνουν από τη Milla ακούγονται παράξενα όμορφες και, ακόμα κι αν δεν έχεις ιδέα τί λέει, θέλεις να την ξανακούσεις να το πει ξανά.

    Η καριέρα της Milla Jovovich πάντως ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο το 1991 όπου πρωταγωνίστησε στο sequel της Γαλάζιας Λίμνης, Return to the Blue Lagoon όπου σε ηλικία 16 ετών ήταν γυμνή και υποψήφια για Worst New Star!

    Τις επόμενες 3 ταινίες της κανένας δεν τις θυμάται (Kuffs, Chaplin και Dazed and Confused)  μέχρι το μεγάλο μπαμ με το The Fifth Element το 1994, το οποίο έκανε 263 εκ. $ παγκοσμίως και της έδωσε το διαβατήριο για μετέπειτα συνεργασίες όπως με τον Spike Lee στο He Got Game, τον Michael Winterbottom στο The Claim και τον Wim Wenders στο The Million Dollar Hotel.

    Η επανασύνδεση με τον Luc Besson στο The Messenger: The Story of Joan of Arc ήταν εμπορική και κριτική αποτυχία, αν και προσωπικά μου άρεσε από όσο θυμάμαι.

    Έχοντας αποδείξει όμως τις action ικανότητες της, έρχεται το 2002 ο πρωταγωνιστικός ρόλος της μεταλλαγμένης στη μεταφορά του video game Resident Evil που ήταν τόσο επιτυχημένο που έδωσε άλλα τρία sequels και έκανε ακόμα και το ελληνικό ...ψιλοπαράξενο movie blog ονόματι FilmBoy (...) να της δώσει τον τίτλο της ‘απόλυτης κινηματογραφικής badass killer woman’!

    Όσο κι αν θεωρώ τα Resident Evil μια πολύ καλή προσπάθεια γενικά (και μάλιστα μπορώ να θεωρηθώ ως οπαδός των 2 πρώτων), δε μου αλλάζετε την άποψη ότι ο καλύτερος ρόλος της Milla Jovovich ήταν στο The Fifth Element.

    Αντιρρήσεις;
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο Καλύτερός τους Ρολος: Milla Jovovich Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top