F Wall Street: Το Χρήμα Ποτέ δεν Πεθαίνει - Wall Street: Money Never Sleeps - FilmBoy Wall Street: Το Χρήμα Ποτέ δεν Πεθαίνει - Wall Street: Money Never Sleeps - FilmBoy
  • Latest News

    Wall Street: Το Χρήμα Ποτέ δεν Πεθαίνει - Wall Street: Money Never Sleeps

    Τις πρώτες ημέρες κάθε μήνα  το KostasBlog παρουσιάζει τις 3 πιο αναμενόμενες ταινίες του επόμενου... 

    ...το οποίο είναι σχετικό, καθώς δεν θεωρώ το Wall Street: Money Never Sleeps την πιο αναμενόμενη ταινία του Σεπτεμβρίου αλλά το boxoffice.com έχει αντίθετη άποψη και, ποιος είμαι εγώ για να διαφωνήσω. 

    Η ευχάριστη έκπληξη πάντως ήρθε από τις πρώτες κριτικές στο φεστιβάλ των Κανών όπου 9 στις 10 ήταν πολύ καλές (αλλά γρήγορα έπεσε στο 53%), πράγμα που δεν περιμένεις από μοντέρνα ταινία με τον Michael Douglas πρωταγωνιστή, ακόμα κι αν πρόκειται για τον ίδιο ρόλο που του χάρισε το 1 από τα 2 Όσκαρ της καριέρας του. 

    Αλλά αυτή είναι πρώτα απ’όλα μια ταινία του Oliver Stone και μάλιστα το sequel της δικής του ταινίας Wall Street το 1987, το μοναδικό μάλιστα sequel ταινίας του Oliver Stone ως σήμερα! 

    Άλλες εποχές όμως τότε. 

    Τότε, οι γιάπηδες και οι χρηματιστηριακοί κύκλοι ήταν ένας εξωτικός κόσμος, ένα καλό deal μπορούσε να ...



    ...σου αλλάξει θετικά τη ζωή (κι αυτό ήταν καλό) και γενικά ο κόσμος των οικονομικών ήταν ένα χλιδατο πάρτι που όλοι θέλανε να συμμετέχουν. 

    23 χρόνια μετά όμως (η ιστορία του Wall Street εξελισσόταν εν έτη 1985 ενώ το Wall Street 2 στα 2008) ακούς χρηματιστήριο και κάνεις χώρο στις φύλακες να μπουν κι άλλοι, κι ας ακούγεται στο trailer ότι ‘Greed Is Legal’. 

    Γι’αυτό το λόγο το θρίλερ αγωνίας του Oliver Stone έχει αντί-ήρωες και όχι χαρακτήρες που συμπαθείς εύκολα. 

    Ο Michael Douglas είναι ο Gordon Gekko όπως τότε αλλά ευτυχώς δεν είναι η κεντρική υπόθεση στη ταινία, άσχετα αν έτσι φαίνεται από το trailer. 

    Το φιλμ ξεκινάει με την αποφυλάκιση του και τα αστειάκια με το διάσημο DynaTac κινητό – γνωστό και ως Τούβλο, συσκευή που ουσιαστικά ήταν από τα πρώτα κινητά τηλέφωνα που κυκλοφορήσαν ευρέως στις αρχές του 80 – και με τη λιμουζίνα που σταματάει για να παραλάβει τον ραπερ και όχι αυτόν, αλλά γρήγορα η υπόθεση μεταφέρεται στον προστατευόμενο του (Shia LaBeouf) και τη κοπέλα του (Carey Mulligan) που τυγχάνει να είναι και δική του κόρη. 

    Όλοι μαζί θα συνεργαστούν για να αφυπνίσουν (και καλά) το κόσμο για την οικονομική καταστροφή που έρχεται αλλά και να βρουν ποιος ευθύνεται για το θάνατο του μέντορα του μικρού (Frank Langella). 

    Αλλά τα βαριά ονόματα του cast δεν τελειώνουν εδώ. 

    Josh Brolin ως ο κακός ανταγωνιστής, Charlie Sheen στο ρόλο του Bud Fox, του συνεργάτη του Gordon Gekko και του μοναδικού εκτός από τον Douglas που έχει τον ίδιο ρόλο της ταινίας του 1987 και Susan Sarandon. 

    Πρεμιέρα στις αίθουσες θα κάνει στις 24 Σεπτεμβρίου ενώ η Odeon στην Ελλάδα θα το φέρει μια μέρα νωρίτερα (23 Σεπτεμβρίου) ως είθισται. 

    Δείτε το trailer.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Wall Street: Το Χρήμα Ποτέ δεν Πεθαίνει - Wall Street: Money Never Sleeps Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top