• Latest News

    Ο Καλύτερός τους Ρόλος: Naomi Watts

    Σήμερα εγκαινιάζουμε μια νέα στήλη στο FilmBoy όπου επιλέγουμε έναν ή μια ηθοποιό και τον ρόλο που νομίζουμε ότι είναι ο καλύτερος της καριέρας τους.  

    Γράφει ο Σπύρος Α.

    Υπάρχουν ηθοποιοί που μετά από ένα εκπληκτικό ντεμπούτο ή ερμηνεία (στο ευρύ κοινό τουλάχιστον) είτε τους παίρνει η κατηφόρα είτε χάνονται.
      
    Υπάρχουν ηθοποιοί που συνεχίζουν στην ίδια πορεία για μεγάλο χρονικό διάστημα.
        

    Υπάρχουν και κάποιοι κάπου στη μέση.   

    Αδιαμφισβήτητα ταλαντούχοι και γοητευτικοί σε κάθε τους δουλειά, με μία ταινία - σταθμό, που δεν λένε να ξεπεράσουν. 

    Η συνέχειά τους επιτυχημένη και αξιόλογη, με την “πρώτη” τους όμως εξαιρετική εμφάνιση να τους στοιχειώνει, χωρίς να μπορούν να την πλησιάσουν.
      
    Εκεί βρίσκεται και η Naomi Watts, με τον breakthrough
    ρόλο της και την ερμηνεία της ως Betty Elms / Diane Selwyn στο Mulholland Drive, να είναι ταυτόχρονα και ο καλύτερός της.

    Εδώ, η ερμηνεία της έχει ...




    ...χάσει κάθε δείγμα φόβου, τόσο αφιερωμένη που κορυφώνεται σταδιακά, καθώς οι σκηνές περνούν και προσπαθείς να καταλάβεις τι συμβαίνει στη τρομαχτική πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει η αισθητική του David Lynch 

    Σκηνές όπως αυτή της ακρόασης-οντισιόν ή αυτή της έλευσής της στο Los Angeles, φανερώνουν τις ικανότητες της Naomi Watts, που δυστυχώς δεν έχει αξιοποιήσει ξανά μέχρι τώρα. 

    Το πρόσωπό της αλλάζει αμέτρητες φορές, τόσο ωραία ντυμένο, που σε κάνει να το λησμονάς σε ό,τι έχει δουλέψει μέχρι τώρα. 

    Φυσικά και η ερμηνεία της δεν ήταν τυχαία.
     

    Ο David Lynch χρησιμοποιεί όλη (;) τη δύναμη της Watts και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. 

    Σχεδόν σε καμία ταινία που προηγήθηκε ή ακολούθησε, δεν είχε την ευκαιρία που της δόθηκε από τον Lynch

    Ο συνδυασμός ήταν μαγευτικός. 
    Κανένας σκηνοθέτης δεν την “χρησιμοποίησε” τόσο όσο ο Lynch, ο οποίος μοιράστηκε μαζί της μία από τις καλύτερες ταινίες του 2001 και όχι μόνο, ενώ της χάρισε βραβεία που τελικά της άξιζαν.

    Στη συνέχεια δείτε τις ταινίες που εκανε μετά το Mullholland Dr. και πιο κάτω μια σκηνή απο τη ταινία.
    Φυσικά θελουμε τα σχόλιά σας. 

    Φιλμογραφία που ακολούθησε :  

       Rabbits  (2002)
       The Ring  (2002)
       Undertaking Betty aka Plots with a View  (2002)
       The Outsider  (2002) - TV MOVIE - 
       Ned Kelly  (2003)
       Le Divorce  (2003)
       21 Grams  (2003)
       We Don't Live Here Anymore  (2004)
       I Love Huckabees  (2004)
       The Assassination of Richard Nixon  (2004)
       The Ring Two  (2005)
       Stay  (2005)
       Ellie Parker  (2005) - feaure film -
       King Kong  (2005)
       Inland Empire  (2006) - Voice -
       The Painted Veil  (2006)
       Eastern Promises  (2007)
       Funny Games  (2008)
       The International  (2009)
       Mother and Child  (2010)
       You Will Meet a Tall Dark Stranger  (2010)
       Fair Game  (2010)




    Ιδέα: Cinematical
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο Καλύτερός τους Ρόλος: Naomi Watts Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top