F MOTHER AND CHILD - FilmBoy MOTHER AND CHILD - FilmBoy
  • Latest News

    MOTHER AND CHILD

    Ο σεναριογράφος-σκηνοθέτης Rodrigo Garcia συγκαταλέγεται στους ειδικούς στο να αφηγείται πολλαπλές ιστορίες που συχνά διασταυρώνονται με αναπάντεχους τρόπους. 

    Το έχει κάνει το 2005 στο Nine Lives και πιο επιτυχημένα στο Things You Can Tell Just by Looking at Her το 1999, αλλά έχω την αίσθηση ότι το Mother And Child, μια εξερεύνηση στη φύση της μητρότητας, είναι το καλύτερο του.  

    Όλα τα φιλμ του Garcia έχουν μεγάλη απήχηση στο ενήλικο γυναικείο κοινό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αξίζει να τη δούμε και εμείς οι πολύ άντρες(...) 

    Πριν 40 χρόνια ένα κορίτσι 14 χρόνων κάνει σεξ, μένει έγκυος και δίνει το παιδί για υιοθεσία. 

    Στο σήμερα συναντούμε 3 πολύ διαφορετικές γυναίκες που προσπαθούν να πάρουν τον έλεγχο της ζωής τους. 

    Είναι η Ελιζαμπεθ (η αγαπημένη μου Naomi Watts), μια έξυπνη και πετυχημένη δικηγόρος που χρησιμοποιεί το σέξι σώμα της οποιαδήποτε...



    ...στιγμή αισθανθεί ότι χάνει το πάνω χέρι στις καταστάσεις, είτε για να αποπλανήσει το αφεντικό της (Samuel L.Jackson) είτε για να ελέγξει το γειτονικό της ζευγάρι (Carla Gallo και Marc Blucas). 

    Είναι η Καρεν (Annette Bening), μια καλόκαρδη σύμβουλος υγιεινής που πριν 40 χρόνια έδωσε το παιδί που γέννησε στα 14 της (και που πολύ όμορφα ο σκηνοθέτης μας το δείχνει αντί να μας το αφηγηθεί απλά) αλλά δεν το έχει ξεπεράσει ακόμη. 

    Τέλος, είναι η Λουσι (Kerry Washington, η σύζυγος στο Lakeview Terrace αλλά και στο I Think I Love My Wife), μια γυναίκα που δεν μπορεί να κάνει παιδιά με τον άντρα της και προσπαθεί να υιοθετήσει. 

    Διαβάζω ότι στο τέλος οι 3 ιστορίες φτάνουν να διασταυρωθούν μεταξύ τους όπως άλλωστε περιμένεις, αλλά όχι με τον τρόπο που περιμένεις. 

    Καταπληκτικά σχόλια στο Τορόντο, φοβερή απήχηση στο φετινό Sundance, ένα πάρα πολύ καλό 81% στο RT, συνεχείς προβολές για 7η εβδομάδα σε καμιά 50αρια αίθουσες και ενώ ξεκίνησε σε μόλις 4 στις 7 Μαΐου. 

    Τι άλλο θέλετε για να δείτε αυτό το φιλμ, ένα δράμα που προσωπικά δεν θα χάσω με τίποτα. 

    Στην Ελλάδα θα τη δούμε από τη Seven Films και μόλις ανακοινωθεί το πότε, θα το μάθετε φυσικά πρώτοι. 

    Δείτε το trailer.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: MOTHER AND CHILD Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top