F DEATH AT A FUNERAL - FilmBoy DEATH AT A FUNERAL - FilmBoy
  • Latest News

    DEATH AT A FUNERAL

    **********   7/10
    Πάρα πολύ σπάνια (έως ποτέ) το Hollywood κάνει αυτό που έκανε με το Death At A Funeral, δηλαδή ένα remake σε μια αγγλόφωνη ταινία που βγήκε σε αμερικανικές αίθουσες 3 μόλις χρόνια πριν. 

    Το παράξενο όμως δεν είναι αυτό. 

    Εξηγήστε μου σας παρακαλώ, πως μπορεί να κάνεις remake σε μια καλή Βρετανική κωμωδία (βάση κριτικών, δεν την έχω δει δυστυχώς) με τον ίδιο σεναριογράφο (Dean Craig) και με 3 από τους καλύτερους κωμικούς ηθοποιούς της γενιάς μας και φυσικά περισσότερα χρήματα, και να σου βγει χειρότερη από την original; 

    Ώρες ώρες το Hollywood δείχνει να προσπαθεί να επιβεβαιώσει αυτούς που δεν το χωνεύουν... 

    Πέρα από το πρόλογο, ταινία με τον Martin Lawrence και τον Chris Rock μαζί δεν τη χάνω που να χτυπιούνται όλοι οι κριτικοί κάτω. 

    Επίκεντρο της ιστορίας είναι ένας λογιστής και αποτυχημένος συγγραφέας (Chris Rock) που την ημέρα της κηδείας ...



    ...του πατέρα του έχει ν’αντιμετωπίσει το τρελόσογο του. 

    Κατ’αρχας έχει τη γυναίκα του (Regina Hall) που θυμήθηκε ότι χτύπησε το βιολογικό της ρολόι και θέλει παιδί. 

    Έχει ακόμη τη μάνα του (Loretta Devine) που του γκρινιάζει επίσης για εγγόνι, τον αδερφό του (Martin Lawrence) που έχει όλα όσα ήθελε ο ίδιος – καριέρα, λεφτά, γυναίκες, τον οικογενειακό φίλο (Tracy Morgan από το Cop Out) ο οποίος είναι στη κοσμαρα του, τον θυμωμένο θειο του (Danny Glover), την όμορφη ξαδέρφη (Zoe Saldana) με τον λευκό αρραβωνιαστικό της (James Marsden) και...έναν νάνο (Peter Dinklage) που αποκαλύπτει πράγματα για τον νεκρό πατέρα! 

    Σκηνοθετεί ο Neil LaBute που μετά το καλό ντεμπούτο του το 1997 με το In The Company of Men ...εξατμίστηκε με μέτριες περιπέτειες όπως το Lakeview Terrace πρόπερσι. 

    Όπως είπα πιο πάνω, οι κριτικές είναι οι περισσότερες κακές (40% στο RT) αλλά στα ταμεία πήγε όπως ακριβώς υπολόγιζαν (16 εκατομμύρια δολάρια στο τριήμερο 16-18 Απριλίου με πρόβλεψη τα 18) αν και συνολικά μέχρι και τη 4η εβδομάδα είχε μόλις 38. 

    Το Imdb αναφέρει ότι θα έρθει στην Ελλάδα στις 7 Ιουνίου αλλά σας υπογράφω ότι είναι λάθος. 

    Αμέσως μόλις πει κάτι η Audio Visual θα το μάθετε στο KostasBlog. 

    Δείτε το trailer.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: DEATH AT A FUNERAL Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top