F DON MCKAY - FilmBoy DON MCKAY - FilmBoy
  • Latest News

    DON MCKAY

    **********   7/10
    Το Don McKay ισχυρίζεται ότι είναι ένα νέο-νουαρ θρίλερ αλλά μάλλον αυτός είναι ένας αταίριαστα σοβαρός τίτλος, και οι πιο παρατηρητικοί θα διακρίνουν μια ρομαντική κομεντί ...μεταμφιεσμένη.  

    Το ντεμπούτο του Jake Goldberger (σενάριο – σκηνοθεσία) κάνει μπαμ από την αρχή ότι είναι μια παράξενη ταινία, με παράξενο στόρι και μια παράξενα σιωπηλή και βαριά ερμηνεία από τον Thomas Haden Church. 

    Υποδύεται έναν 40αρη μοναχικό καθαριστή σε σχολείο που λαμβάνει ένα γράμμα από μια ξεχασμένη παιδική του αγάπη τη Σοννυ (Elisabeth Shue) που του λέει να επισκεφτεί τη πόλη τους, όσο το δυνατόν πιο άμεσα. 

    Πιθανότατα γιατί δε φαίνεται να έχει κάτι άλλο να κάνει, μπαίνει στο τραίνο και φτάνει στο σπίτι της, όπου μετά από ένα αδέξιο καλωσόρισμα από τη νοσοκόμα-φύλακας (Melissa Leo), βρίσκει τη Σοννυ ξαπλωμένη και με ανοιχτά τα πόδια. 

    Δεν αργεί να σκάσει το παραμύθι, ότι πεθαίνει από καρκίνο και...

     ...θέλει τις τελευταίες ημέρες της να τις περάσει κάνοντας σεξ και απολαμβάνοντας τη συντροφιά του που στερήθηκε τόσα χρόνια. 

    Εδώ πρέπει να σας πω ότι έχω σπάσει πολλά μπουκάλια για τα μάτια της Elisabeth Shue στην εφηβεία μου - ήταν ο καιρός που όλοι οι νέοι ήθελαν να γίνουν barmen επηρεασμένοι από τον Tom Cruise και το Coctail του – και βλέποντας τη με τα σατέν σε οριζόντια στάση...ξυπνάν μνήμες. 

    Anyway, στην αρχή το φιλμ φαίνεται σοβαρό και μυστηριώδης και ο τύπος μοιάζει τυχερός, μέχρι να εμφανιστεί ένα πτώμα και μια απαγωγή, για να αποκαλυφθεί σιγά σιγά η παρανοϊκή συγκυρία που έκανε τον ταλαίπωρο καθαριστή να μπλέξει σε μια τέτοια ιστορία. 

    Μου ακούγεται εξαιρετικό σαν ιδέα, και το word-of-mouth των –λίγων – που το είδαν είναι καλό, αν και οι κριτικοί μοιράζονται στη μέση (45% στο RT). 

    Έκανε πρεμιέρα στην Αμερική στις 2 Απριλίου σε 7 μόνο αίθουσες, και δεν ήταν και γεμάτες. 

    Στην Ελλάδα πιθανότατα δεν θα το δούμε, αν και νομίζω ότι ήρθε στις Νύχτες Πρεμιέρας το Σεπτέμβριο. 

    Δείτε το trailer.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: DON MCKAY Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top