F ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ - COMPLICES (ΓΑΛΛΟΦΩΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝ/ΦΟΥ) - FilmBoy ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ - COMPLICES (ΓΑΛΛΟΦΩΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝ/ΦΟΥ) - FilmBoy
  • Latest News

    ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ - COMPLICES (ΓΑΛΛΟΦΩΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝ/ΦΟΥ)

    **********   5/10
    Από τις σπάνιες φορές που μπήκα σε αίθουσα χωρίς να έχω ιδέα του τι θα δω, και υπό τον καθωσπρεπει-σμο που επέβαλε ένα Γαλλόφωνο φεστιβάλ (που οφείλεις να σέβεσαι αν και δεν ξέρεις γιατί) είδα πριν λίγες ημέρες το Συνένοχοι (Complices), του Frederic Mermoud. 

    Το ευχάριστο ήταν ότι επρόκειτο για μια απλή ιστορία, αν και άσχημη αισθητικά ανάλογα με τις προκαταλήψεις του καθενός από εμάς, ένα αστυνομικό θρίλερ με μια ιστορία αγάπης και ένα ελπιδοφόρο τέλος. 

    Ο Βίκτωρ (Cyril Descours) είναι ένας έφηβος που εκπορνεύεται σε πλούσιους επιχειρηματίες και γιατρούς, και γνωρίζει τη 17χρονη Ρεμπέκα (Nina Meurisse) σε ένα internet café. 

    Με το πιο εύκολο καμάκι που έχει δει ποτέ κινηματογράφος, βγαίνουν και ερωτεύονται μέχρι που η μικρή μαθαίνει το ποιον του φίλου της. 

    Μετά το αρχικό σοκ, η Ρεμπέκα συνοδεύει ...ενεργά τον Βίκτωρ στα ραντεβού του (σχεδόν τίποτα δεν κρύβεται από το τρίο μεταξύ ενός γιατρού και τα δυο 17χρονα) μέχρι τη στιγμή που ...



    ...βρίσκονται κι οι δυο μπλεγμένοι άσχημα. 

    Στην άλλη πλευρά της πόλης (Λυών) δυο ντετέκτιβ βρίσκουν ένα πτώμα στο ποτάμι και αρχίζουν έρευνες για το διαφαινόμενο φόνο. 

    Απαραίτητη διευκρίνιση ότι αυτή είναι και η πρώτη σκηνή του φιλμ, και ότι ο νεκρός είναι ο Βίκτωρ! 

    Σωστά, όσο οι αστυνομικοί ξετυλίγουν το κουβάρι εμείς μεταφερόμαστε πίσω στην ιστορία των παιδιών, σε δυο παράλληλες ιστορίες που συναντιούνται στο τελευταίο 10λεπτο. 

    Ο μπάτσος (Gilbert Melki) και η μπατσινα (Emmanuelle Devos) είναι δυο άνθρωποι που αγκομαχούν να ακολουθήσουν την εποχή τους. 

    Εκείνος μοιάζει να συγκλονίζεται με οτιδήποτε μαθαίνει στη πορεία των ερευνών (αγοράκια πάνε με παντρεμένους, πλούσιες κάνουν όργια σε βίλες, ο φίλος του απατάει τη γυναίκα του, η συνάδελφος του μπαίνει σε σελίδα γνωριμιών), κι εκείνη είναι μια 40αρα που δείχνει 50 και προσπαθεί άτσαλα να παρακολουθήσει την εξέλιξη των πραγμάτων. 

    Ταχύτητα δεν περιμένετε σε Γαλλική ταινία, και σωστά, αλλά αυτό που θα την έκανε καλύτερη θα ήταν ένα πιο ανατρεπτικό τέλος, καθώς το δολοφόνο τον υποπτεύεσαι από τα πρώτα 30 λεπτά, και εν τέλη πέφτεις μέσα. 

    Πολύ καλή εντύπωση μου έκανε η φυσικότητα της 22χρονης Nina Meurisse στο ρόλο της Ρεμπεκα, αλλά και οι άλλες ερμηνείες είναι καλές. 

    Με ένα πιο ανατρεπτικό φινάλε θα έπαιρνε κάτι παραπάνω αλλά ακόμα κι έτσι κανείς δεν θα πει ότι ήταν άσχημη ταινία. 

    Άσχημο θέμα, ναι. 

    Δείτε το trailer.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ - COMPLICES (ΓΑΛΛΟΦΩΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝ/ΦΟΥ) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top