F Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ - THE GHOST WRITER - FilmBoy Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ - THE GHOST WRITER - FilmBoy
  • Latest News

    Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ - THE GHOST WRITER

    Όταν συνελήφθη ο Roman Polanski το περασμένο Σεπτέμβριο στην Ελβετία για τη γνωστή υπόθεση αποπλάνησης ανηλίκου προ 30ετιας, είχε μόλις προλάβει να τελειώσει τα γυρίσματα του Ghost Writer. 

    Για καλή του τύχη οι φυλακές εκεί έδειξαν καλή θέληση (εφάμιλλη των ελληνικών φυλακών...) και έδωσαν στο Γάλλο σκηνοθέτη τη δυνατότητα να παρακολουθεί την εξέλιξη του φιλμ στο post production από κοντά και να επιμελείται ο ίδιος το  μοντάζ. 

    Το Δεκέμβριο που αποφυλακίστηκε (για να μείνει σε κατ’οικον περιορισμό) είχε ολοκληρώσει τη ταινία του αλλά δε παρευρέθη σε καμία πρεμιέρα. 

    Το The Ghost Writer βασίζεται στο βιβλίο The Ghost του Βρετανού συγγραφέα Robert Harris (ο οποίος ήθελε ο ίδιος να επιμεληθεί και τη διασκευή του σεναρίου), πρώην ρεπόρτερ του BBC και στενός φίλος του Tony Blair, τουλάχιστον μέχρι τον πόλεμο στο Ιράκ. 

    Οι ομοιότητες των χαρακτήρων του βιβλίου με το ζεύγος Blair και τη Halliburton είναι ξεκάθαρες, κάτι ...




    ...που δεν αρνήθηκε ο ίδιος ο συγγραφέας. 

    Η ιστορία μιλάει για έναν συγγραφέα (Ewan McGregor) που προσλαμβάνεται από έναν πρώην Πρωθυπουργό (Pierce Brosnan) και τη σύζυγο του (Olivia Williams) για να γράψει τη βιογραφία του. 

    Μια μυστηριώδης οικογένεια πολιτικών, μια ερωμένη (Kim Cattrall) και ένας μυστικοπαθής σύμβουλος (Tom Wilkinson) αποτελούν τέλειο πεδίο δράσης για ένα ατμοσφαιρικό θρίλερ σε στιλ Polanski, και ενισχύεται από το γεγονός ότι ο προηγούμενος συγγραφέας που είχε προσληφθεί σκοτώθηκε μυστηριωδώς. 

    Ο ταλαίπωρος συγγραφέας βρίσκει ενδείξεις εγκλημάτων πολέμου (αιχμάλωτοι βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν κατά τη κράτηση τους) και αυτό είναι το σημείο που οι ομοιότητες με τον Blair σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν το βιβλίο κατ’αρχην και η ταινία μετά, ήταν ένα προσωπικό κατηγορώ προς τον πρώην πρωθυπουργό της Αγγλίας! 

    Ο Roman Polanski δε μπορεί να πατήσει το πόδι του σε αμερικάνικο έδαφος, έτσι τα γυρίσματα έγιναν στη Γερμανία, και πρέπει να στοίχισαν κάτι παραπάνω (40 εκ. δολάρια) μιας και χρειάστηκε να δείχνουν αμερικανικές οι τοποθεσίες. 

    Επιστρατεύθηκαν αμερικάνικα αυτοκίνητα, ταμπέλες, τηλεφωνικοί θάλαμοι, ξύλινα σπίτια και άλλα έξτρα, απλά για να δείχνει σαν τη Massachusetts, τοποθεσία όπου λαβαίνει χώρα η ταινία. 

    Πολύ καλές κριτικές στο σύνολο τους συνοδεύουν το φιλμ, που πήρε και μια υποψηφιότητα στο φεστιβάλ του Βερολίνο. 

    Στην Αμερική βγήκε σε ελάχιστες αίθουσες στις 19 Φεβρουάριου από τη Summit Entertainment και στην Ελλάδα από την Odeon στις 18 Μαρτίου. 

    Δείτε το trailer.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ - THE GHOST WRITER Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top