F ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 11/3/2010 - FilmBoy ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 11/3/2010 - FilmBoy
  • Latest News

    ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 11/3/2010

    Ξεπερνώντας το ...κράξιμο που έφαγα τη προηγούμενη εβδομάδα για τη προτροπή μου να το ρίξουμε στο σινεμά μπας και ξεχάσουμε λίγο τα μέτρα, (...αλλά και για τα καλά μου λόγια για Το Κουτί), θα επιμείνω. 

    Δε θέλω σε καμιά περίπτωση να περάσω μια ζωή μέσα στη μιζέρια και τη γκρίνια, βρίζοντας υποκριτικά κάποιους που είναι στη θέση που θα ήθελα να είμαι αλλά δεν είμαι (επιχειρηματίας – κεφάλαιο εννοώ και όχι πολιτικός) γιατί δε μπόρεσα ή γιατί είναι πιο εύκολο να φθονείς τους πετυχημένους αντί να γίνεις σαν αυτούς, για να περάσουν τα χρόνια και να καταλάβω ότι ο ‘αγώνας’ μου με έκανε να μην ζήσω.
    Sorry guys. 



    The Hurt Locker, της Kathryn Bigelow.
    Ταινία με 6 Όσκαρ, μεταξύ των οποίων αυτό της καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας, που βγαίνει στις αίθουσες 4 μόλις μέρες μετά την απονομή ενώ κυκλοφορεί 8 μήνες, είναι εξαιρετικό timing από τη Hollywood Entertainment! 


    Είναι η ιστορία μιας ειδικής μονάδας εξουδετέρωσης βομβών του Αμερικανικού στρατού στο Ιράκ, που αποτελείται από ...




    ...τρεις στρατιώτες, των οποίων η θητεία είναι μόλις 3 μήνες  λόγω  επικινδυνότητας.  

    Οι δυο είναι η ασπίδα και προστασία του τρίτου που κάνει όλη τη βρόμικη δουλειά, του πυροτεχνουργού που αφοπλίζει της παρατημένες βόμβες.  

    Όταν κάτι πάει στραβά, έρχεται ο αναπληρωτής του (Jeremy Renner) ο οποίος είναι λίγο τρελαμένος, δεν ακολουθεί το πρωτόκολλο και ενεργεί με ρίσκο αλλά είναι πάντα αποτελεσματικός. 

    Τραβηγμένο με 16mm κάμερα σε πολλά κοντινά και σε slow motion τις στιγμές των εκρήξεων προσφέροντας καταπληκτικά πλάνα, με μεγάλη βαρύτητα στη σπουδή των χαρακτήρων και με συγκλονιστική ερμηνεία από τον Jeremy Renner, το φιλμ είναι ο,τι καλύτερο έχετε δει μέχρι τώρα για το πόλεμο στο Ιράκ. 
    Σχεδόν τέλειο! 


    Να Με Θυμάσαι (Remember Me), του Allen Coulter.
    Νεανικό δράμα με τον σταρ Robert Pattinson και τη (γκόμενα του για όσο κράτησε η ταινία) Emilie DeRavin. 


    Η υπόθεση εξελίσσεται το καλοκαίρι του 2001 στη Νέα Υόρκη και είναι μια ιστορία για τη δύναμη της αγάπης και της οικογένειας αλλά και τη σημασία του να ζεις με πάθος τη κάθε σου μέρα.  

    Ο Robert Pattinson υποδύεται τον Tyler, έναν επαναστάτη νεαρό που ένα τραγικό συμβάν τον καταρράκωσε και διέλυσε τις σχέσεις του με τον πατέρα του (Pierce Brosnan).  

    Ο νεαρός θεωρεί ότι κανείς δεν τον καταλαβαίνει μέχρι που γνωρίζει την Ally (Emilie de Ravin) σε ένα αναπάντεχο γύρισμα της τύχης.  

    Ο έρωτας είναι το τελευταίο που περνάει από το μυαλό του, αλλά με τον καιρό γιατρεύει τις πληγές του αρχίζει να ερωτεύεται την Ally. 


    Παραδεισένια Οστά (The Lovely Bones), του Peter Jackson.
    Το όνομα μου είναι Σουζυ Σαλμον και ήμουν 14 χρονών όταν δολοφονήθηκα!
    Σε λίγα λεπτά μαθαίνουμε και από ποιον (αν δεν είχες δει το trailer). 


    Αυτά για να μη νομίσετε ότι πρόκειται για μια ταινία ‘βρες το δολοφόνο’ αλλά για μια εναλλαγή ανάμεσα στο κόσμο των συγγενών που χάνουν ένα δικό τους και προσπαθούν να συνεχίσουν και στο κόσμο των αθώων ψυχών που δε φτάνουν στο προορισμό τους αν δεν βρουν δικαιοσύνη. 

    Καρτποσταλικη αλλά και απλοϊκή απεικόνιση του Παραδείσου, καλοφτιαγμένη αλλά και υποτονική ιστορία αναζήτησης στοιχείων για τον γνωστό από την αρχή του έργου, κακό. 

    Ένα συγκινητικό και ευαίσθητο δράμα με 2-3 ανοησιουλες στο σενάριο.
      

    Δίψα (Thirst), του Park Chan-woon.
    Κορεάτικο θρίλερ όπου ένας παπάς (Song Kang-ho, μεγάλος σταρ στη χώρα του) σε μια μικρή επαρχιακή πόλη είναι λάτρης και υμνητής της ζωής και γι’αυτο δέχεται να λάβει μέρος σε ένα ιατρικό πείραμα που ίσως σώσει ζωές.  


    Το πείραμα αποτυγχάνει, εκείνος επιζεί, αλλά προσβάλλεται από έναν ιό μετά τη μετάγγιση αίματος που του έγινε, και καταλήγει...βρικόλακας!  

    Αυτό που καταλαβαίνει αργότερα όμως είναι ότι εκτός από την ανάγκη του να πίνει αίμα για να επιβιώσει, διψάει και για άλλες ...αμαρτωλές απολαύσεις.  

    Το εξαιρετικό τέλος θα απαλύνει λίγο την απογοήτευση που θα νιώσετε στη μέση της ταινίας, αν βέβαια αντέξετε 133 λεπτά με τόσο αργό ρυθμό. 

    Έχει εικόνες που ψιλοσοκαρουν και βγάζει τη γλώσσα σε θέματα της εκκλησίας, πολύ προσεγμένη παραγωγή, τεχνικά άρτια, ...αλλά πολύ ώρα για να πεις λίγα. 


    Ο Κατάσκοπος της Διπλανής Πόρτας (The Spy Next Door), του Brian Levant. 
    Άλλη μια αρπαχτή του Jackie Chan όπου υποδύεται έναν πωλητή στυλό ως βιτρίνα ενώ στη πραγματικότητα είναι διεθνής κατάσκοπος δανεισμένος από την Κίνα στη CIA. 

    Δουλεύει μαζί με δυο ακόμα πράκτορες (Billy Ray Cyrus και George Lopez), και η αποστολή του είναι να βρει έναν Ρώσο κατάσκοπο ο οποίος ψάχνει να βρει μια φόρμουλα που μετατρέπει το πετρέλαιο σε σκόνη! 

    Στον ελεύθερο χρόνο του προσπαθεί να κερδίσει τη καρδιά μιας ανύπαντρης μητέρας (Amber Valletta) τριών (!) παιδιών, τα οποία δεν τον χωνεύουν, βοηθώντας την στο babysitting! 

    Μια κλοτσιά , μια ατάκα και τούμπαλιν.
    Γελάστε...αν μπορείτε.
     


    Παίζονται ακόμη:
    Το Λουλούδι της Ερήμου (Desert Flower), της Σερι Χορμαν.
    Αγγλο-γερμανο-αυστριακη συγκινητική ιστορία με ανθρωπιστικά μηνύματα, όπου ένα κορίτσι από τη Σομαλία το σκάει στο Λονδίνο, και αφού περάσει πολλά γίνεται μοντέλο! 


    Art Therapy, του Νίκου Περακη.
    Νεανικά ντοκιμαντεριστικα σκετς για το χορό, την ηθοποιία και τα εικαστικά. 


    Καλό Σινεμά.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 11/3/2010 Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top