F CRAZY ON THE OUTSIDE - FilmBoy CRAZY ON THE OUTSIDE - FilmBoy
  • Latest News

    CRAZY ON THE OUTSIDE


    Το γεγονός ότι το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Tim Allen βρήκε διανομή από μια ανεξάρτητη εταιρεία (Freestyle Releashing) δείχνει το πόσο έσφιξαν το ζωνάρι οι μεγάλες εταιρείες εκεί στο Hollywood. 

    Πριν κάνα δυο χρόνια, και ανεξαρτήτως της ποιότητας της ταινίας, θα τη βλέπαμε από καμία Touchstone Pictures και σίγουρα σε περισσότερες από τις 75 αίθουσες που προβλήθηκε το περασμένο τριήμερο (8 Ιανουαρίου). 

    Αυτό που είναι φανερό είναι ότι ο κωμικός ηθοποιός ζήτησε τη βοήθεια των φίλων του για τη πρώτη ταινία που σκηνοθετεί, γι’αυτό και το υπόλοιπο cast της ταινίας είναι τόσο αταίριαστο! 

    Ένας τύπος (Tim Allen) μόλις εξέτισε 3 χρόνια κάθειρξης για ...βιντεοπειρατεία (ανησύχησε κανείς;) και επιστρέφει σπίτι του. 

    Η ...παθολογικά ψεύτρα αδερφή του (Sigourney Weaver) έχει πει σε όλο τους το σοι ότι εκείνος έλειπε σε ταξίδι στη Γαλλία, για να μην πει για τη φυλακή. 


    Μια σειρά ευτράπελα συμβαίνουν με τον κατάδικο και πρώην συνεργάτη του (Ray Liota), μια παλιά φίλη του που ήθελε πολύ (Julie Bowen) και την υπεύθυνη επίβλεψης της αναστολής του (Jeanne Triplehorn).
     

    Το φιλμ ακροβατεί ανάμεσα στο ευαίσθητο δράμα (υπάρχουν πολλοί τρυφεροί διάλογοι μεταξύ του Tim και της Jeanne που ενισχύονται από την ενθάρρυνση του μικρού γιου της δεύτερης) και τη φαρσοκωμωδία με αστεία προφοράς όπως ‘...δε μπογω να πω το Γω!’ και άλλα τέτοια. 

    Το σενάριο είναι των Judd Pillot και John Peaslee, ένα δίδυμο που προσπαθεί επί χρόνια να ξεφύγει από τα σήριαλ, αλλά δεν. 

    Το χιούμορ του Tim Allen ποτέ δε μ’αρεσε (βλ. Galaxy Quest κλπ) και δε καταλαβαίνω γιατί να μου αρέσει η ταινία που επιπλέον την σκηνοθετεί. 

    Εμφανίστηκε στις Κάννες (!) πέρυσι και ...πουθενά αλλού, ούτε καν για δημοσιογραφική προβολή! 

    Οι κριτικές είναι άστα να πάνε αλλά συνοδεύονται από καλοπιάσματα όπως ‘πρώτη φορά είναι’ και ‘δεν στηρίχθηκε από τους συμπρωταγωνιστές του’ και άλλα τέτοια γλοιώδη – δε γνωρίζω γιατί.  

    Στην Ελλάδα δε νομίζω ότι θα κάνει κανείς τον κόπο.
    Δείτε το trailer.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: CRAZY ON THE OUTSIDE Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top