F CRAZY HEART - FilmBoy CRAZY HEART - FilmBoy
  • Latest News

    CRAZY HEART


    Πρόκειται για τη δεύτερη έξυπνη εξαγορά της Fox Searchlight τα τελευταία χρόνια, μετά από αυτή του Slumdog Millionaire πέρυσι από τη Warner Bros. 

    Το Crazy Heart στοίχισε 7 εκ. δολάρια στη Country Music Television, για να πέσει στα χέρια της Paramount η οποία ήταν έτοιμη να το ξεφορτώσει στα DVD, πριν το αγοράσει η Fox Searchlight. 

    Η ξαφνική απόφαση να κάνει πρεμιέρα μέσα στον Οσκαρικο Δεκέμβριο ήταν σοφή, αφού αν και είναι μια ιστορία συνηθισμένη και λίγο ξεπερασμένη, αξίζει να τη δούμε για 3 λόγους. 

    Ο πρώτος και καλύτερος είναι η καταπληκτική ερμηνεία ζωής του Jeff Bridges, για τον οποίο οι εκτιμήσεις ότι πρόκειται για ένα από τα σίγουρα των Όσκαρ επιβεβαιώθηκαν από την υποψηφιότητα Χρυσής Σφαίρας πριν λίγο καιρό. 

    Η Maggie Gyllenhaal και η πανέμορφη και μυστηριώδης έρημο του Νέου Μεξικό είναι οι άλλοι δυο. 

    Είναι η ιστορία ενός country αυτοκαταστροφικού μουσικού που τραγουδά, πίνει, ξερνάει, κλαίει και αναγεννάται και μιας νεαρής ρεπόρτερ που του παίρνει συνέντευξη. 

    Με αυτό το τρόπο μαθαίνουμε πολλά για τη ζωή του και πως έφτασε να μπεκροπινει άφραγκος σε μια καλύβα, τους 4 γάμους του και τον γιο του που δεν του μιλάει, την ίδια στιγμή που η σχέση των δυο πρωταγωνιστών μπαίνει σε επικίνδυνη τροχιά. 


    Κάπου εμφανίζεται και ένας νεαρός μουσικός (Colin Farrell) που ήταν κάποτε μαθητευόμενος του – ο οποίος περιέργως δεν εμφανίζεται στο trailer – και προσπαθεί σκληρά να βοηθήσει τον παλιό του φίλο-δάσκαλο ικετεύοντας τον να του γράψει τραγούδια, για τα οποία θα πληρωθεί αδρά. 

    Ο ηθοποιός Scott Cooper κάνει το ντεμπούτο του σε σενάριο και σκηνοθεσία, αλλά δουλεύει σε κουρασμένο υλικό. 

    Όλοι μιλάνε για τις ερμηνείες (γι’αυτο και οι κριτικές είναι πάρα πολύ καλές στο σύνολο τους) αλλά όλοι έχουν κάτι στραβό να πούνε για τον ίδιο ή τη ταινία γενικά. 

    Να σημειωθεί ότι το φιλμ έχει υποψηφιότητα Χρυσής Σφαίρας καλύτερου τραγουδιού για το The Weary Kind, του Ryan Bingham. 

    Την πρώτη εβδομάδα προβολής της στην Αμερική (18 Δεκεμβρίου) ήταν σε 4 αίθουσες και την επόμενη σε 12.
    Για την Ελλάδα ακόμα τίποτα, αλλά μην απορήσετε αν εμφανιστεί μετά τις υποψηφιότητες των Όσκαρ. 


    P.S. Αυτή ήταν η τελευταία ταινία που παρουσιάζεται από το KostasBlog με ημερομηνία προβολής το 2009.
    Από Δευτέρα ξεκινάω το τρέξιμο για να προλάβω τα πρώτα του 2010, με την υπόσχεση ότι φέτος θα προσπαθήσω να γράψω για ακόμα περισσότερες (...ας είχε η μέρα 5 ώρες παραπάνω!).  


    Δείτε το trailer.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: CRAZY HEART Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top