F ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 5/11/2009 - FilmBoy ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 5/11/2009 - FilmBoy
  • Latest News

    ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 5/11/2009

    Άντε τώρα να μας δω! 
    Γκρινιάζαμε ότι δεν έχουμε πολλές επιλογές κάθε Πέμπτη και τώρα θα πρέπει να πηγαίνουμε από την αίθουσα 8 στην αίθουσα 3 σε χρόνο dt με μια μικρή στάση για ποπκόρν και να ρωτάμε αγχωμένα: ‘Άρχισε;’ 
    Δυο κωμωδίες, μια περιπέτεια και ένα θρίλερ ανοίγουν σήμερα στις ελληνικές αίθουσες. 


    Οι Αντρες Που Κοιτουν Επιμονα Κατσικες (The Men Who Stare At Goats) του Grant Heslov. 
    Απλά πράγματα. Μια κωμωδία στην οποία παίζουν οι George Clooney, Ewan McGregor, Jeff Bridges και Kevin Spacey δεν τη χάνεις με τίποτα! 
    Χαζός ρεπόρτερ βρίσκει τρελαμένο πεζοναύτη στο Ιράκ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι αποτελεί επίλεκτο μέλος του ‘Στρατού της Νέας Γης’, μιας ομάδας Αμερικανών κατασκόπων με ...μεταφυσικές δυνάμεις, που ονομάζονται Jedi! 
    Η εκπαίδευση τους περιλαμβάνει τραγούδι, χορό, αυτοσυγκέντρωση μέχρι να πέσει η κατσίκα νεκρή από τα γέλια, πέρασμα μέσα από τοίχους, οδήγηση με κλειστά μάτια και άλλα τέτοια ...’καθημερινά’ πραγματακια που κάνουν τις δυο ώρες μας στην αίθουσα απολαυστικές.
     


    Αντικαταστατες (Surrogates) του Jonathan Mostow. 
    Το τρίο που σκέφτηκε το φουτουριστικό κόσμο στο Terminator 3 συνεχίζει στο ίδιο στιλ, αν και σε κάτι που θυμίζει περισσότερο Matrix. 
    Σε ένα πολύ μακρινό από μας κόσμο (αλλά πολύ κοντινό στο κόσμο του Gamer ίσως...) οι άνθρωποι δε βγαίνουν πλέον από τα σπίτια τους. Ποτέ. 
    Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να συνδεθούν με τους ‘Αντικαταστάτες’ τους, τελευταίας τεχνολογίας ρομπότ και τελειοτερες εκδοχές του εαυτού τους. 
    Κάποιοι άνθρωποι δολοφονούνται όταν καταστρέφονται οι Αναπληρωτές τους, και ένας πράκτορας του FBI (Bruce Willis που ίσως θα πρέπει να γίνει επίτιμο μέλος του κανονικού FBI, μετά από τόσους ρόλους...) προσπαθεί μέσω του δικού του να εξιχνιάσει τα πράγματα. 
    Μαζί του είναι η Radha Mitchell σαν πράκτορας κι αυτή, η Rosamund Pike ως η γυναίκα του και ο Ving Rhames ως ένας ...Προφήτης (Matrix είπατε;)
     


    Μεταφυσικη Δραστηριοτητα (Paranormal Activity). 
    Τι πραγματικά συμβαίνει όταν κοιμάσαι; Τι γίνεται στο δωμάτιο σου όταν εσύ κλείνεις τα μάτια σου, και ονειρεύεσαι τη Charlize Theron;
    Αν πραγματικά θέλεις να μάθεις, πάρε μια HD Camera, κρυψτην στη ντουλάπα, ενεργοποίησε τη νυχτερινή λήψη και πάτα play.  

    Αν είσαι τυχερός θα έρθει η Dreamworks να αγοράσει τη κασέτα και θα σε κάνει πλούσιο. 
    Πρόκειται για ένα καλά σκηνοθετημένο δυνατο θρίλερ, που έγινε το 2007 από έναν έξυπνο εβραίο προγραμματιστή ονόματι Oren Peli, ο οποίος με δικά του έξοδα το έτρεχε από φεστιβάλ σε φεστιβάλ, μέχρι να τσιμπήσει η Dreamworks και να το αγοράσει. 
    Αλλά από τότε που το αγόρασε πάει από το ένα ρεκόρ εισιτηρίων στο άλλο. 
    Καλό θα είναι να μην το δείτε αν κοιμάστε μόνοι, όπως λέει και το πόστερ. Εκτός κι αν έχετε κάμερα!
     


    Ζευγαρια Στα Βαθια (Couples Retreat) του Peter Billingsley. 
    4 ζευγάρια που πηγαίνουν σε ένα εξωτικό σπα όπου δεν είναι όλα τόσο ...ξεκούραστα όσο φαίνονται. 
    Το ένα ζευγάρι προσπαθεί να σώσει το γάμο του, το άλλο σκέφτεται ότι όλο αυτό είναι άλλη μια ευκαιρία να απατήσουν ο ένας τον άλλον, το τρίτο απλά βαριέται και το τέταρτο ...εντάξει, το τέταρτο δεν είναι ακριβώς ζευγάρι.  
    Στους ρόλους των αντρών ο Vince Vaughn, ο Jon Favreau, ο Jason Bateman και ο ευτραφής Faizon Love ενώ έχουμε και 4 ωραίες γυναίκες. 
    Η Σουηδικής καταγωγής Malin Akerman (η επαρχιωτοπούλα στο The Proposal), η Kristen Bell (η Σάρα στο Forgetting Sarah Marshall), η Kristin Davis (η ξενέρωτη του Sex and the City) και η Kali Hawk
    Αν σας αρέσουν οι ταινίες όπου μια ατάκα στο εστιατόριο όπως ‘θα διαμαρτυρηθώ στη διεύθυνση, γιατί έχουν τόσο χοτ σερβιτόρες’ είναι ικανή για να του κάτσει η γκόμενα, τότε θα το δείτε ευχαριστα.
     

    Παίζεται επίσης: 
    Tetro, του μεγάλου (αλλά ντεφορμέ τελευταία) Francis Ford Coppola. 
    Δραματική ασπρόμαυρη ταινία με τον Βινσεντ Γκαλο, τόσο ‘βαριά’ που φοβάμαι να γράψω την υπόθεση μήπως και ‘πέσει’ το blog από το βάρος!
     

    Καλό Σινεμά.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 5/11/2009 Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top