F THE BOYS ARE BACK - FilmBoy THE BOYS ARE BACK - FilmBoy
  • Latest News

    THE BOYS ARE BACK

    **********   7/10
    Με τη τοποθέτηση του Dick Cook στη θέση του αφεντικού της Disney, τα πράγματα φάνηκαν άσχημα από την αρχή για τη παραπαίουσα Miramax.

    Η μητρική εταιρεία δεν άργησε να ανακοινώσει πρόσφατα την απόλυση των 50 από τους 75 υπαλλήλους της πάλαι ποτέ μεγάλης αυτόνομης εταιρείας και τη μείωση των ταινιών της σε 3 το χρόνο.

    Γι’αυτό και το The Boys Are Back δε βοηθήθηκε καθόλου από την εταιρεία διανομής (στις 25 Σεπτεμβρίου) και το είδανε μόνο όσοι ψάξανε να το βρούνε! 

    Η δεύτερη ταινία που κάνει ο Αυστραλός Scott Hicks στη γενέτειρα του, μετά το Shine το 1997 που του έδωσε υποψηφιότητα για Όσκαρ, είναι ένα οικογενειακό δράμα που βασίζεται στο βιβλίο του Simon Carr, και μιλά για την αληθινή ιστορία ενός χήρου πατέρα δυο παιδιών, το ένα από το πρώτο του γάμο. 

    Στο ρόλο του πατέρα ο Clive Qwen, ενός ηθοποιού που το KostasBlog αμφισβήτησε πολλές φορές τη κρίση του για τις επιλογές του (The InternationalDuplicity) αλλά εδώ μάλλον ήμαστε μαζί του.

    Όπως ο ίδιος είπε, το σενάριο του Alan Cubitt τον έκανε να κλαίει, ειδικά στα πρώτα 30 λεπτά. 

    Ο Τζο (Clive Owen) είναι αθλητικογράφος και ευτυχισμένος οικογενειάρχης μέχρι να χάσει τη γυναίκα του (Laura Fraser) σε απόλυτα τραγικές συνθήκες. 

    Μένει μόνος στο σπίτι τους στην Αυστραλία με τον 6χρονο γιο τους Αρτυ (Nicholas McAnulty) και προσπαθούν να συντηρηθούν.  

    Ο Τζο όμως έχει άλλο ένα παιδί από το πρώτο του γάμο, τον 14χρονο Χαρρυ (George McKay) που μένει στη μαμά του στην Αγγλία και που δε φαίνεται να έχει καταλάβει γιατί τον παράτησε ο μπαμπάς του.

    Όταν ο Χαρρυ τον επισκέπτεται, καταλαβαίνουν πόσο χρειάζονται ο ένας τον άλλον. 
    Αλλά έχουν και προβλήματα.

    Ο μικρός ο γιος νοιώθει λίγο παραμελημένος αφού είχε το μπαμπά του όλο δικό του, αλλά το μεγάλο πρόβλημα που έχουν είναι η μποέμικη ζωή του πατέρα και το σλόγκαν ‘Just Say Yes’ που ακολουθεί σε όλη του τη ζωή.
    Έτσι όμως δε μεγαλώνεις παιδιά.  

    Με λίγα λόγια, το σπίτι γίνεται αχούρι σε μόνιμη βάση, η διατροφή τους αποτελείται από χάμπουργκερ, τα ρούχα άπλυτα και ασιδέρωτα...το αντίθετο ακριβώς από το σπίτι μου.

    Κάποιες ηρωίδες προσπαθούν να βάλουν μια τάξη, όπως μια επίδοξη 3η σύζυγος του Τζο (Emma Booth) αλλά τα παρατάει γρήγορα αφού δε βρίσκει καμία ανταπόκριση.

    Βλέπετε ο Τζο μιλάει ακόμα κάθε βράδυ με τη νεκρή γυναίκα του.  Της εξηγεί τα προβλήματα και μάλιστα παίρνει κι απαντήσεις! 

    Ελάχιστα κωμικά στοιχεία υπάρχουν σ’αυτό το ταξίδι προς την ωριμότητα για τα 3 αγόρια, πολλά όμορφα πλάνα από την εξοχή της χώρας των καγκουρό και έναν Clive Owen σε ένα one-man-show.

    Οι κριτικές είναι ανάμικτες αλλά με άλλη εταιρεία διανομής και διαφορετική προώθηση μάλλον θα πήγαινε καλύτερα.


    Update: Εξαιρετικο ως προς τη κινηματογραφηση του, συγκινητικο ειδικα στην αρχη και με πολλα μηνυματα.
    Ισως καταριπτεται και ο μυθος που λεει οτι τα παιδια συνηθως θελουν τις μαμαδες και οχι τους μπαμπαδες τους. 

    Στην Ελλάδα δε νομίζω να έρθει σε αίθουσα παρά μόνο στο DVD, αλλά δε ξέρω κάτι.
    Δείτε το trailer.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: THE BOYS ARE BACK Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top