F ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 1/10/2009 - FilmBoy ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 1/10/2009 - FilmBoy
  • Latest News

    ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 1/10/2009

    Χωρίς πολλά λόγια, αυτή η εβδομάδα είναι αφιερωμένη στο κινηματογράφο της γειτονιάς σας. Ήρθε η ώρα να γίνεται κι εκεί θαμώνες, μιας και 5 αξιόλογες ταινίες κάνουν πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες σήμερα. 


    Fame , του Kevin Tancharoen.
    Πολύ πριν η τηλεόραση γίνει must, πολλά χρόνια πριν τα ‘Think you can Dance’ και ‘Fame Story’ και όταν ο χορός δεν ήταν παρά απόδειξη αποτυχίας αν ήσουν κορίτσι και επίσημη διαβεβαίωση ότι είσαι gay αν ήσουν αγόρι, το Fame του 1980 ήταν η ταινία που άλλαξε τις ζωές πολλών.
    Το remake του πετυχημένου μιούζικαλ είναι περισσότερο φόρος τιμής στη πρώτη ταινία, αφού κανένας δε περιμένει να έχει την ίδια αποδοχή. Βλέπετε τώρα δε χρειάζεται να κοπιάσεις και πολύ, αρκεί να έχεις φωνή κορμαρα.
    Η ταινία παρακολουθεί νεαρούς ταλαντούχους σπουδαστές της Σχολής Καλών Τεχνών της Νεας Υόρκης για τέσσερα χρόνια. Χορευτές, τραγουδιστές, μουσικοί, ηθοποιοί, έρχονται αντιμέτωποι με τις κλασικές αντιδράσεις των δικών τους, με την αποτυχία, ακόμα και με την αυτοεκτιμηση τους.
    Φυσικά θα δούμε και αδυσώπητα διλήμματα του στιλ ‘να του κάτσω απόψε η να κρατήσω δυνάμεις για την οντισιόν’, και το απαραίτητο μελόδραμα.  
    Αυτό που μάλλον είναι θετικό είναι ότι επιλέχθηκαν νεαρά πρόσωπα από πραγματικά reality και χορευτές και ηθοποιοί από μιούζικαλ. Στη Νέα Υόρκη, για όποιον γνωρίζει, αν κάνεις μια βόλτα στο Soho και ρωτήσεις, ο μόνος που δεν έχει ταλέντο είσαι εσύ!

    Στο KostasBlog θα βρείτε εκτός από το γαματο trailer και το video clip με τη κομματάρα Fame.
    Άνοιξε το volume και πάτα το Play!  Σε 23 αίθουσες.



    Το Κακό Στην Εποχή Των Ηρώων, του Γιώργου Νούσια.
    Ελληνική ταινία τρόμου που δυστυχώς διαφημίζεται ως κωμωδία για να κάνει εισιτήρια. Έστω κι έτσι, ας πετύχει το σκοπό της για να ακολουθήσουν κι άλλες.  
    Η δεύτερη προσπάθεια της Ekso Productions να μας τρομάξει ελληνικά, μετά Το Κακό το 2005 που χωρίς διαφήμιση, μικρή διανομή και χωρίς κράχτες δεν το πήρανε πολλοί χαμπάρι.
    Τα πράγματα τώρα είναι αλλιώς. Με ένα cast φοβερό και τρομερό, με ο,τι καλύτερο ...αντρο-νεανικό κυκλοφορεί στην Ελλάδα αλλά και με τον Billy Zane ως international πινελιά, αυτή τη φορά η ταινία του Γιώργου Νούσια έχει φανερό στόχο την εισπρακτική επιτυχία.
    Ακούστε ονόματα: Γιάννης Τσιμιτσελης, Αντρέας Κοντοπουλος, Ορφέας και Ντίνος Αυγουστιδης, Ιωάννα Παππά, Γιώργος Χρανιωτης, Αποστόλης Τοτσικας, και πολλοί άλλοι.
    Σε 18 αίθουσες.

    Κωμωδια με τον Adam Sandler και τον Seth Rogen.
    Ο Τζωρτζ είναι διάσημος κωμικός αλλά κλειστός σαν άνθρωπος και αλαζόνας, μέχρι που μαθαίνει από το γιατρό του ότι του μένουν λιγότερο από ένα χρόνο ζωής κάτι που αλλάζει τις προτεραιότητες του.
    Παίρνει υπό τη προστασία του έναν νέο ανερχόμενο κωμικό  ο οποίος κάνει τα εναρκτήρια 5λεπτα στις εμφανίσεις του σταρ. Μια ζεστή σχέση φιλίας γεννιέται μεταξύ τους, ανάμεσα σε ατάκες, παραστάσεις και backstages από το κόσμο των stand-up comedian.  
    Αυτά μέχρι τα μισά καθώς μετά η ταινία παίρνει μια θεματική στροφή.  
    Ο Τζωρτζ μαθαίνει ότι περιέργως νίκησε την αρρώστια του, και αφού το γιορτάζει με φίλους, βρίσκει την πρώτη του αγάπη, μια πρώην στάρλετ και τώρα παντρεμένη μ’ενα τρελαμένο Αυστραλό (Eric Bana) και μητέρα δυο παιδιών. Με την ενθάρρυνση του φίλου του, αποφασίζει να τη ξαναδιεκδικησει και μας προσφέρουν ξεκαρδιστικές σκηνές.

    Πολύ και καλό γέλιο στο πρώτο μισό, δραματοποιημένο στο δεύτερο, όσοι δεν το είδατε στις Νύχτες Πρεμιέρας, δείτε το.  Σε 21 αίθουσες. 


    Αντίχριστος (Antichrist) του Lars Von Trier.
    Ακραίο θρίλερ με τον Willem Dafoe και τη Charlotte Gainsbourgh. Και μόνο αυτούς. 
    Αν και στους ομιλούντες θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και μια αλεπού, ένα ελάφι και το ίδιο το δάσος!
    4 λιποθυμίες στις Κάννες, αφορισμοί από θρησκευτικές και φεμινιστικές  κοινότητες, σχόλια όπως ‘ο σκηνοθέτης είναι για δέσιμο!’ και ‘σκληρές εικόνες σαν πιρουνιές στο μάτι!’ και σοκαριστικες λεπτομέρειες στα σχόλια αναγνωστών του KostaBlog και όχι μόνο.
    Δείτε το με δική σας ευθύνη.
    Σε 6 αίθουσες.  


    Αληθοφανή ψέματα (The Informant) του Steven Soderbergh.
    Μαύρη κωμωδία με έναν αγνώριστο Matt Damon (πήρε καμιά εικοσαριά κιλά και άφησε και μουστάκι) στο ρόλο ενός τμηματάρχη σε μια μεγάλη εταιρεία αγροτικών προϊόντων, όπου κάποιο λάθος φέρνει το τμήμα του στο κόκκινο και για να αποφύγει την ευθύνη ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα μποϋκοτάζ. Έτσι μπαίνει στη ζωή του το FBI.
    Με την αρχική παρότρυνση της γυναίκας του καρφώνει τους εργοδότες του για ο,τι κακό μπορεί να σκεφτεί, μέχρι που οι πράκτορες του προτείνουν να φορέσει κοριό.
    Αυτό ήταν. Ο ...ήδη πειραγμένος τη ψωνίζει περισσότερο και θεωρεί τον εαυτό του υπερκατασκοπο με το όνομα Πράκτωρ 0014, γιατί...’είναι δυο φορές πιο έξυπνος από τον 007’!
    Σε 17 αιθουσες.

    Παίζονται επίσης:
    G-Force, του Χοιτ Γιετμαν Τζ.
    Παιδική ταινία με 3 ινδικά χοιρίδια σε ρόλο Τζεημς Μποντ.
    Σε 23 αίθουσες.

    Σουηδικό ψυχολογικό θρίλερ με καλές συστάσεις όπου ένας υπόδικος δημοσιογράφος ερευνά εξαφάνιση μιας πλούσιας με τη βοήθεια μιας παράξενης χακερ.
    Σε 11 αίθουσες.

    Καλο Σινεμα. 
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 1/10/2009 Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top