F ADAM - FilmBoy ADAM - FilmBoy
  • Latest News

    ADAM


    **********   7/10
    Το Adam ήταν μια ταινία με ταπεινές φιλοδοξίες αλλά έγινε μια από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις του καλοκαιριού.

    Πρόκειται για ένα ρομαντικό δράμα με μικρά διαλείμματα γέλιου και είναι από τις ταινίες που όταν ακούς το θέμα του, τρέχεις ουρλιάζοντας προς την έξοδο, εκτός αν πρόκειται για το Forrest Gump

    Κι όμως είναι η εξαίρεση καθώς πήρε το δεύτερο σημαντικότερο βραβείο στο Sundance φέτος και ήταν υποψήφιο και για το πρωτο.

    Ο Ανταμ (Hugh Dancy, που θεωρείται από τους ανερχόμενους νεαρούς Βρετανους ηθοποιούς) πάσχει από το σύνδρομο Ασπεργκερ, ένα διαφορετικό και ηπιότερο είδος αυτισμού. 

    Έχει προβλήματα επικοινωνίας, δυσκολία στη κοινωνική επαφή με άλλους και δε μπορεί να μοιραστεί τα συναισθήματα και τις σκέψεις του.

    Δε κατανοεί τους κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς κι έτσι μπορεί να γίνει αγενής, δύστροπος και απότομος.

    Η Μπεθ (Rose Byrne, η Αυστραλεζα του πρόσφατου Knowing αλλά που εγώ ακόμα τη θυμάμαι ως Βρυσιηδα στη Τροία, ...και που είναι και πολύ όμορφη εκτός από χαριτωμένη οταν θελει) είναι δασκάλα και σύντομα συγγραφέας που μετακομίζει στο κάτω διαμέρισμα και που έχει διαφορετικά προβλήματα. 

    Τον υπερπροστατευτικό πατέρα της (Peter Gallagher) και τις προβληματικές πρώην σχέσεις.

    Αργά αλλά μεθοδικά δημιουργείται μια ρομαντική σχέση μεταξύ τους, χωρίς συναισθηματικά κλισέ και μελοδράματα, αν πιστέψουμε τις κριτικές.

    Αυτό ακριβώς είναι και το κερδισμένο στοίχημα του σχεδόν άνεργου μέχρι τώρα σκηνοθέτη και σεναριογράφου Max Mayer, απέναντι σε ένα δύσκολο και βαρύ θέμα αλλά και σε προκατειλημμένους κριτικούς αφού η προηγουμένη ταινία του πριν 10 χρόνια γιουχαΐστηκε ως ‘absolutely terrible!!!’.

    Πέρα από τις καλές κριτικές το φιλμ φαίνεται να έχει υπέροχο word of mouth, σε σημείο που από εκεί που έκανε άνοιγμα σε 4 μόνο αίθουσες στις 29 Ιουλίου, τη δεύτερη εβδομάδα παιζόταν σε 20 (με εισπράξεις ως και προχθές 300 χιλιάδες δολάρια) και ετοιμάζεται να βγει και σε wide release.   

    Η Fox Searchlight έχει μύτη σε κάτι τέτοια και πήρε σχετικά εύκολα τη διανομή ενώ στην Ελλάδα ακόμα τίποτα.

    Δείτε το trailer.       
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ADAM Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top