F ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΒΑΛΚΥΡΙΑ - VALKYRIE - FilmBoy ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΒΑΛΚΥΡΙΑ - VALKYRIE - FilmBoy
  • Latest News

    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΒΑΛΚΥΡΙΑ - VALKYRIE


    **********   7/10

    Όσοι περιμένουν τον Tom Cruise να σπάσει τα μούτρα του ως παραγωγός (μαζί κι εγώ) θα πρέπει να περιμένουν κι άλλο. Γιατί η Επιχείρηση Βαλκυρια μπορεί να μη σαρώνει αλλά στέκεται αξιοπρεπέστατα στα ταμεία, ειδικά στην Ευρώπη (Γερμανία-Αγγλία), παρόλο που πέρασε από σαράντα κύματα πριν ολοκληρωθεί.

    Αρχικά δεν έπαιρνε άδεια από τη Γερμανική Κυβέρνηση για τα γυρίσματα στο ιστορικό μνημείο του Bendler Block στο Βερολίνο (Υπουργείο Αμύνης τώρα).
     
    Όταν αυτό ξεπεράστηκε, στα γυρίσματα άνοιξε εν κινήσει ένα φορτηγό και 11 άτομα τραυματίστηκαν, ο ένας σοβαρά. Η ασφαλιστική έκανε τη δουλειά της.
     
    Τέλος, μόλις όλα τελείωσαν και το πρωτεύον υλικό ήταν στην επεξεργασία, χρησιμοποιήθηκε λάθος χημικό και μέρος του φιλμ καταστράφηκε, γι αυτό και ξαναγυριστηκαν οι σκηνές 1 χρόνο μετά !
    Χάρη στον σκηνοθέτη του Συνήθεις Ύποπτοι και του ακόμα καλύτερου Apt Pupil (α ναι, και των X-Men) Bryan Singer η Βαλκυρια είναι ένα καλό πολιτικό-στρατιωτικό θρίλερ που παραδόξως έχει αγωνία, αν σκεφτείτε ότι όλοι ξέρουμε τη κατάληξη. Τα ατμοσφαιρικά πλάνα στα μικρά δωμάτια πήχτρα στο κόσμο, οι πανοραμικές εικόνες με το στρατό και τις σβάστικες και όλο το κλίμα έντασης που έχεις σε όλη τη ταινία σε κάνουν να μη χάνεις λεπτό.


    Βέβαια, η ιστορία παρουσιάζει όλους σχεδόν τους Γερμανούς να θέλουν να απαλλαγούν από τον Χίτλερ, και οι κακοί είναι αυτοί που απλά φοβούνται να κάνουν κάτι και τα Ες-Ες. Μάλλον κάτι τέτοιο έγινε για εθνικιστικούς λόγους.

    Καλός ο Tom Cruise αλλά όπως μπαίνει στο πρώτο πλάνο, έτσι τελειώνει. Το ίδιο ύφος, το ίδιο σκυθρωπό πρόσωπο, ακόμα κι όταν βλέπει τα παιδιά του! Ο ορισμός της επίπεδης ερμηνείας.
    Μαζί του ο Kenneth Branagh, ο Tom Wilkinson και ο Terence Stamp, όλοι Βρετανοί.
    Για τον Bryan Singer τα είπαμε. Είμαι φαν. 

    Η ταινία άνοιξε στην Ελλάδα στις 19 Φεβρουαρίου και στη τρίτη εβδομάδα της έκανε 8.500 εισιτήρια (εν μέσω Slumdog) κάτι που μαλλον σημαίνει ότι η στομα-με-στομα κριτική είναι καλή. Δικαιότατα.
    Δείτε το trailer. 


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΒΑΛΚΥΡΙΑ - VALKYRIE Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top