F Κριτική: Thor: Love and Thunder (2022) - FilmBoy Κριτική: Thor: Love and Thunder (2022) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Thor: Love and Thunder (2022)



    Το σύμπαν της Marvel συνεχίζει να γιγαντώνεται, αυτή τη φορά μέσα από έναν από τους πιο παλιούς και πιο αγαπητούς ήρωες. Ξεκινώντας από το σημείο που μας άφησε το Endgame, ο Thor σύντομα θα αναγκαστεί να αφήσει τους Guardians of the Galaxy για να κυνηγήσει τον Gorr, έναν νέο κακό που εμφανίζεται και θέλει να αφανίσει όλους τους Θεούς του σύμπαντος. Σε αυτή την αναζήτηση θα συναντήσει την παλιά αγαπημένη του Jane, η οποία όμως εμφανίζεται με ιδιαίτερα… ενισχυμένες δυνάμεις.

    Ο Taika Waititi αναλαμβάνει εκ νέου την ιστορία του Thor, συνεχίζοντας με την ίδια ξέφρενη διάθεση που μας είχε συστηθεί, προσθέτοντας στην παλέτα του και κάποιες πιο σκοτεινές πινελιές. Ακολουθώντας τη συνταγή του Ragnarok, η τέταρτη ταινία του Σκανδιναβού ήρωα εμφανίζει όλα τα γνώριμα χαρακτηριστικά που είχαν ξεχωρίσει την προηγούμενη ταινία ανάμεσα στις πάμπολλες της Marvel. Πολύχρωμα σκηνικά, συνεχής διάθεση για χιούμορ, πιασάρικο soundtrack υπό τους ήχους των Guns ‘n’ Roses, όλα με μια ιδιαίτερα feelgood διάθεση για μια ταινία που επιδιώκει να είναι μια άκρως διασκεδαστική διαγαλαξιακή βόλτα. Παράλληλα μπαίνει και σε λίγο πιο σκοτεινά μονοπάτια χάρη στον πολύ ενδιαφέροντα κακό που χτίζει ο Christian Bale, βγάζοντας και κάποια αθεϊστικά ψήγματα με τον χαρακτήρα του.


    Όλα τα παραπάνω βέβαια, παρά την καλή διάθεση δεν λειτουργούν πάντα ιδανικά. Και αυτό κυρίως εξαιτίας της αδιάκοπης διάθεσης για χαβαλέ, με το ακατάπαυστο χιούμορ που μοιάζει να στοχεύει κυρίως προς το παιδικό κοινό ορισμένες φορές να κουράζει, χαρίζοντας λίγες πραγματικά αστείες στιγμές, ενώ τα περισσότερα μοιάζουν γνώριμα και επαναλαμβανόμενα.

    Όσον αφορά τους ηθοποιούς, ξαναβρίσκουμε φυσικά τον Chris Hemsworth στο ρόλο του Thor, πιο σωματώδη και φουσκωμένο από ποτέ, ενώ δίπλα του επιστρέφει και η πάντα γοητευτική Natalie Portman, κερδίζοντας αυτή τη φορά και περισσότερο χρόνο στην οθόνη. Στις καινούργιες προσθήκες ο σπουδαίος Christian Bale παραδίδει έναν από τους πιο πετυχημένους κακούς στο σύμπαν της Marvel που θα άξιζε ίσως και λίγο περισσότερο χρόνο για να αναπτυχθεί πιο ολοκληρωμένα, ενώ ευχάριστη έκπληξη αποτελεί ο Russell Crowe ως… Δίας, με κωμική διάθεση αυτοπαρωδίας και ιταλική(;) προφορά που φέρνει άμεσα γέλιο.

    Μια ταινία που ακολουθεί κατά γράμμα σχεδόν τη συνταγή του Ragnarok, με αποτέλεσμα να διασκεδάσει και πάλι (κυρίως) όσους φίλους της Marvel ενθουσιάστηκαν με εκείνη την ταινία.

    Γιώργος Νυκταράκης

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Thor: Love and Thunder (2022) Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top