F Ο Μεσάζοντας - Blacklight (2022) - FilmBoy Ο Μεσάζοντας - Blacklight (2022) - FilmBoy
 • Latest News

  Ο Μεσάζοντας - Blacklight (2022)


  Σε σενάριο και σκηνοθεσία του Μαρκ Γουίλιαμς -συνδημιουργού και παραγωγού της εξαιρετικής σειράς Ozark- το Blacklight φέρνει ξανά κοντά τον ταλαντούχο δημιουργό με τον βετεράνο της δράσης Λίαμ Νίσον μετά τοv επιτυχημένο Έντιμο Κλέφτη.
  Μία καταιγιστική περιπέτεια χάρη σε μία ακόμα απολαυστική ερμηνεία του ακούραστου Λίαμ Νίσον, που ξέρει να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του, όπως κανείς άλλος, προσφέροντας μας αξέχαστες σκηνές δράσης που μας επιφυλάσσει.

  Σύνοψη
  O Τράβις Μπλοκ (Λίαμ Νίσον) λειτουργεί παρασκηνιακά για λογαριασμό του FBI, έχοντας ως αποστολή να μεσολαβεί για να σώζει μυστικούς πράκτορες από επικίνδυνες καταστάσεις. Όταν βρεθεί μπλεγμένος στα δίχτυα μιας νοσηρής συνομωσίας, αρχίζει να αναρωτιέται πού βρίσκεται η αλήθεια. Μία αλήθεια που μπορεί να κλονίσει ακόμα και τον κώδικα τιμής του.

  Οι χαρακτήρες
  Τράβις Μπλοκ (Λίαμ Νίσον)
  Ένας συνεργάτης του FBI, ένας «μεσάζοντας», που βρίσκεται στα δίχτυα μιας φονικής συνομωσίας, όταν αναλαμβάνει να σώσει κάποιους μυστικούς πράκτορες από τον κίνδυνο.
  Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Μαρκ Γουίλιαμς λέει για τον Μπλοκ: «Μια ζωή είναι εγκλωβισμένος σε μία κατάσταση που ελέγχουν οι άλλοι. Έχει έρθει η στιγμή που καταλαβαίνει ότι μπορεί να μην έχει εμπιστευτεί τον σωστό άνθρωπο. Ούτως ή άλλως κάνει πράγματα για τα οποία δεν νιώθει καλά, οπότε ψάχνει έναν τρόπο να ξεφύγει από μία κατάσταση, αλλά και να επανεξετάσει τις επιλογές μιας ζωής».
  Μπιλ Ρόμπινσον (Έινταν Κουίν)
  O Διευθυντής του FBI. Μπορεί να καταφέρει τα πάντα με κάθε κόστος. O Μαρκ Γουίλιαμς λέει για τον Ρόμπινσον: «Ο Ρόμπινσον είναι ο πιο δυνατός χαρακτήρας της ταινίας με την έννοια ότι είναι σε θέση ισχύος για πολύ καιρό. Η σχέση του με τον Μπλοκ είναι καταλυτική, συνεργάζονται πολλά χρόνια. Όταν ξεκίνησαν, ήταν φίλοι, αλλά μέσα στα χρόνια ο Ρόμπινσον ανελίχθηκε στην κορυφή, ενώ ο Μπλοκ έχει μείνει στάσιμος, κάτω από τη σκιά του Ρόμπινσον.
  Μίρα Τζόουνς (Έμι Ρέιβερ-Λάμπμαν)
  Μία φιλόδοξη δημοσιογράφος που προσπαθεί να λέει την αλήθεια και είναι πρόθυμη να κάνει τα πάντα για να την ανακαλύψει. Ο σκηνοθέτης λέει για τη Μίρα: «Δίνει τον αγώνα της και προσπαθεί να κάνει τη διαφορά στην εφημερίδα. Καμιά φορά ο ζήλος της στέκεται εμπόδιο. Έχει πάθος, νοιάζεται για την αλήθεια. Αυτό την αφορά περισσότερο από καθετί, η αποκάλυψη της αλήθειας».
  Ντάστι Κρέιν (Τέιλορ Τζον Σμιθ)
  Ένας μυστικός πράκτορας του FBI με συναισθηματική αστάθεια που τον καθιστά απειλητικό για την υπηρεσία. Ο σκηνοθέτης λέει για τον Ντάστι: «Θέλει πραγματικά να κάνει το σωστό σε αντίθεση με αυτό που του έχουν υποδείξει να κάνει. Έχει πολύ πάθος. Κατά βάθος, θέλει να κάνει τη διαφορά και δεν δέχεται το όχι σαν απάντηση. Κάνει σαματά, δεν φοβάται τις ζημιές που θα προκαλέσει. Θέλει να τραβήξει την προσοχή της υπηρεσίας με αυτά που έχει να πει».
  Αμάντα Μπλοκ (Κλερ βαν ντερ Μπουμ)
  Η κόρη του Τράβις Μπλοκ είναι μια μαμά που μεγαλώνει μόνη της το παιδί της. Εργάζεται σαν νοσοκόμα και έχει περάσει δύσκολα εξαιτίας του πατέρα της. Ο Μαρκ Γουίλιαμς λέει για την Αμάντα : «Στον πυρήνα της ταινίας είναι η οικογένεια. Ο Μπλοκ, η κόρη του Αμάντα και η εγγονή του Νάταλι. Είναι ο λόγος που νοιαζόμαστε για τον Μπλοκ. Για την Αμάντα, είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι η σχέση της με τον πατέρα της δεν είναι καλή, εξαιτίας του χαρακτήρα του και των πράξεων του. Η μητέρα της Αμάντα έφυγε νωρίς και ο Μπλοκ έτρεχε πάντα σε διάφορες δουλειές για τον Ρόμπινσον. Η Αμάντα δεν έχει απορρίψει εντελώς τον Μπλοκ, ακόμα επιθυμεί να έχει σχέση με την εγγονή του και μαζί της. Αλλά ξέρει ότι είναι δύσκολη περίπτωση, δεν είναι ο πιο εύκολος πατέρας στον κόσμο, δεν μπορεί να βασιστεί πάνω του».
  Τζόρνταν Λόκχαρτ (Άντριου Σο) και Γουάλας (Ζακ Λέμονς)
  Ο σκηνοθέτης λέει για τους δύο ειδικούς πράκτορες του FBI: «Ο Λόκχαρτ είναι πράκτορας νέας κοπής. Εντάχθηκε στην υπηρεσία κατευθείαν από τον στρατό, οπότε όταν του αναθέτουν κάτι, εκτελεί τις εντολές. Θα ακολουθήσει την πιο αποτελεσματική τακτική και όχι την πιο ανώδυνη εκδοχή. Νιώθει ότι υπηρετεί την πατρίδα του και σέβεται την ιεραρχία. Ο Γουάλας έχει κινηθεί στην ίδια τροχιά. Είναι ένας πρώην στρατιωτικός που εκτελεί εντολές και θέλει να είναι αρεστός στα αφεντικά του. Ποτέ δεν αμφισβητεί τις εντολές που του δίνουν και οι στρατιωτικές του δεξιότητες είναι πολύτιμες για το FBI».
  Νάταλι Μπλοκ (Γκαμπριέλα Σένγκος)
  Ο σκηνοθέτης λέει για τη Νάταλι: «Παίζει έναν καταλυτικό ρόλο στην ταινία. Όχι μόνο βλέπει τον Μπλοκ καθημερινά, αλλά είναι στο επίκεντρο όλου αυτού που ο Μπλοκ προσπαθεί να προστατεύσει. Συμβολίζει το μέλλον και το συναίσθημα του Μπλοκ. Είναι αξιαγάπητη, έχει φλόγα και έχει χτίσει μία ευχάριστη και απολαυστική σχέση με τον παππού της».

  Σημείωμα του σκηνοθέτη
  Το Blacklight είναι επίκαιρο. Έχει κάνει με ανθρώπους που κινούνται στο παρασκήνιο και δείχνει πώς μερικοί χειρίζονται τους αμερικανούς πολίτες για να κάνουν και να πιστεύουν σε πράγματα που δεν είναι αληθινά ή ωφέλιμα για τη χώρα.
  Ήρθε στα χέρια μου ένα σενάριο για το πρόγραμμα αντικατασκοπείας COINTELPRO στη δεκαετία του ’60 και του ’70, μία σειρά από παράνομα πρότζεκτ υπό την εποπτεία του (FBI) με στόχο την παρακολούθηση αμερικανικών πολιτικών οργανώσεων. Αυτό είναι ένα ενδιαφέρον κομμάτι της αμερικανικής ιστορίας που έχει χαθεί, οπότε πήρα στοιχεία από εκεί και τα μετέφερα στο σήμερα.
  Στο Blacklight έχουμε έναν παρασκηνιακό συνεργάτη του FBI, τον Τράβις Μπλοκ, ως όχημα για να εμβαθύνουμε στις εσωτερικές λειτουργίες της υπηρεσίας. Η ιστορία παρακολουθεί τον Μπλοκ που αναλαμβάνει να βοηθήσει πράκτορες σε κίνδυνο. Μοιάζει απλή δουλειά, αλλά πρόκειται για μυστικούς πράκτορες σε πολύ δύσκολες καταστάσεις.
  Ο Μπλοκ, τον οποίο υποδύεται ο Νίσον, είναι ένας χαρακτήρας με προβλήματα που νιώθει άβολα με την πραγματικότητα του. Αρχίζει να ψάχνει τρόπους να ξεφύγει από τη δουλειά και να περνάει περισσότερο χρόνο με αυτούς που αγαπά, την κόρη και την εγγονή του. Τον βλέπουμε να παλεύει με την ανάγκη να κάνει τη δουλειά που έχει αναλάβει και την επιθυμία να ξεφύγει και να είναι με την οικογένεια του. Αυτοί οι δύο κόσμοι συγκρούονται κι αυτό προκαλεί όλο και περισσότερα προβλήματα.
  Νιώθω τυχερός που έχω κάνει άλλες δύο ταινίες με τον Λίαμ, τον Έντιμο Κλέφτη και τον Προστάτη. Ο Έντιμος Κλέφτης ήταν η πρώτη μας συνεργασία και γρήγορα κατάλαβα ότι είναι ένας πολύ ευγενικός, τίμιος, εργατικός και τρυφερός άνθρωπος. Η συνεργασία μας έχει δημιουργήσει μία γνήσια φιλία. Ανταλλάξαμε ιδέες για το πώς είναι οι χαρακτήρες και συνεργαστήκαμε πολύ ωραία σε αυτή τη διαδικασία. Είναι μία σχέση για την οποία χαίρομαι και ελπίζω να φανεί στο πανί.
  Η ταινία έχει πολλές δυνατές σχέσεις που βοήθησαν στη δημιουργική διαδικασία. Συνεργάζομαι στενά με τον διευθυντή φωτογραφίας, τον Σέλι Τζόνσον, πολύ καιρό τώρα. Έχουμε συνεργαστεί σε τρεις ταινίες. Ο Λίαμ και ο Έινταν Κουίν είναι φίλοι 35 χρόνια, οπότε η σχέση τους επηρέασε την ιστορία και τη δημιουργία της ταινίας. Είδα από πρώτο χέρι τη φιλία τους στα καλά και τα δύσκολα. Αυτή η μακροχρόνια ιστορία μεταξύ τους φαίνεται στην οθόνη. Το Blacklight διαδραματίζεται στη Γουάσινγκτον και τα περίχωρα. Κάναμε γύρισμα στη Μελβούρνη που είναι μεν διαφορετική, αλλά σύντομα ανακαλύψαμε πολλά κοινά χαρακτηριστικά μετά από εκτενή έρευνα. Στο τέλος της μέρας, όλα έγιναν για να υπηρετήσουμε καλύτερα την ιστορία και σε αυτό επικεντρωθήκαμε.

  Σκηνοθεσία: Μαρκ Γουίλιαμς
  Σενάριο: Νικ Μέι, Μαρκ Γουίλιαμς
  Πρωταγωνιστούν: Λίαμ Νίσον, Έινταν Κουίν, Έμι Ρέιβερ-Λάμπμαν, Τέιλορ Τζον Σμιθ, Κλερ βαν ντερ Μπουμ, Γκαμπριέλα Σένγκος
  Διεύθυνση Φωτογραφίας: Σέλι Τζόνσον
  Μοντάζ: Μάικλ Π. Σόβερ
  Μουσική: Μαρκ Ίσαμ
  Ημερομηνία Εξόδου: 24 Φεβρουαρίου 2022
  Διάρκεια: 1 ώρα και 48 λεπτά

  • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Ο Μεσάζοντας - Blacklight (2022) Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
  Scroll to Top