F Μεγάλη Απόδραση - Grosse Freiheit (2021) - FilmBoy Μεγάλη Απόδραση - Grosse Freiheit (2021) - FilmBoy
  • Latest News

    Μεγάλη Απόδραση - Grosse Freiheit (2021)


    Μια χαμηλών τόνων, αντισυμβατική ιστορία αγάπης για τους απίθανους συμμάχους που βρίσκονται μέσα στις πιο απελπιστικές συνθήκες, αλλά κι ένας στοχασμός πάνω στην επίδραση που έχει στην ψυχή του ανθρώπου ο πολυετής εγκλεισμός για ένα έγκλημα που δεν είναι έγκλημα, από τον σκηνοθέτη Σεμπάστιαν Μάιζε.

    Στη μεταπολεμική Γερμανία, ο Χανς σώθηκε από το ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης μόνο και μόνο για να μπαινοβγαίνει στις φυλακές. Το έγκλημά του; Είναι ομοφυλόφιλος. Εξαιτίας της Παραγράφου 175, η οποία ορίζει την ομοφυλοφιλία όχι απλά ως διαστροφή, αλλά ως ποινικό αδίκημα, η επιθυμία του για ελευθερία καταστρέφεται συστηματικά. Υπό αυτές τις συνθήκες, η μόνη σταθερή σχέση στη ζωή του είναι εκείνη με τον επί σειρά ετών συγκρατούμενό του, τον Βίκτορ, έναν καταδικασμένο δολοφόνο. Σταδιακά, ό,τι ξεκίνησε ως αποστροφή εξελίσσεται σε κάτι που ονομάζεται αγάπη...

    Η ταινία αποτελεί την επίσημη πρόταση της Αυστρίας για το Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας, ενώ έχει ήδη τιμηθεί με το βραβείο «Ένα κάποιο βλέμμα» στο Φεστιβάλ των Καννών, τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερου Ηθοποιού στα φεστιβάλ του Σεράγεβο και της Βαλανσιέν, και τα βραβεία της Ένωσης Ελλήνων Κριτικών Κινηματογράφου και Κοινού στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας».

    Σκηνοθεσία: Σεμπάστιαν Μάιζε
    Σενάριο: Τόμας Ράιντερ, Σεμπάστιαν Μάιζε
    Διεύθυνση φωτογραφίας: Κριστέλ Φουρνιέ Πρωταγωνιστούν: Φραντς Ρογκόφσκι, Γκέοργκ Φρίντριχ, Άντον Φον Λούκε, Τόμας Πρεν

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Μεγάλη Απόδραση - Grosse Freiheit (2021) Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top