F Φεγγαρόσκονη - Moonbound (2021) - FilmBoy Φεγγαρόσκονη - Moonbound (2021) - FilmBoy
  • Latest News

    Φεγγαρόσκονη - Moonbound (2021)


    Η ΦΕΓΓΑΡΟΣΚΟΝΗ είναι η νέα ταινία του Αλί Σαμαντί Αχαντί, σκηνοθέτη των επιτυχημένων κινηματογραφικών διασκευών μπεστ σέλερ της σουηδικής σειράς παιδικών βιβλίων PETTSON ΚΑΙ FINDUS του Σβεν Νόρντκβιστ. Με σύγχρονες τεχνικές animation το καθιερωμένο κλασικό έργο ξαναζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη, δημιουργώντας μία ευφάνταστη, ευχάριστη ταινία για όλη την οικογένεια.

    Σύνοψη

    Η ταινία ΦΕΓΓΑΡΟΣΚΟΝΗ είναι μια σύγχρονη εκδοχή του κλασικού παιδικού παραμυθιού του Gerdt von Bassewitz. Μια περιπέτεια για παιδιά και όλη την οικογένεια, γεμάτη μαγεία και δράση, υπέροχες εικόνες και αξιολάτρευτα πλάσματα, όπως ο κύριος Σάντμαν, η Νεράιδα της Νύχτας, οι ουράνιες Δυνάμεις της Φύσης και ο κύριος Ζουζούνης, ένα σκαθάρι που μιλά.

    Ο Πίτερ και η ονειροπόλα αδελφούλα του, η Ανέλι, περνούν δύσκολα. Έχουν μόλις μετακομίσει σε μια νέα γειτονιά και δέχονται εκφοβισμό από κάποια παιδιά στο σχολείο τους. Μια μέρα η Ανέλι συναντά τον κύριο Ζουζούνη, ένα σκαθάρι που μιλά, αλλά είναι απελπισμένο, γιατί έχει χάσει το μικροσκοπικό έκτο πόδι του σε ένα ατύχημα. Ακόμη χειρότερα: κάποιος του το έκλεψε και το πήρε μαζί του στο φεγγάρι! Σύμφωνα με μια παλιά προφητεία, ο κύριος Ζουζούνης μπορεί να πάρει πίσω το χαμένο του πόδι μόνο αν βρει δύο γενναία παιδιά, που θα τον συνοδεύσουν στο ταξίδι του στο φεγγάρι.

    Η Ανέλι είναι αποφασισμένη να βοηθήσει αμέσως τον μικρό τους φίλο, αλλά όταν το λέει στον Πίτερ, εκείνος δεν πιστεύει την "ανόητη ιστορία" της για έντομα που μιλούν και παράξενες προφητείες. Μόνο όταν η Ανέλι εξαφανίζεται ένα βράδυ και ο Πίτερ την ακολουθεί στο μυστηριώδη ποταμό Φεγγάρι, αρχίζει να αναρωτιέται μήπως η αδερφή του είχε δίκιο. Προς μεγάλη του έκπληξη παρατηρεί την Ανέλι και το μικρό έντομο να εξαφανίζονται μέσα στο νερό και - δευτερόλεπτα αργότερα - να εκτοξεύονται στον αέρα μέσα σε ένα γιγαντιαίο σιντριβάνι. Ο Πέτρος πρέπει να αποφασίσει γρήγορα. Αν θέλει να πάρει πίσω την αδελφή του, πρέπει να τους ακολουθήσει αμέσως και εκείνος. Έτσι, με θάρρος, πηδάει κατευθείαν μέσα στην αντανάκλαση του φεγγαριού στο ποτάμι...

    … σ' ένα απίστευτο μαγικό ταξίδι στους ουρανούς. Αναζητώντας τη χαμένη του αδελφή, ο Πίτερ προσγειώνεται στο Λιβάδι των Άστρων, όπου συναντά τον νυσταγμένο κύριο Σάντμαν και παίρνει μέρος σ' ένα ξέφρενο ταξίδι προς το Γαλαξία, ενάντια στις Δυνάμεις της Φύσης, μια ομάδα υπερφυσικών όντων με ονόματα όπως ο Κεραυνός, η Νύφη του Ανέμου, η Γυναίκα των Νεφών, η Μάγισσα της Αστραπής και ο Γίγαντας της Θύελλας. Ξαφνικά βρίσκονται σ’ ένα πάρτι, σ’ ένα εντυπωσιακό κάστρο στα σύννεφα, καταφέρνουν να γίνουν φίλοι με την πανίσχυρη Νεράιδα της Νύχτας, αλλά και να δαμάσουν ακόμα και τη Μεγάλη Αρκούδα. Στην πλάτη της αρκούδας συνεχίζουν το ταξίδι τους προς το φεγγάρι, όπου τελικά βρίσκουν την Ανέλι αιχμάλωτη του κακού Φεγγαράνθρωπου. Μαζί με χιλιάδες χαριτωμένα μικρά πεφταστέρια είναι αναγκασμένη να δουλεύει σαν σκλάβα για να πραγματοποιήσει τα μοχθηρά σχέδια του Φεγγαράνθρωπου και των πρωτοπαλίκαρών του.

    Ευτυχώς, ο Πίτερ έχει συγκεντρώσει αρκετούς συμμάχους στο ταξίδι του για να σώσει τη μικρή του αδελφή και να νικήσει τον κακό Φεγγαράνθρωπο. Το σκαθάρι Ζουζούνης είναι πανευτυχές που βρίσκει το ποδαράκι του, ενώ ο Πίτερ πρέπει να παραδεχτεί, ότι καλά θα κάνει στο μέλλον να εμπιστεύεται την "ονειροπόλα" μικρή του αδελφή. Η Ανέλι είναι περήφανη για τον μεγάλο της αδελφό, που ταξίδεψε τη Σελήνη για να τη σώσει. Και ξέρουν ότι, όταν θα επιστρέψουν στο σχολείο, δεν θα αφήσουν κανένα νταή να τους ξαναφοβίσει!


    Σκηνοθεσία: Αλί Σαμαντί Αχαντί
    Σενάριο: Αλί Σαμαντί Αχαντί, Άρνε Νόλτινγκ
    Στα ελληνικά ακούγονται: Πάνος Αποστολόπουλος, Γιάννης Στεφόπουλος, Πέτρος Δαμουλής, Ζωή Κατσάτου, Αποστόλης Ψυχράμης, Βίκυ Νικολαΐδου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Βάσια Ζαχαροπούλου
    Μετάφραση: Νατάσα Καψάλη
    Σκηνοθεσία / Προσαρμογή: Τάνια Παλαιολόγου
    Ηχοληψία / Μίξη Ήχου: Σωτήρης Λουκάτος
    Οργάνωση Παραγωγής: Δόμνα Λεοντακιανάκου
    Τεχνικός Υπεύθυνος: Χρήστος Μανουσάκης
    Ημερομηνία Εξόδου: 23 Δεκεμβρίου 2021
    Διάρκεια: 1 ώρα και 25 λεπτά

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Φεγγαρόσκονη - Moonbound (2021) Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top