F Finch trailer: Ο Tom Hanks, ο σκύλος του και ένα έξυπνο ρομπότ σε μια συναρπαστική post-apocalyptic περιπέτεια! - FilmBoy Finch trailer: Ο Tom Hanks, ο σκύλος του και ένα έξυπνο ρομπότ σε μια συναρπαστική post-apocalyptic περιπέτεια! - FilmBoy
  • Latest News

    Finch trailer: Ο Tom Hanks, ο σκύλος του και ένα έξυπνο ρομπότ σε μια συναρπαστική post-apocalyptic περιπέτεια!


    Καταξιωμένοι ηθοποιοί που έχουν ανέβει και στρογγυλοκαθήσει εδώ και δεκαετίες στο υψηλότερο σκαλοπάτι της 7ης τέχνης, θα περίμενε κανείς πως όσο περνούν τα χρόνια θα κατέβαζαν ταχύτητες, όχι όμως ο Tom Hanks που παρότι έχει αισίως πατήσει τα 65, συνεχίζει να έχει το πόδι πατημένο στο γκάζι, γυρίζοντας τη μία ταινία πίσω από την άλλη. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως έχει ήδη τρεις έτοιμες που περιμένουν τη πρεμιέρα τους, με τη πρώτη να μας έρχεται μέσα από πλατφόρμα του AppleTV+.

    Το Finch λαμβάνει χώρα σε μία όχι πολύ μελλοντική αλλά post-apocalyptic Γη που έχει καταστραφεί μετά από μια ηλιακή έκρηξη. Ο Finch είναι ένας από τους τελευταίους επιζήσαντες που κατάφερε να βρει καταφύγιο και να επιβιώσει. Αυτό όμως δεν θα αντέξει για πολύ, έτσι αναγκάζεται να βγει στον έξω κόσμο και να ταξιδέψει σχεδόν στην άλλη άκρη της χώρας για να βρει ένα νέο σπίτι. Μοναδικοί του σύντροφοι, ο αγαπημένος του σκύλος και ένα "έξυπνο" ρομπότ το οποίο κατασκεύασε ο ίδιος και μπορεί να μην είναι τέλειο όμως κάνει τη διαφορά εκεί που έχει σημασία.

    Το πρωτότυπο σενάριο έγραψαν οι Craig Luck & Ivor Powell, δυο άνθρωποι από το χώρο του κινηματογράφου, με τον πρώτο να έχει εργαστεί ως βοηθός κάμεραμαν, ενώ ο δεύτερος ήταν παραγωγός σε θρυλικές ταινίες όπως ο Alien και το Blade Runner όμως να είναι εξαφανισμένος εδώ και σχεδόν 40 χρόνια, που όμως για πρώτη φορά ασχολούνται με τη σεναριογραφία.

    Στη σκηνοθετική καρέκλα βρίσκουμε τον Miguel Sapochnik, καταξιωμένο τηλεοπτικά μέσα από σειρές σαν τα Game of Thrones και House M.D., όμως κινηματογραφικά μας έχει δώσει αυτή είναι μόλις η δεύτερή του απόπειρα μετά το μέτριο Repo Men του 2010.

    Το Finch είναι πρακτικά ένα one-man-show για τον Hanks (σίγουρα συνηθισμένος σε ανάλογες παραγωγές) με τον Caleb Landry Jones (The Dead Don't Die) να δανείζει τη φωνή και τη κίνησή του (μέσω motion capturing) στο ρομπότ.

    Τη ταινία υπό κανονικές συνθήκες θα βλέπαμε στις αίθουσες τον περασμένο Οκτώβριο τιτλοφορημένη ως BIOS, όμως μετά από απανωτές αναβολές κατέληξε στο Apple TV+ ως Finch, όπου και θα κάνει πρεμιέρα στις 5 Νοεμβρίου.

    Δείτε το trailer...

    Αλέξανδρος Κυριαζής

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Finch trailer: Ο Tom Hanks, ο σκύλος του και ένα έξυπνο ρομπότ σε μια συναρπαστική post-apocalyptic περιπέτεια! Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top