F Η Πεθερά Χτυπάει την Πόρτα - Un Tour Chez ma Fille (2021) - FilmBoy Η Πεθερά Χτυπάει την Πόρτα - Un Tour Chez ma Fille (2021) - FilmBoy
  • Latest News

    Η Πεθερά Χτυπάει την Πόρτα - Un Tour Chez ma Fille (2021)


    Το σπίτι του παιδιού μου είναι δυο φορές σπίτι μου! Αυτό τουλάχιστον έρχεται να ισχυριστεί η συνέχεια της μεγάλης εισπρακτικής επιτυχίας «Μαμά, Γύρισα», με πρωταγωνίστρια την αγαπημένη κωμικό Ζοσιάν Μπαλασκό, η οποία ξεκινάει μια ακόμη ανορθόδοξη αλλά και ξεκαρδιστική συγκατοίκηση...

    Αυτή τη φορά, η μαμά είναι εκείνη που μετακομίζει! Πέντε χρόνια αφότου χρειάστηκε να φιλοξενήσει εκτάκτως την ενήλικη κόρη της με ...αξέχαστα -και για τις δύο- αποτελέσματα και όσο ανακαινίζεται το διαμέρισμά της, η Ζακλίν αναγκάζεται -προς μεγάλη της χαρά- να μετακομίσει στο σπίτι της άλλης της κόρης, Καρόλ.

    Οι «λίγες μέρες», όμως, τελικά γίνονται «λίγοι μήνες» και η Ζακλίν δε δείχνει καθόλου έτοιμη να φύγει: αναδιοργανώνει την κουζίνα, αναλαμβάνει το μαγείρεμα, μονοπωλεί το τηλεκοντρόλ, είναι παντού και ακούει τα πάντα, γενικότερα ήρθε για να μείνει! Έχει, όμως, και τα δικά της μυστικά...

    Η -υποψήφια για επτά βραβεία Cesar και βραβευμένη με δύο, ένα εκ των οπoίων τιμητικό για το σύνολο της δουλειάς της στο σινεμά- Ζοσιάν Μπαλασκό, η οποία αναδείχθηκε σε διεθνή σταρ γράφοντας, σκηνοθετώντας και πρωταγωνιστώντας στο κλασικό πια «Για Όλα Φταίει το Γκαζόν», πρωταγωνιστεί σε αυτή την ξεκαρδιστική συνέχεια της μεγάλης εισπρακτικής επιτυχίας «Μαμά, Γύρισα» που ήρθε να μας θυμίσει ότι όσο και να μεγαλώσουμε, όταν έχουμε να κάνουμε με τη μαμά μας, μένουμε πάντα παιδιά!

    H πρωταγωνίστρια Ζοσιάν Μπαλασκό μιλά για την ταινία

    Ποιά ήταν η αντίδραση σας όταν μάθατε ότι ετοιμάζεται συνέχεια του «Μαμά, Γύρισα!»;
    Ήξερα ότι ο Ερίκ Λαβάν ήθελε να «ξαναβρεί» την οικογένεια αυτή, χωρίς όμως να γνωρίζω αν με υπολόγιζε στα πλάνα του. Όταν μου είπε την ιδέα του, ενθουσιάστηκα γιατί βρήκε τρόπο να τη δομήσει γύρω από την Ζακλίν, την οποία υποδύομαι, μιας και η κόρη που πρωταγωνίστησε στην πρώτη ταινία, έχει μετακομίσει στη Βραζιλία για επαγγελματικούς λόγους. Βρήκα φοβερά εύστοχο και διασκεδαστικό το σενάριο γιατί λειτουργεί πολύ με βάση τις παρεξηγήσεις - τις αραδιάζει τη μια μετά την άλλη, συγκεκριμένα!

    Πώς έχει εξελιχθεί η Ζακλίν αυτά τα πέντε χρόνια που έχουμε να τη δούμε;
    Πιστεύω είναι λιγότερο αφελής και περισσότερο ελεύθερη, ότι παίρνει τα πράγματα πιο πολύ στα χέρια της ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι κάνει επιλογές που ενοχλούν τους πάντες και καταλήγουν σε τεράστια λάθη. Αλλά γενικά είναι πιο δυναμική!

    Είναι η τρίτη φορά που υποδύεστε τη μητέρα της Ματίλντ Σενιέ.
    Φαίνεται ότι έχουμε «κλειδώσει» στους ρόλους μητέρας-κόρης. Σε λίγο θα αρχίσουμε να το πιστεύουμε! (γέλια) Το διασκεδαστικότερο όλων, όμως, είναι ότι, παρά την ηλικία μου, ευτύχησα να ζήσω και πάλι τη στιγμή στην οποία συμπρωταγωνιστώ με ηθοποιό που υποδύεται τη … δική μου μαμά! Η Λιν (Ρενό) έφερε μαζί της την απαράμιλλη ενέργειά της και τη θετική της διάθεση. Και η ερμηνεία της σκιαγραφεί ιδανικά και τον δικό μου ρόλο: καταλαβαίνουμε πως η Ζακλίν, που μονίμως έχει την εντύπωση ότι είναι η μόνη που έχει δίκιο, γίνεται ξανά παιδί μπροστά στη δική της μητέρα.

    Και επιπλέον υπάρχει και ο παρτενέρ σας, τον οποίο υποδύεται ο Ντιντιέ Φλαμάν.
    Έχουμε πολύ στενή σχέση! Από την πρώτη κιόλας ταινία, αναζητούσαμε έναν μυστικό εραστή, μια σχέση που έχει παραμείνει κρυφή εδώ και τριάντα χρόνια. Με τον Ντιντιέ είμαστε φίλοι και συνάδελφοι εδώ και μια εικοσαετία, γνωριζόμαστε από το θέατρο. Οπότε ήταν τόσο εύκολο και διασκεδαστικό να παίξω με κάποιον με τον οποίο έχω μοιραστεί τόσα όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι το γύρισμα κυλάει πιο γρήγορα και πιο ξεκούραστα αφού έχουμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον και δε φοβόμαστε να εκτεθούμε. Ο Ερικ (σ.σ. Λαβάν, ο σκηνοθέτης) μας πειράζει όταν κάτι δεν πάει καλά, αλλά ταυτόχρονα ξέρει πώς να μας βοηθήσει να γίνουμε καλύτεροι. Μέχρι και να τραγουδήσω -παράφωνα- με έχει βάλει! (γέλια) Το γύρισμα έπρεπε να κινείται γρήγορα, αλλά ήμασταν τυχεροί που δουλεύαμε σε μια τόσο όμορφη ατμόσφαιρα. Ο Ερικ έχει μια φινετσάτη αίσθηση του χιούμορ, που επηρέαζε όλο το συνεργείο - γελούσαμε πολύ, κάτι που έκανε καλό και στο ίδιο το γύρισμα.

    12 Αυγούστου στους κινηματογράφουςαπό τη Rosebud.21

    Σκηνοθεσία: Ερίκ Λαβάν
    Σενάριο: Εκτόρ Καμπεγιό Ρέγιες, Μπρουνό Λαβάν, Ερίκ Λαβάν
    Ηθοποιοί: Ζοσιάν Μπαλασκό, Ματίλντ Σενιέ, Ζερόμ Κομαντέρ, Φιλίπ Λεφέβρ
    Διάρκεια: 88 λεπτά
    Διανομή: Rosebud .21

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Η Πεθερά Χτυπάει την Πόρτα - Un Tour Chez ma Fille (2021) Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top