F Classics: Το Κεντρί - The Sting - FilmBoy Classics: Το Κεντρί - The Sting - FilmBoy
  • Latest News

    Classics: Το Κεντρί - The Sting



    Ένας μικροαπατεώνας (Robert Redford) θα βρεθεί στο στόχαστρο ενός μαφιόζου (Robert Shaw) μετά από ληστεία που θα πραγματοποιήσει εις βάρος ενός υπαλλήλου του. Για να περάσει στην αντεπίθεση, συνεργάζεται με έναν έμπειρο κομπιναδόρο (Paul Newman) για να του στήσουν το Μεγάλο Κόλπο.

    Το Μεγάλο Κόλπο στην πραγματικότητα, είναι η ίδια η ταινία η οποία αποτελεί ένα άρτιο δείγμα ενός ψυχαγωγικού όσο και ποιοτικού κινηματογράφου του νέου Hollywood της δεκαετίας του 70, και μια από τις κορυφαίες (και πιο αριστοκρατικές) heist movies στην ιστορία του κινηματογράφου.
    Όλα αυτά πετυχαίνονται υπό την καθοδήγηση του George Roy Hill στη σκηνοθεσία, που ενορχηστρώνει απλά και έξυπνα την ξεδίπλωση ενός εξαιρετικού σεναρίου με γρήγορο ρυθμό και έναν λογοτεχνικό κατακερματισμό μικρών κεφαλαίων, χαρίζοντας ορισμένες μνημειώδεις σκηνές όπως οι στιγμές χαρτοπαιξίας και τα πονταρίσματα στον ιππόδρομο, πάντα υπό την κλασική και εύθυμη μουσική επένδυση του Marvin Hamlisch.


    Η ενσάρκωση των παραπάνω και οι τελικές απαραίτητες πινελιές δίνονται από ένα καταπληκτικό καστ γεμάτο στυλ, με τους Robert Redford και Paul Newman να πρωτοστατούν.
    Οι δύο σταρ συναντούν και πάλι τον σκηνοθέτη George Roy Hill μετά την επίσης εξαιρετική συνεργασία τους στο υπέροχο όσο και μελαγχολικό Butch Cassidy and the Sundance Kid, κινούμενοι αυτή τη φορά ελεύθερα προς την «ελαφρότητα», αλλά με έναν ποιοτικό τρόπο που μπορούν να κάνουν μόνο σπουδαίοι ηθοποιοί όπως αυτοί.

    Μια ταινία η οποία αγαπήθηκε ιδιαίτερα στην εποχή της από θεατές, κριτικούς, και επιτροπές, και η οποία διατηρεί αναλλοίωτη τη φρεσκάδα και τη διαχρονικότητά της καθώς όλα τα επιμέρους στοιχεία της λειτουργούν ρολόι.
    Μια από τις πιο ευχάριστες επιλογές για θερινό σινεμά, είτε για μια προβολή γνωριμίας, είτε για μια επιβαλλόμενη επανάληψη.

    Γιώργος Νυκταράκης

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Classics: Το Κεντρί - The Sting Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top