F Η Amazon μια ανάσα από την εξαγορά της θρυλικής MGM! - FilmBoy Η Amazon μια ανάσα από την εξαγορά της θρυλικής MGM! - FilmBoy
  • Latest News

    Η Amazon μια ανάσα από την εξαγορά της θρυλικής MGM!


    Πριν δέκα περίπου χρόνια, η θρυλική Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) έφτασε στο χείλος του γκρεμού, με τα χρέη να την πνίγουν, ωστόσο με τη βοήθεια κάποιων χρηματοδοτών αλλά και γερές αλλαγές στη δομή της, κατάφερε και γλίτωσε.

    Τη δεκαετία που ακολούθησε προσπάθησε να επανέλθει, ξαναδραστηριοποιήθηκε ενεργά στη παραγωγή κυρίως εκμεταλλευόμενη τα διάσημα ip τη ταινιοθήκης της, έκλεισε στρατηγικές συμφωνίες, επανενεργοποίησε ανενεργές θυγατρικές σαν την Orion Pictures και την United Artists, ωστόσο η εταιρία συνέχιζε να βρίσκεται οικονομικά μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, και το lockdown λόγω covid την χτύπησε πολύ δυνατά. 
    Ήταν κοινό μυστικό ότι η εταιρία είχε βγει και πάλι στο σφυρί και φαίνεται ο θρυλικός Leon θα καταλήξει σύντομα σε άλλα χέρια.

    Σύμφωνα με το Variety, η Amazon βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του στούντιο έχοντας κάνει πρόταση εξαγοράς προς 9 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Αν η συμφωνία ολοκληρωθεί, ο κολοσσός του Jeff Bezos θα αποκτήσει δικαιώματα άνω των 4000 ταινιών και 17000 ώρες τηλεοπτικών παραγωγών, γιγαντώνοντας την φιλμοθήκη του, ανεβάζοντας ταυτόχρονα τις μετοχές του Prime Video που, όπως είναι λογικό, θα έχει την αποκλειστικότητά τους.

    Μπορεί αυτή η εξαγορά -αν τελικά ολοκληρωθεί- να μην προκαλέσει σεισμό αντίστοιχο της εξαγοράς της Fox από την Disney, όμως αναμφισβήτητα δείχνει την τάση της αγοράς και την άνοδο δυνάμεων που βασίζονται στις streaming υπηρεσίες, σε βασικούς παίκτες.

    Αλέξανδρος Κυριαζής
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Η Amazon μια ανάσα από την εξαγορά της θρυλικής MGM! Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top