F Ο Marco Bellocchio "έκλεψε" τον Edgardo Mortara από τα χέρια του Steven Spielberg! - FilmBoy Ο Marco Bellocchio "έκλεψε" τον Edgardo Mortara από τα χέρια του Steven Spielberg! - FilmBoy
  • Latest News

    Ο Marco Bellocchio "έκλεψε" τον Edgardo Mortara από τα χέρια του Steven Spielberg!


    Ο Steven Spielberg μέσω της εταιρίας παραγωγής του αναλαμβάνει πολλά projects, κάποια από τα οποία υλοποιεί ο ίδιος, άλλα τα δίνει σε άλλους σκηνοθέτες και άλλα δεν προχωρούν για διάφορους λόγους.
    Ένα από αυτά ήταν και το The Kidnapping of Edgardo Mortara, ένα βιογραφικό δράμα για ένα εβραιόπουλο που απήχθη το 1858, βαφτίστηκε Καθολικός παρά τη θέληση του και έφτασε να γίνει μέχρι και ιερέας, παρά τις προσπάθειες των γονιών του να τον πάρουν πίσω.

    Η υπόθεσή του επανήλθε στο προσκήνιο από τον Αμερικάνο ιστορικό David I. Kertzer, ο οποίος το 1997 εξέδωσε το ιστορικό βιβλίο The Kidnapping of Edgardo Mortara
    Η παραγωγή της κινηματογραφικής διασκευής του εν λόγω βιβλίου ξεκίνησε το 2014 και μάλιστα βρέθηκε κοντά στη πραγματοποίηση, με τον ίδιο τον Spielberg να αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία και τον Mark Rylance να έχει κλείσει έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

    Κάπου εκεί το project χάθηκε από τα ραντάρ, με τις φήμες να μιλούν πως αιτία γι' αυτό ήταν η αδυναμία να βρουν τον κατάλληλο μικρό ηθοποιό για τον πρωταγωνιστικό ρόλο. 
    Η ταινία τυπικά δεν ακυρώθηκε, όμως κάποιος άλλος φαίνεται ότι δεν σκοπεύει να την περιμένει...

    Σύμφωνα με δημοσίευμα του Variety, ο βετεράνος Marco Bellocchio (Il Traditore) έβαλε μπρος τη δική του εκδοχή της ιστορία του Mortara, βασισμένος όμως όχι στο βιβλίο του Kertzer αλλά σε δική τους έρευνα.

    Το σενάριο θα γράψει ο ίδιος μαζί με την ειδική στο είδος, Susanna Nicchiarelli (Nico, 1988).
    Η ταινία θα έχει τίτλο La Conversione με το RAI Cinema να αναλαμβάνει τη παραγωγή.

    Αναμένουμε νεότερα...

    Αλέξανδρος Κυριαζής
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο Marco Bellocchio "έκλεψε" τον Edgardo Mortara από τα χέρια του Steven Spielberg! Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top