F 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-docfest: Αφιέρωμα DocΕΡΤ - FilmBoy 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-docfest: Αφιέρωμα DocΕΡΤ - FilmBoy
  • Latest News

    14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-docfest: Αφιέρωμα DocΕΡΤ

     

    Το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ - docfest άνοιξε την αυλαία του την Τρίτη 24 Νοεμβρίου και μας καλωσόρισε για ακόμη μία χρονιά στο φαντασιακό κόσμο του, υποσχόμενο να μας ταξιδέψει μέσα από μοναδικές ταινίες σε μια νέα πραγματικότητα.

    Η πρωτοφανής ανταπόκριση του κοινού, με περισσότερα από 4.000 άτομα από τις πρώτες κιόλας ώρες, συνέβαλε στο να στεφθεί με ιδιαίτερη επιτυχία η έναρξη και του φετινού docfest.

    Για έξι ολόκληρες ημέρες, ο καθένας από εμάς μπορεί να ανακαλύψει τον μαγικό κόσμο του ντοκιμαντέρ από την άνεση του σπιτιού του, μέσω του ειδικά διαμορφωμένου επίσημου ιστότοπου του Φεστιβάλ (www.docfest.gr).

    Οι χρήστες, συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους και δημιουργώντας το προσωπικό τους προφίλ, μπορούν με πολύ εύκολο και γρήγορο τρόπο να συνδεθούν και να παρακολουθήσουν όλες τις δράσεις του Φεστιβάλ, που θα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα μέχρι και την Κυριακή 29 Νοεμβρίου.

    Αυτή τη χρονιά θα έχουμε την ευκαιρία να στοχαστούμε και να ονειρευτούμε μέσα από 90 ιστορίες ταινιών όπου ξεχώρισαν για την ιδιαιτερότητα των θεμάτων και τον τρόπο καταγραφής τους.

    Σε μια προσπάθεια να φέρουμε τους δημιουργούς και το κοινό πιο κοντά, κάθε ταινία συνοδεύεται από συνέντευξη με τον σκηνοθέτη, ως απάντηση στην έλλειψη της φυσικής παρουσίας δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει τους δημιουργούς ντοκιμαντέρ.


    Αφιέρωμα DocΕΡΤ

    Το κινηματογραφικό αφιέρωμα « Doc ΕΡΤ» επιστρέφει! Φέτος, σε συνεργασία με την Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, θα προβληθούν 5 νέες παραγωγές της ΕΡΤ. Πρόκειται για ταινίες που προσκαλούν το κοινό να αφεθεί σε μια διαφορετική πραγματικότητα, μέσα από ένα οπτικοακουστικό τοπίο το οποίο δημιουργείται, μεταμορφώνεται και διαλύεται ολόκληρο μπροστά στα μάτια των θεατών.

    Όπως κάθε χρόνο, οδηγό σε αυτή την περιήγηση θα έχουμε τη ματιά, τη σκέψη, την ευαισθησία και την εικόνα που αποτύπωσε και κατέγραψε ο κάθε ξεχωριστός δημιουργός ντοκιμαντέρ.

     

    Οι ταινίες

     

    Μόνος στο Δάσος του Λευτέρη Φυλακτού

    Ο Κωνσταντίνος Πίττας ταξίδεψε μόνος σε όλη την Ευρώπη από το 1984 μέχρι το 1989 και έβγαλε 30.000 ασπρόμαυρες φωτογραφίες. Μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου πίστεψε ότι το όνειρό του για μία ενωμένη Ευρώπη δεν είχε πια νόημα. Έβαλε τα αρνητικά σε ένα κουτί και τα ξέχασε για 25 χρόνια...

     

    Το αίνιγμα της Κέρου του Κώστα Μαχαίρα

    Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί τις ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια στην Κέρο, με ξεναγό τον επικεφαλής της ανασκαφής, Βρετανό καθηγητή Προϊστορικής Αρχαιολογίας, Λόρδο Colin Renfrew, που αποδεικνύουν πως εκεί υπήρχε «το αρχαιότερο ναυτικό ιερό στον κόσμο».

     

    Staco του Ηλία Δημητρίου

    Τα γκράφιτι, η τέχνη του δρόμου και οι δημόσιες τοιχογραφίες αποτελούν τελικά τέχνη ή είναι απλά μουτζούρες; Ομορφαίνουν ή ασχημαίνουν την πόλη μας; Μια εθελοντική ομάδα με τον τίτλο St.A.Co ( Street Art Conservators ) από το 2012 έχει αναλάβει την προστασία αυτών των τόσο εκτεθειμένων έργων τέχνης, που δίνουν αφορμή για συλλογισμό και συζήτηση.


    ...Μίμησις Πράξεως του Μιχάλη Λυκούδη

    Το ντοκιμαντέρ καταγράφει το πώς ανέβηκε η παράσταση «Άλκηστις» του Ευριπίδη για το Φεστιβάλ Επιδαύρου 2017. Μέσα από αυτήν την καταγραφή, αναδεικνύεται η ατμόσφαιρα του Φεστιβάλ και το μεγαλείο του Αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου.

     

    Ταξίδι στον Κόσμο με ένα Ούτι του Ιωάννη Ρεμούνδου

    Η ταινία παρακολουθεί τη τριαντάχρονη μουσική πορεία του Κυριάκου Καλαϊτζίδη ως μουσικού, συνθέτη και ερμηνευτή, από το Σιάτλ μέχρι το Σύδνεϋ και από τη Σαγκάη μέχρι τη πόλη του Μεξικού, στα μεγαλύτερα Φεστιβάλ και τις κορυφαίες μουσικές σκηνές του κόσμου.             

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-docfest: Αφιέρωμα DocΕΡΤ Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top