F The Witches trailer: Η Anne Hathaway μεταμορφώνει μικρά παιδιά σε ποντίκια, στο remake της κλασσικής ιστορίας του Roald Dahl - FilmBoy The Witches trailer: Η Anne Hathaway μεταμορφώνει μικρά παιδιά σε ποντίκια, στο remake της κλασσικής ιστορίας του Roald Dahl - FilmBoy
  • Latest News

    The Witches trailer: Η Anne Hathaway μεταμορφώνει μικρά παιδιά σε ποντίκια, στο remake της κλασσικής ιστορίας του Roald Dahl



    Once upon a time, κυρίως τις δεκαετίες των 80 και 90, πολλοί ήταν οι παραγωγοί που δεν κώλωναν να παρουσιάσουν ταινίες τυπικά προορισμένες για παιδιά, που όμως πολλές φορές έπαιζαν επικίνδυνα με το είδος του horror, είτε θεματικά είτε εικαστικά. 
    Σε αυτή τη κατηγορία άνηκε και το The Witches του 1990, με τον Nicolas Roeg να συνεργάζεται με τον Jim Henson για να διασκευάσει το κλασσικό βιβλίο του Roald Dahl, με τη ταινία να μη τα πηγαίνει καλά στα ταμεία αλλά να λατρεύεται όσο λίγες του είδους.

    Τριάντα χρόνια μετά, ο Guillermo del Toro άναψε τη σπίθα με την ιδέα ενός stop-motion remake, ετοιμάζοντας μάλιστα και το σενάριο. 
    Μπορεί εκείνη η έκδοση να μην υλοποιήθηκε αλλά το project δεν εγκαταλείφθηκε, με την Warner να δίνει τα ηνία στο Robert Zemeckis (Death Becomes Her) και το νέο The Witches είναι γεγονός.

    Με κάποιες μικροαλλαγές σε ηλικίες και φυλές, η ιστορία παραμένει φυσικά ίδια με ένα μικρό ορφανό αγόρι να μπαίνει στο στόχαστρο της μεγάλης μαγίστρας η οποία, κατά τη διάρκεια παραμονής του με τη γιαγιά του σε ένα ξενοδοχείο, τον μεταμορφώνει σε ποντίκι!

    Με τα τρομακτικά prosthetics του πρώτου φιλμ να έχουν γίνει απλά cgi και την σκιαχτική Anjelica Huston να έχει αντικατασταθεί από την Anne Hathaway, προφανώς το horror στοιχείο της ταινίας έχει περιοριστεί στο ελάχιστο.
    Συμπρωταγωνιστούν οι Jahzir Bruno, Octavia Spencer (Ma) και Stanley Tucci (The Silence).

    Το The Witches ήταν αρχικά προγραμματισμένο να βγει στις αίθουσες πριν λίγες ημέρες, στις 9 Οκτωβρίου, όμως η Warner προτίμησε να μη περιμένει την πολυπόθητη επιστροφή στη κανονικότητα και να το βγάλει άμεσα στο HBO Max, στις 22 του μήνα.

    Δείτε το trailer...

    Αλέξανδρος Κυριαζής

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: The Witches trailer: Η Anne Hathaway μεταμορφώνει μικρά παιδιά σε ποντίκια, στο remake της κλασσικής ιστορίας του Roald Dahl Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top