F Ούτε γενέθλια δεν πρόλαβε να κάνει...Κλείνει το Quibi! - FilmBoy Ούτε γενέθλια δεν πρόλαβε να κάνει...Κλείνει το Quibi! - FilmBoy
  • Latest News

    Ούτε γενέθλια δεν πρόλαβε να κάνει...Κλείνει το Quibi!


    Έχοντας τις οικονομικές πλάτες των μεγαλύτερων studios που του προσέφεραν ένα κεφάλαιο εκκίνησης που έφτανε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, ο έμπειρος παραγωγός Jeffrey Katzenberg ήταν σίγουρος πως η ιδέα της νέας streaming πλατφόρμας θα κατάφερνε να κερδίσει ένα κομμάτι της πίτας. Φευ...

    Μόλις 6 μήνες μετά το ντεμπούτο της, το Quibi ανακοίνωσε και επίσημα πως κατεβάζει ρολά! Η 30η Νοεμβρίου θα είναι η τελευταία ημέρα λειτουργίας του με τη πλατφόρμα να μη καταφέρνει να κάνει ούτε γενέθλια!

    Ήμουν από τους θερμούς υποστηρικτές του μιας και η λειτουργία του έμοιαζε προορισμένη για θεατές σαν εμένα, που δηλαδή χρησιμοποιούν πολύ τα μέσα μεταφοράς με τον χαμένο χρόνο στις στάσεις να γεμίζει με τα δεκάλεπτα επεισόδιά των σειρών του.

    Την ημέρα πρεμιέρας του, το application βρέθηκε στη 3η θέση των downloads στο app store, όμως από τον πρώτο κιόλας μήνα φάνηκε πως κάτι δεν λειτουργούσε, αφού μέσα σε λίγες εβδομάδες έπεσε στην 125η θέση!

    Κρίνοντας από τη προσωπική εμπειρία, τρεις ήταν οι βασικές αιτίες. Πρώτον, το γεγονός ότι οι θεατές δεν δέχθηκαν τον mobile χαρακτήρα του, δεν δέχθηκαν να μη μπορούν να βλέπουν τις παραγωγές του παρά μόνο στη μικρή οθόνη του κινητού τους.

    Δεύτερον, το περιεχόμενο, ειδικά σε scripted σειρές ήταν εξαιρετικά περιορισμένο. Πιο συγκεκριμένα, σε αυτούς τους έξι μήνες ζωής του, είχε κάνει διαθέσιμες μόλις 17 σειρές, κάθε μία από τις οποίες είχε διάρκεια περίπου μίας τυπικής ταινίας. Ουσιαστικά μέσα στον trial μήνα που προσφερόταν, μπορούσες να δεις τα πάντα! 
    Τρίτος και εξίσου σημαντικός λόγος, η πολύ μέτρια ποιότητα των εν λόγω παραγωγών, ειδικά εκείνων που ήταν διαθέσιμες από το launch και ήταν και ουσιαστικά οι κράχτες της πλατφόρμας.
    [TV Series Review: Survive]
    [TV Series Review: When the Streetlights Go On]

    Άγνωστη παραμένει η μοίρα αυτών των σειρών, μιας και κάποιες εξ αυτών έχουν ανανεωθεί, με τη λογική να λέει πως ο Katzenberg θα προσπαθήσει να τις (ξε)πουλήσει για να πληρώσει τα σπασμένα.

    Καληνύχτα Κουίμπι, αυτός ο κόσμος δε θα αλλάξει ποτέ...

    Αλέξανδρος Κυριαζής
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ούτε γενέθλια δεν πρόλαβε να κάνει...Κλείνει το Quibi! Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top